• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rychlá vánoční polévka z Pangasia
Napište svůj komentář k receptu

Rychlá vánoční polévka z Pangasia

autor: jeni
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rychlá vánoční polévka z Pangasia
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g pangasius
    • 4
      ks mrkev
    • 2
      ks petržel
    • celer zhruba stejně jako petržele
    • sůl
    • 1
      kostka masox
    • máslo
    • hladká mouka
    • muškátový oříšek
    • petrželka
    • citronová šťáva nebo kolečka citronu

Postup přípravy receptu

1
Očištěnou kořenovou zeleninu nastrouháme na jemném struhadle a osmahneme na másle.
2
Když začne vonět, zalijeme 2 litry sudené vody, vložíme rozmrazené filety pangasia a osolíme. Uvedeme do varu, pak stáhneme plamen a vaříme asi 15 minut.
3
Ryba mnoho nepotřebuje, takže po uplynutí této doby zkusíme, je-li již hotová (měla by se rozpadat) a pokud ano, vyjmeme ji z vývaru.
4
Ochutnáme vývar a pokud se nám zdá slabý, můžeme dochutit zeleninovým bujonem.
5
Poté si připravíme světlou jíšku z másla a mouky, zahustíme jí vývar a necháme ještě 5-10 min provařit.
6
Nakonec přidáme muškátový oříšek (nejlépe je ho koupit vcelku a do polévky nastrouhat), jak kdo má rád, já dávám tak čtvrtinu jednoho, a necháme ještě minutku probublat.
7
Nakonec vývar odstavíme a vrátíme do něj rybu, kterou jsme rozmačkali vidličkou, a promícháme.
8
Pangasius nemá kosti, takže nebezpečí nehrozí a odpadá zdlouhavé obírání.
9
Polévku podáváme s nasekanou čerstvou petrželkou a kolečkem citronu nebo zakápnutou citronovou šťávou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Filety z pangasia s houbovým dipem

Filety z pangasia s houbovým dipem

Polévka z červené čočky - jednoduchá a rychlá

Polévka z červené čočky - jednoduchá…

Polévka z čerstvého špenátu - jednoduchá a rychlá

Polévka z čerstvého špenátu -…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Oldřich Gargulák | 4. 8. 2008 16:39

    U nás si každý strouhá oříšek až do talíře, soutěžíme, kdo jej první okoupe. Také se neobejdeme u rybí polévky bez (na másle opečené) houstičky, kterou si přidávame po částech, protože musí křupat. Kdyby někdo znal postup na krutonky které v polévce vydrží křupavé aspoň 99vteřin, dejte prosím vědět.

  • Dana Křížová | 4. 8. 2008 15:17

    Tak mi tu právě voní! Já tedy strouhám zeleninu na hrubo a rybu nechávám na kousky, máme to tak radši, ale jinak to bude určitě mňamka! A je vážně super, že to nemá kosti, klasickou rybí musím dětem hoooodně kontrolovat, tady je to bez práce :o)

  • Jana Mojžíšová | 24. 11. 2007 15:45

    Díky za tip, mytí nádobí taky není moje oblíbená činnost :-) Já kupuju mraženého pangasia přímo v rybárně a vždycky požádám o ty menší, taky bývají méně tuční.

  • Jana Kozlová | 24. 11. 2007 10:37

    Dělám to podobně, na másle přidám zeleninu na to mouku prosmažím přilévám pomalinku studenou vodu když mám hustotu akorát dám zavařit přidám pangasia. Když je měkky rozdrolím v polévce štouchadlem na brambory. Takže je to rychlejší s menším množstvím nádobí. Polévka všem chutna a co se týče kosti máte pravdu muže tuto rybu i malé dítě navíc je velice chutná. Nedoporučuji ale kupovat moc pangasia v průhlednem obale bývá velice mastný ale ve sparu jej mívají s nějaké firmy nemohu si vzpomenout přesně ale ten je vynikající a nemá tolik tuku.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Prosinec Vaření Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celer Citronová šťáva Hladká mouka Máslo Masox Mrkev Muškátový oříšek Pangasius Petržel Petrželka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Křupavý bůček

Křupavý bůček

Český chleba v cizině

Český chleba v cizině

Ořechové rohlíčky Heda

Ořechové rohlíčky Heda

Asijská křupavá kachní prsa s lívanci "Mandarin"

Asijská křupavá kachní prsa s lívanci…

Zahradní hamburgery - grilované

Zahradní hamburgery - grilované

Broskvové řezy

Broskvové řezy

Buchta (koláč) z přesnídávek - jednoduchá a vláčná

Buchta (koláč) z přesnídávek -…

Bylinková žebírka na pivu

Bylinková žebírka na pivu

Podmáslový chléb

Podmáslový chléb

Doporučujeme

Bleskové špagety s rajčaty a burratou

Bleskové špagety s rajčaty a burratou

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

928
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
188
Těstovinový salát s kuřecím masem a zeleninou
Těstovinový salát s…
76
Vývar s kapustou
Vývar s kapustou
37
Vosí hnízda V.
Vosí hnízda V.
28
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou, zeleninou a mozzarellou
Zapečené těstoviny s…

Zajímavé články

Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
11 rajčatových polévek, které budete milovat. Ta ze školní jídelny jim nesahá ani po paty!
11 rajčatových polévek, které budete milovat. Ta…
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola jedno jídlo. Do dietního jídelníčku byste ho asi nezařadili
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola…
AHA.cz Finalistka soutěže krásy Beličková (52): Skok ze 3. patra před zraky dcery

Finalistka soutěže krásy Beličková (52): Skok ze 3. patra před zraky dcery

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Hvězdná módní inspirace do přechodného počasí: Bodovala Pavlová, Švandová i Leitgeb

Hvězdná módní inspirace do přechodného počasí: Bodovala Pavlová, Švandová i Leitgeb

Ženy.cz Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Blesk.cz Syn Myslivcové Derian slavil 2. narozeniny: Opulentní mejdan na zámku! Ex koupil velký dárek

Syn Myslivcové Derian slavil 2. narozeniny: Opulentní mejdan na zámku! Ex koupil velký dárek

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Bohyní po padesátce? Odbornice prozrazuje rituály, které změní váš pohled na stárnutí!

Bohyní po padesátce? Odbornice prozrazuje rituály, které změní váš pohled na stárnutí!

  • Recepty.cz
  • Rychlá vánoční polévka z Pangasia
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact