• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Rychlý a dobrý bigos
Napište svůj komentář k receptu

Rychlý a dobrý bigos

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
1.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rychlý a dobrý bigos
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g brambory
    • 150
      g uzené maso Anglická slanina
    • 1
      balíček zelí (Nejlépe Křimické)
    • 3
      ks cibule
    • sůl
    • kmín
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na 0,5 cm silné plátky, maso na silnější nudličky a cibuli na kolečka. Zelí vyndáme ze sáčku a překrájíme. Vše řádně smícháme, osolíme a okmínujeme podle chuti. Do pekáčku vlijeme trochu oleje a všechnu směs do něj přendáme.
2
Přikryjeme pokličkou (či alobalem), když jsou brambory měkké, poličku sundáme a pečeme, dokud nejsou brambory "do zlatova".
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bigos

Bigos

Moravskoslezský bigos

Moravskoslezský bigos

Dobrý perník

Dobrý perník

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Simča S.
    Simča S. | 11. 6. 2012 23:36

    :-D :-D :-D

  • jura-p | 11. 6. 2012 22:36

    Po přečtení diskuse jsem si šel uvařit turecké pivo, To se dělá přelitím několika lžic nescafe vařící vodou do hrnku. Když mě někdo napíšete, že to není turecké pivo, tak se s vámi neztotožním.

  • Kamil Krybus | 7. 4. 2008 15:40

    Marci je to Vás názor. Ale dodržování pravidel kuchařského názvosloví je naší kuchařskou povinností. Doporučuji Vám se s názvoslovím seznamit.

  • Petr | 5. 4. 2008 22:34

    Do bigose opravdu nepatří brambory. Dávám za pravdu Kamilovi

  • Marcela | 5. 4. 2008 21:00

    Brambory opravdu změknou. Pro pana Kamila: neztotožňuji se s Vaším názorem.

  • Iva | 5. 4. 2008 21:00

    Lenko , když se to vaří nebo peče dost dlouho ,tak nakonec změknou, ale jinak tohle není nic moc.

  • Helena | 5. 4. 2008 20:58

    Lenko, brambory v kupovaném kys. zelí opravdu nezměknou, musí se vařit zvlášť. Mám ale zkušenost, že v domácím nakládaném zelí se uvaří dobře.Je to asi tím, že ve velkovýrobě do zelí dávají ocet.Jinak si to vysvětlit nedovedu.

  • Olga | 4. 4. 2008 19:26

    Ale toto predsa nie je bigos, bigos sa nepečie a ide tam veľa iných ingrediencii.Súhlasím s p.Kamilom.

  • lenka | 4. 4. 2008 10:53

    Já mám zkušenost, že syrové brambory vařené s kyselým zelím téměř nezměknou. Tady se to opravdu nestane?

  • Kamil Krybus | 4. 4. 2008 09:31

    Do bigoše patří především kysané zelí, hovězí maso, vepřové maso, cibule, houby, škvarky, klobása, koření. Má hustotu guláše. Prosím autory o nezneužívání názvů typických a specifických jídel pro své mnohdy dobré recepty.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Uzené Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Kmín Olej Sůl Uzené maso Zelí
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pavlišovský řízek

Pavlišovský řízek

Pampeliškový med II.

Pampeliškový med II.

Nedělní štola

Nedělní štola

Bábovka s dvojitou porcí tvarohu

Bábovka s dvojitou porcí tvarohu

Kakaová buchta s polevou

Kakaová buchta s polevou

Květáková nádivka

Květáková nádivka

Masovo-zeleninová rýže

Masovo-zeleninová rýže

Pečená dýně (velice chutná)

Pečená dýně (velice chutná)

Tortilla s kuřecím masem a špenátem

Tortilla s kuřecím masem a špenátem

Doporučujeme

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

40 minut
Malinová vosí hnízda

Malinová vosí hnízda

30 minut
Rumové kuličky nepečené a snadné

Rumové kuličky nepečené a snadné

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

40 minut
Rafaelo kuličky

Rafaelo kuličky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

60 minut
Vosí hnízda

Vosí hnízda

180 minut
Vláčná máslová vánočka

Vláčná máslová vánočka

40 minut
Ořechy s krémem

Ořechy s krémem

Poslední sledované recepty

60
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
29
B-Punč
B-Punč
18
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
15
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
15
Štědrovečerní hrachová polévka
Štědrovečerní hrachová…

Zajímavé články

Tvrdé perníčky? Díky těmto trikům vám krásně změknou
Tvrdé perníčky? Díky těmto trikům vám krásně…
Vosí hnízda 5x jinak: Klasická, malinová, s čokoládou, ořechy i netradiční s mákem
Vosí hnízda 5x jinak: Klasická, malinová, s…
Od pondělí do pátku: Horké polévky k večeři, které zasytí a zahřejí
Od pondělí do pátku: Horké polévky k večeři,…
Recept na lososa smaženého, v troubě nebo v papilotě. Takhle vám bude chutnat i na Vánoce
Recept na lososa smaženého, v troubě nebo v…
Toskánské vánoční sušenky bez mouky, které chutnají jako marcipán: Upečte si ricciarelli!
Toskánské vánoční sušenky bez mouky, které…
AHA.cz Dejdar se chvěje hrůzou: Je to přehlídka zloby a nenávisti

Dejdar se chvěje hrůzou: Je to přehlídka zloby a nenávisti

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Velký horoskop na rok 2026: Zjistěte, co vás čeká v lásce, práci i financích

Velký horoskop na rok 2026: Zjistěte, co vás čeká v lásce, práci i financích

Ženy.cz Pouze 33 % Čechů má naspořeno na důchod. Jak se na stáří připravit, aby vás nezaskočilo?

Pouze 33 % Čechů má naspořeno na důchod. Jak se na stáří připravit, aby vás nezaskočilo?

Blesk.cz Operní pěvkyně Eva Urbanová a herec Miroslav Donutil: Chystají společné Vánoce!

Operní pěvkyně Eva Urbanová a herec Miroslav Donutil: Chystají společné Vánoce!

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

  • Recepty.cz
  • Rychlý a dobrý bigos
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact