• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rychlé vázané koláče "krejčovské"
Napište svůj komentář k receptu

Rychlé vázané koláče "krejčovské"

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rychlé vázané koláče "krejčovské"
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto:
    • 10
      lžíce mléko
    • 50
      g droždí
    • 7
      kostka cukr
    • 600
      g hladká mouka
    • 1
      špetka sůl
    • 500
      g máslo nebo Hera (nebo kombinace obojího)
    • citronová kůra
    • 3
      ks žloutek
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • hera nebo máslo (na potření)
    • moučkový cukr (na poprášení)
  • Maková náplň:
    • 500
      ml mléko
    • 100
      g krupice
    • 300
      g mák mletý
    • 150
      g cukr
    • 100
      g rozinky
    • 0,50
      lžička skořice
    • sůl
    • hnědý rum
  • Tvarohová náplň:
    • 250
      g tučný tvaroh
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      ks vanilkový cukr
  • Povidlová náplň:
    • 250
      g švestková povidla
    • 1
      lžíce hnědý rum
    • mandlové lupínky (na posypání)
  • Drobenka:
    • 100
      g mouka
    • 50
      g cukr
    • 50
      g máslo

Postup přípravy receptu

1
**Množství surovin na 2 plechy.**
2
Do vlažného mléka dejte cukr, rozdrobte droždí a nechte vzejít kvásek.
3
Na vál prosejte mouku, osolte ji a uprostřed udělejte důlek. Nastrouhejte do něj tuk, citronovou kůru, vlijte žloutky a kvásek a vše zpracujte v tužší těsto. Ihned rozválejte na plát vysoký asi 1 cm.
4
Pomocí hrnku nebo tvořítka vykrajujte větší kolečka, potřete je tvarohovou náplní, ozdobte povidly či makovou náplní. Zbylé těsto nastříhejte nůžkami a „svažte“ třeba do tvaru, který vidíte na obrázku. Potřete rozpuštěným máslem, posypte máslovou drobenkou a asi 25 minut pečte v troubě rozpálené na 180 °C.
5
Hotové, zchladlé koláče poprašte směsí moučkového a vanilkového cukru.
6
**Tip:** Těsto můžete rozkrájet také ozdobným rádýlkem na čtverečky 10 x 10 cm. Doprostřed dejte tvarohovou náplň a trochu makové či povidlové a protilehlé cípy těsta spojte pevně k sobě, potřete máslem, posypte drobenkou a pečte dozlatova.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Valašské koláče - Frgále

Valašské koláče - Frgále

Ovocné koláče

Ovocné koláče

Šátečkové koláče

Šátečkové koláče

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Veronika | 15. 10. 2012 12:48

    Koláče mám vyzkoušené, pekla jsem několikrát a jsou výborné :-)

  • Di | 31. 8. 2012 13:49

    To jsou totiž koláče tzv. svatební, které ihned po upečení chutnají tak trochu jako jíška. Musí se pár dnů odležet, někde v chladnu, třeba v kameninovém hrnci. Netvrdnout, ale naopak jsou po týdnu nejlepší - zkřehnou jako cukroví. No-Niki, klidně je upečte, ale pár dní dopředu. Dělám jednodušeji čtyřrohé koláče, nic nenastříhávám. Nesypu drobenkou, ale koláče doslova cpu vedle sebe na plech, promazávám je máslem (naskočí do vrchu). Po upečení je pocákám rumem a posypu cukrem s vanilkou, můžou se v cukru i obalit. Pro jistotu přidávám můj rozpis surovin: 350 g hladké mouky, 250 g změklého nebo přepuštěného másla, 30 g droždí, 6 lžic mléka, 2 kostky cukru, 2 žloutky, citrónová kůra, špetka soil. Protože se koláčky dělají z nevykynutého těsta, dávám těsto po zpracování do lednice, ukrajuji kousky, které rozválím a dělám koláčky. Tohle množství by se při malých tvarech mělo vejít na 1 velký plech, ale většinou je toho víc. Ještě nikdy nezklamaly!! ;-)

  • Blanka Wr. | 31. 8. 2012 11:55

    Já byćh do tohoto receptu taky nešla, zdá se mi na 600 g mouky hodně kvasnic, ale hlavně strááášně moc másla. Takové tučné koláčky tedy nemusím, ani bych je netroufla nikomu podávat.

  • no-niki | 30. 8. 2012 14:28

    A já jsem se chystala je příští víkend upéct :-( Tak teď nevím, jestli to mám riskovat =-O

  • ten nej kuchař | 27. 8. 2012 12:20

    nedoporučuji moc nam to nechutnalo a připrava je složita :-$ :'( mysleli jsme že to bude lepší :-S

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Snídaně Dopolední svačina Pečení Posvícení Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Droždí Hera Hladká mouka Hnědý rum Krupice Mák mletý Mandlové lupínky Máslo Mléko Moučkový cukr Mouka Rozinky Skořice Sůl Švestková povidla Tučný tvaroh Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Roštěnky na kmínu

Roštěnky na kmínu

Brokolicový salát s tuňákem

Brokolicový salát s tuňákem

Řecký salát po řecku

Řecký salát po řecku

Domácí rohlíky plněné šunkou a sýrem

Domácí rohlíky plněné šunkou a sýrem

Pavlišovský řízek

Pavlišovský řízek

Cuketové řezy s tvarohovým krémem a polevou

Cuketové řezy s tvarohovým krémem a…

Papriková krémová polévka

Papriková krémová polévka

Smaženice z jelítka (tmavého prejtu)

Smaženice z jelítka (tmavého prejtu)

Carpaccio z rajčat

Carpaccio z rajčat

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

275
Chia dezert z červeného pomeranče
Chia dezert z červeného…
110
Škubánky s mákem a švestkovou omáčkou
Škubánky s mákem a…
53
Křehký koláč s krémem a hruškami
Křehký koláč s krémem a…
46
Vepřová žebírka na asijský způsob
Vepřová žebírka na…
36
Cuketová čína 3
Cuketová čína 3

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Jágrova Dominika Branišová: Vyhazov z Novy!

Jágrova Dominika Branišová: Vyhazov z Novy!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Rychlé syrečkové toasty
Rychlé syrečkové toasty
Rychlé těstoviny s cuketou
Rychlé těstoviny s cuketou
Rychlé tvarohové koblížky
Rychlé tvarohové koblížky
Rychlé vegetariánské karí
Rychlé vegetariánské karí
Rychlé zelené karí s mrkví a cizrnou
Rychlé zelené karí s mrkví a cizrnou
Rychle, zdravě a chutně losos
Rychle, zdravě a chutně losos
  • Recepty.cz
  • Rychlé vázané koláče "krejčovské"
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact