• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rychlé koblihy
Napište svůj komentář k receptu

Rychlé koblihy

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 57
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rychlé koblihy
Rychlé koblihy
Rychlé koblihy
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      kg hladká mouka
    • 60
      g máslo
    • 40
      g moučkový cukr
    • 30
      g droždí
    • 1
      ks vejce
    • 1
      citronová kůra
    • 0,25
      l mléko
    • sůl
    • marmeláda

Postup přípravy receptu

1
Kváskem zaděláme těsto, necháme přikryté 20 min. kynout. Pak vyválíme, vykrájená kolečka smažíme ve fritovacím hrnci při 170 °C dozlatova.
2
Pístovou zdobičkou pak do každé vtlačíme marmeládu a pocukrujeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Základní těsto na koblihy

Základní těsto na koblihy

Koblihy s jablky v pikantním karamelu

Koblihy s jablky v pikantním karamelu

Rumové koblihy

Rumové koblihy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Silvie Mlezivová | 28. 1. 2019 18:13

    Koblížky, jak má být, nadýchaná dobrota☺

  • foltpa | 17. 11. 2015 15:22

    Koblizky chuťové skvěle,s testem se výborné pracovalo jen nevím proč mám místo kulatých koblizku silnější placicky.Vyvalela jsem je nahrubo jak pisete.Použila jsem klasické droždí,ale ani těsto nenakynulo.Není lepší sušené droždí?Prosím poradte jak udělat ty kulaté.Předem děkuji.

  • L | 7. 3. 2015 01:41

    skvělé

  • Lenka | 7. 3. 2015 01:40

    Vynikající, bylo to opravdu rychlé. Jen jsem měla problém je nějak šikovně naplnit, ale to chce cvik.

  • Janeyx | 10. 10. 2014 12:59

    Moje první koblížky a povedly se! Byly moc dobré, přidávám foto :-) Plnila jsem je až hotové, nevím proč se mi nedařily hezky spojit dvě půlky k sobě. Je na to nějaký fígl? :-\

  • nelly | 3. 5. 2014 09:50

    8-) <3 <3 <3 <3 <:-)

  • foltpa | 22. 2. 2014 19:35

    Skvele.Obavaly jsme se ze budou nasakle olejem,ale vubec nebyly.Budem delat casteji.Pridavame do oblibenych.Diky za recept. <3

  • foltpa | 22. 2. 2014 19:35

    Skvele.Obavaly jsme se ze budou nasakle olejem,ale vubec nebyly.Budem delat casteji.Pridavame do oblibenych.Diky za recept. <3

  • jarda | 3. 11. 2013 07:06

    zdravim ja mam vyzkousenno vyvalet testo na polovinu rozmistot marmeladu a pak prekryt druhou polovinou pak se jen veme sklenicka potrebne velikosti a vykrajuje se na jednou kobliha a nemusi se k sobe nic davat jako treba dve kolecka :-)

  • kjik | 28. 8. 2013 20:33

    dokonalý recept! Doma jsme si pochutnávali všichni.

  • Eva | 10. 7. 2013 10:50

    Výborný recept, neměla jsem máslo, tak jsem dala rozpuštěnou Heru a byly luxusní. Vykrajovala jsem je malým vykrajovátkem na linecké a měla jsem 90 ks. Ke kávě, nebo jako hlavní jídlo k syté polévce ideální.

  • jarmila | 16. 2. 2013 13:30

    Vyzkoušela jsem tento recept na koblížky a opravdu u nás doma měly velký úspěch.jsou výborné

  • MJG | 1. 11. 2012 10:57

    Zajdi do lekarny, kup si za par korun strikacku.

  • salmov1 | 1. 11. 2012 10:34

    ;-) taky u nás dělám "dutý" a jen se po nich zapráší, syn je miluje

  • líbezné | 16. 6. 2012 03:15

    koblihy dělá pěkné i třeba kráva, nebo koníček na cestě

  • Jarmila | 8. 5. 2012 23:11

    Těsto vyválet (tak na 1 cm), vykrojit např. sklenicí kolečka, do jednoho doprostřed náplň, přikrýt druhým a dobře spojit, nechat společně ještě kynout a pak už jen smažit.

  • mirkavazy
    mirkavazy | 8. 5. 2012 22:54

    nějaký nápad jak je naplnit, když nemám plničku ani zdobičku?

  • MartikK
    MartikK | 28. 8. 2011 19:56

    Kobližky byly chuťově moc dobré, ale špatně mi při smažení naběhly. Možná je to tím, že jsem je smažila na oleji a ne ve friťáku. Nejspíš zůstanu u klasického receptu, kdy se kobližky plní před smažením - slepuji vždy dvě vykrojená kolečka a kobližky jsou pak krásně kulaťoučké.

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 8. 4. 2011 13:49

    Výborné, friťák nemám, takže jsem smažila na oleji ;-) , foto přiloženo

  • pippiva
    pippiva | 22. 3. 2011 11:44

    Nejsem autor, ale chapu to tak, ze necham vykynout testo 20 minut(jinymi slovy - zadelame kvasek, vypracujeme testo a nechame jej kynout 20 minut). ;-)

  • Hellca | 22. 3. 2011 10:55

    Zdravím a mám dotaz: z receptu to vypadá, že dám vykynout JEN kvásek, zamíchám těsto, a rovnou vyválím....atd - to znamená, že dál nenechávám kynout? Prosím o info, dík

  • Petra Stehlíková | 27. 5. 2010 18:23

    Také jsme vyzkoušeli a bylo to skutečně fantastické papání!

  • Daniela Kallasová | 6. 12. 2009 18:32

    Výborné - doporučuji - moc jsme si pochutnali :-)

  • Simona Kališová | 28. 4. 2009 13:36

    Děkuji za rychlou odpověď. Dnes tedy zkusím a dám vědět :-)

  • marie nezlakova | 28. 4. 2009 13:28

    Simono,kvásek se dělá z trošky mléka,cukru a droždí a nechá se vzejít mimo mísu s moukou....,třeba ve skleničce.Já kynuté dělám leta a kvásek si připravuji přímo v míse-udělám v mouce důlek ve kterém nechám droždí s mlékem a cukrem vzejít a pak přidám zbytek mléka,tuk...a ještě se mi nestalo,že by se nezadařilo.Přeji mnoho štěští!Všechno je jednou poprvé!

  • Simona Kališová | 28. 4. 2009 13:09

    Zdravím, z kynutého těsta jsem ještě nic nedělala a tak jsem trochu začátečník. Chci se zeptat, co znamená z "kvásku zaděláme těsto" ? Děkuji

  • Eva Kopalová | 13. 10. 2008 19:09

    Už jsem je dělala dvakrát, jsou vynikající, nadýchané. Doporučuji.

  • Eva Vondrova | 22. 3. 2008 18:00

    Jsou výborné.Ani jsem nedávala marmeládu dovnitř, jen jsme si je s ní mazali nebo jedli i bez ní. Mňamka, dávám 1:-)

  • Uljana | 8. 1. 2008 17:15

    Já jsem také vyzkoušela, a teké nam moc chutnaly. Všem, doporučuji. Akorat, jsem přidala kuru z jednoho citronu, a místo moučkového cukru jsem dala mletý vanilkový cukr. Bylo to super!!!

  • Jitka Petrásková | 22. 8. 2007 21:40

    Instatního droždí se dnes prodává několik druhů a od různých výrobců. Vyzkoušela jsem snad všechny, vždy se řídím informací ze sáčku. Nejraději mám ovšem to v bílém sáčku s modrou vlaštovkou, to je na 1 kg mouky. Droždí přidávám rovnou do mouky (stejně jako prdopeč), rozdíl mezi pečivem z čerstvého droždí a ze sušeného nikdo z mojí rodiny nepozná. Pokud někdo tvrdí, že rozdíl je na chuti cítit, nechám ho při jeho názoru a myslím si své...(přitom se zálibně dívám na jeho boule za ušima).

  • Andora | 20. 3. 2007 13:16

    Instantní droždí - hmotnost 10 gramů, píšou tu, že stačí na 1 kg mouky. Výrobce S.I.Lesaffre, Francie

  • Simča Sládková | 28. 2. 2007 14:19

    Nedávno jsem četla v časopise, věnovanom kynutým těstům, že sušené droždí - jeden sáček - odpovídá cca 1/2 kostce, tedy 20g čerstvého droždí. Bohužel tam nebylo JAK velký je ten sáček. Já ho doma nemám, jinak bych se koukla. Ale v ČR se asi bude prodávat jen jedna velikost sáčku sušeného droždí... Snad ho někdo máte doma a doplníte tu gramáž pro "kolegy", kteří vaří v zahraničí. Díky předem :o))))

  • Tereza Jarčušková | 28. 2. 2007 09:50

    Danielka, dávkujte podľa návodu na sáčku, sú rôzne balenia. Kľudne ich na kysnuté cesto použijte.

  • Daniela O. | 27. 2. 2007 20:03

    Tak tohle je urcite super recept, koblizky bych moc rada vyzkousela, ale u nas jsou kvasnice pouze susene. Ma nekdo zkusenosti s davkovanim? Prosim o pomoc,protoze tohle si rozhodne nechci nechat ujit.

  • Iveta Lukešová | 27. 2. 2007 18:15

    Mohu jen a jen potvrdit, že tyto koblížky jsou rychlé, ale hlavně výborné!!!!! Aby byly koblížky pěkně kulaťoučké musí se kolečka vykrajovat ze silnější placky a po vložení do oleje nejdříve přikrýt pokličkou. Díky za receptík.

  • Blažena Halušková | 31. 1. 2007 18:33

    No a jelikož už nějaký čas uplynul a Lucka nic "nepísla", takže je to asi na mně. Musím se pochlubit, dneska mi přišel supr "brus" fritéza Tefal - ta jak ji celou vrazíte do myčky - takže jsem neodollala a musela jsem vyrobit tyto lákavé koblížky. Vřele doporučuji. Mám takovou šikovnou injekční stříkačku a tou jsem domácí meruňkovou marmeládu "nahnala" do koblih, ať chtěly nebo nechtěly..... Jiné už dělat nebudu - to byl fofr..... Dík za receptík ....

  • Lucka | 23. 9. 2006 10:10

    Jdu na to, tak jsem zvědavá... :-) pak písnu jak to dopadlo a hlavně chutnalo :-))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Koblihy
Moučníky Snídaně Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Smažení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Droždí Hladká mouka Marmeláda Máslo Mléko Moučkový cukr Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Drožďová pomazánka - úplně jinak

Drožďová pomazánka - úplně jinak

Pizza na plech

Pizza na plech

Cmunda na pekáči

Cmunda na pekáči

Pizza těsto - rychlé a tenké

Pizza těsto - rychlé a tenké

Bramboráky sváteční

Bramboráky sváteční

Játrové knedlíčky

Játrové knedlíčky

Krémová kapustová polévka

Krémová kapustová polévka

Tvarohový koláč s třešněmi III.

Tvarohový koláč s třešněmi III.

Rychlá večeře

Rychlá večeře

Doporučujeme

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

Meruňková marmeláda (džem)

Meruňková marmeláda (džem)

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

Poslední sledované recepty

86
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
45
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
37
Báječná (nejen) broskvová roláda
Báječná (nejen)…
36
Báječná cuketová polévka
Báječná cuketová polévka
34
Chlebíčky s vejcem
Chlebíčky s vejcem

Zajímavé články

Velký nakládačkový speciál: Vše, co potřebujete vědět, když chcete zavařovat okurky
Velký nakládačkový speciál: Vše, co potřebujete…
Rychlé buchty na plech ze sezonního ovoce: 7 receptů nejen na víkend
Rychlé buchty na plech ze sezonního ovoce: 7…
Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná sladká dobrota, kterou zvládne i naprostý začátečník
Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná…
Hrnkový koláč podle Lucie Borhyové: Ovocné mámení, které si zamilujete na první sousto
Hrnkový koláč podle Lucie Borhyové: Ovocné mámení…
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču si zamilujete!
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču…
AHA.cz Absolonová oznámila konec: Slzy jako hrachy

Absolonová oznámila konec: Slzy jako hrachy

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Žhavá manikúra letošního léta: Minimalistické i divoké puntíky vládnou trendům

Žhavá manikúra letošního léta: Minimalistické i divoké puntíky vládnou trendům

Ženy.cz Fuckupy z dovolené v Indonésii aneb Jak jsme přežili otravu jídlem i zrušený let

Fuckupy z dovolené v Indonésii aneb Jak jsme přežili otravu jídlem i zrušený let

Blesk.cz Dáda po návratu z léčebny: Poprvé ve společnosti! S Aničkou »na srdci«

Dáda po návratu z léčebny: Poprvé ve společnosti! S Aničkou »na srdci«

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Jaký tvar a barvu si vyberete? Prozradí to vaši povahu a co máte rádi!

Jaký tvar a barvu si vyberete? Prozradí to vaši povahu a co máte rádi!

Další doporučené recepty:

Rychlé jednoduché rizoto
Rychlé jednoduché rizoto
Rychlé jogurtové koblížky s banánem
Rychlé jogurtové koblížky s banánem
Rychlé karí s květákem a batáty
Rychlé karí s květákem a batáty
Rychlé krevety
Rychlé krevety
Rychlé kuře s bramborem
Rychlé kuře s bramborem
Rychlé kuřecí na kari s pórkem
Rychlé kuřecí na kari s pórkem
  • Recepty.cz
  • Rychlé koblihy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact