• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rychlá quiche
Napište svůj komentář k receptu

Rychlá quiche

autor: Barbara
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rychlá quiche
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      balení listové těsto
    • 1
      ks paprika
    • 1
      ks cuketa
    • 4
      ks rajčata
    • 1
      ks cibule
    • 3
      ks vejce
    • 300
      ml mléko
    • maso nebo salám
    • sýr

Postup přípravy receptu

1
Rozválíme listové těsto a dáme do vymazané formy (může být dortová nebo i pekáč). Zeleninu nakrájíme a krátce osmahneme na pánvi (kromě rajčat), pak dáme na těsto. K tomu můžeme přidat například na drobno nakrájená, osmahnutá kuřecí prsa, nebo párek či salám. Nakonec rozkvedláme vejce s mlékem (jako náhražka či doplnění se dá dát i jogurt, smetana či tvaroh), opepříme, osolíme, dáme trochu muškátového oříšku. Tím zalejeme zeleninu a dáme tak na dobrou půl hodiny do trouby. Na vrch můžeme zasypat strouhaným sýrem.
2
Variace: do quiche se dá dát vlastně cokoliv z ledničky - třeba nejrůznější sýr (kozí, niva, balkán) nebo i houby, předvařená brokolice či květák. Také u masa je možná obměna, ráda dělávám i kombinaci špenát-losos.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cottage quiche s červenou cibulí

Cottage quiche s červenou cibulí

Quiche

Quiche

Quiche Lorraine

Quiche Lorraine

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lucie | 1. 6. 2012 13:01

    Je to výborné :-) opravdu rychlé a to ,že se nemusím patlat s křehkým těstem, je pro mne jen plus :-) Na kalorickou bombu si zajedu do francie a na večeři bez masa a se salátkem se tohle výborně hodí :-)

  • Lucie Jiránková | 29. 1. 2010 23:15

    K poznámce paní Veroniky, základem tradiční quiche sice je křehké těsto a vejce a smetana, ale ta smetana má být 48% což tady u nás myslím těžko seženete, jestli vůbec. Jelikož je to pak velmi tučné jídlo, sami francouzi nebo třeba britové si jídlo odlehčují a používají raději smetanu (10-12%) nebo právě mléko. Jinak proč si jídlo neobměnit k obrazu svému a svých zásob a nepoužít právě uváděné listové těsto a to mléko. Dobrou chuť je to fakt bašta.

  • Saša | 26. 7. 2007 23:13

    Dobrý den, včera jsem vařila a bylo to výborné, nedávala jsem žádné maso, ale příště zkusím třeba s naloženým Šmakounem, děkuji za recept!!!

  • Barbara | 22. 2. 2006 14:20

    to souhlasim, ale proto se to jmenuje rychla quiche a ne opravdova.

  • Veronika Zemanova | 11. 2. 2006 15:04

    Zakladem quiche rozhodne neni listove testo, ani mleko, nybrz krehke testo, tekuta smetana a vejce.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Večeře Pečení Rychlá večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cuketa Listové těsto Maso Mléko Paprika Rajčata Sýr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlé řezy s mákem

Rychlé řezy s mákem

Kuře na citronech

Kuře na citronech

Prošívaná deka

Prošívaná deka

Kynutá bábovka s kakaem

Kynutá bábovka s kakaem

Výborné buchty

Výborné buchty

Velikonoční medové řezy

Velikonoční medové řezy

Maminčina drožďová pomazánka

Maminčina drožďová pomazánka

Bramborové klobásy

Bramborové klobásy

Dědkova tlačenka z bůčku a vajec

Dědkova tlačenka z bůčku a vajec

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

60 minut
Rybízový koláč jako od babičky

Rybízový koláč jako od babičky

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

40 minut
Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

32
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
27
Jogurtová zálivka s česnekem a kari
Jogurtová zálivka s…
25
Kuřecí kaldoun - polévka
Kuřecí kaldoun - polévka
25
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Candát polévaný máslem s fenyklem a ředkvičkami
Candát polévaný máslem s…

Zajímavé články

Letní omáčky jsou v kurzu: 7 nejlepších receptů od našich babiček
Letní omáčky jsou v kurzu: 7 nejlepších receptů…
Superpotravina týdne: Meruňky. 6 dobrých důvodů, proč je jíst ve velkém, plus tipy, co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Superpotravina týdne: Meruňky. 6 dobrých důvodů,…
Piñata torta: Nejúžasnější dort na dětskou oslavu je ten s překvapením uvnitř
Piñata torta: Nejúžasnější dort na dětskou oslavu…
Jak uchovat cukety na zimu? Známe osvědčené triky!
Jak uchovat cukety na zimu? Známe osvědčené triky!
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5 tipů od profesionálního barmana
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5…
AHA.cz Karel Šíp přiznal smutek: Odchod nese těžce

Karel Šíp přiznal smutek: Odchod nese těžce

Mimibazar Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Ideální podprsenka pro každou ženu? Stylistka prozradila tipy pro malá prsa, asymetrii i svatební den!

Ideální podprsenka pro každou ženu? Stylistka prozradila tipy pro malá prsa, asymetrii i svatební den!

Ženy.cz Robbie Williams LIVE? Rozhodně, Vídeň, víno a víkend, na který se nezapomíná

Robbie Williams LIVE? Rozhodně, Vídeň, víno a víkend, na který se nezapomíná

Blesk.cz Umíral s miláčkem Hollywoodu, teď se herec Kajetán Písařovic v kolonii chystá na zimu

Umíral s miláčkem Hollywoodu, teď se herec Kajetán Písařovic v kolonii chystá na zimu

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy 10 zákonů karmy: Tipy, co dělat, když chcete od života dostat to nejlepší

10 zákonů karmy: Tipy, co dělat, když chcete od života dostat to nejlepší

  • Recepty.cz
  • Rychlá quiche
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact