• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rychlá kávová zrna
Napište svůj komentář k receptu

Rychlá kávová zrna

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 16
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rychlá kávová zrna
Rychlá kávová zrna
Rychlá kávová zrna
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g kávové oplatky
    • 80
      g ořechy
    • 2
      lžíce moučkový cukr
    • 2
      lžíce hnědý rum 1-2
    • 2
      lžíce káva
    • čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

1
Sušenky i ořechy umeleme nebo nastrouháme, přidáme ostatní suroviny a vypracujeme těsto.
2
Z hmoty tvarujeme oválky, uprostřed naznačíme nožem rýhu, abychom získali vzhled kávového zrnka a potřeme čokoládovou polevou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kávová cihla

Kávová cihla

Bábovka kávová

Bábovka kávová

Kávová roláda s kávovým krémem

Kávová roláda s kávovým krémem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • katuusss | 17. 12. 2017 16:24

    Chystám se letos vyzkoušet. Jak velká se Vám, prosím, dařila ta zrna, aby se dobře tvarovala?

  • Petra | 17. 12. 2012 11:33

    Udělala jsem si silnou rozpustnou kávu a 2 lžíce (pozděj ještě jednu, protože vylo těsto dost suché) jsem obětovala do těsta ...

  • Katka | 11. 12. 2012 09:14

    Jakou davate kavu? Turka nebo rozpustnou?? Urcite je vyzkousim, dekuji

  • milucka | 17. 12. 2011 04:43

    Dobry napad! Zkusim to taky :-)

  • šárka hrubá | 14. 12. 2011 08:03

    Je to vynikající,dala jsem to do papírových košíčků,zalila čok.polevou a mnam,jsem totiž líná něco tvarovat

  • milucka | 13. 12. 2011 15:19

    Delala jsem je minuly rok poprve. Je to rychly, jednduchy a hlavne vyborny recept. Uz se na ne zase chystam a urcite budu delat ze dvou davek.

  • šárka hrubá | 1. 12. 2011 02:21

    určitě vyzkouším :-)

  • Martina | 22. 12. 2010 11:04

    Děkuji, jsem ráda že chutná :-) Dokonalé je nemám zdaleka... A je jasné, že vše nechutná každému- každý má to své NEJ cukroví... Hezké a pohodové svátky přeji :-)

  • knoma
    knoma | 20. 12. 2010 17:01

    Každý rok mám ve zvyku vyzkoušet 2-3 nové recepty na vánoční cukroví. Některé se musí opakovat příští rok, jiné se zavrhnou. Kávová zrna sice nebudou mými oblíbenými, ale jsou tací, kteří se hned ptali na recept. Vzali jsme na ně kávenky arabica, aby byly opravdu kávové, což teda jsou pořádně, ale možná vhodnější by byly obyčejné. Každopádně je zařadím do svého repertoáru a vyzkouším znova příští rok. Přikládám fotografii, sice nejsou tak dokonalé jako autorčiny, ale další obrázek snad nebude na škodu. Diky za recept.

  • Fanfan | 19. 12. 2010 13:53

    Včera když jsem ochutnávala hotovou směs při tvorbě zrn, říkala jsem si, že špatné to není, ale druhá dávka mi asi nehrozí. Dnes jsem ráno vytáhla jeden kousek z lednice, abych ochutnala, jak se rozležely a už měním názor, zítra koupím další kávenky a přidělávám, je to rychlé a vynikající. :-)

  • Eliška Hrabalová | 26. 9. 2010 21:21

    A prosím vás, nedivte se, že píšu až teď. Nebyl čas. :)

  • Eliška Hrabalová | 26. 9. 2010 21:20

    Pořád jsem musela zrna přidělávat, protože mi na ně tajně všichni chodili. Tento recept si zaslouží velkou 1.

  • Martina Marťásek | 20. 12. 2009 20:46

    Asi v Kávenkách začali šetřit tukem , když je ta krize :-))) Jsem ráda , že chutná , a že jste si poradily i beze mě :-) Přeji hezké svátky :-)

  • zdenka supolova | 20. 12. 2009 18:23

    Já jsem letos měla těsto taky sušší jako venyss,přitom jsem dělala úplně stejně jako loni.Přidala jsem trochu kávy a bylo to.

  • venyss venyss | 20. 12. 2009 10:50

    Tak beru zpět, stačí přidat "tekutinu" a pak je to těsto "vlhčí" a dobře tvarovatelné. Jednička je zasloužená. Je to mňam, mňam!!!

  • venyss venyss | 20. 12. 2009 09:18

    Dělala jsem loni, moc nám chutnali, takže zpožděně dávám za 1. Jen bych chtěla poprosit,jestli by mi někdo poradil, jak vytvarovat. Moc mi to nešlo,tak ke konci jsem to vzdala a dělala místo tvaru kávových zrn jen takové obdélníčky...:O.

  • venyss venyss | 19. 12. 2008 20:13

    Protože je to trošku drobivější,tak jsem spíše dělala obdélníky,než-li oválky,pak když jsem chtěla udělat tu rýhu nožem,tak se to drobilo a to jsem ještě přidávala kávu,můžete mi říci,čím to bylo? Jinak je to dobré,ale ohodnotím,až budou ještě "dočokoládověné"...

  • zdenka supolova | 15. 12. 2008 18:33

    Výborné,rychlé a moc pěkně to vypadá.Už jsem musela přidělat druhou dávku.Akorát s tou mašlovačkou jsem zrna neměla moc hezká,tak jsem je jednoduše hodila do čokolády a nechala okapat.Dokonalá kávová zrna,Marti,díky.

  • Martina Marťásek | 10. 12. 2008 17:14

    Zdeni , Ivi - Používám čokoládu na vaření se 100% tukem a mašlovačkou je potřu rozpuštěnou polevou a nechám ztuhnout . Nedovedu si představit , jak bych je při máčení udržela v prstech . . . Jsem ráda , že chutná , děkuji :-)

  • Iva- Ma | 10. 12. 2008 16:07

    Martino,zkusila jsem zrnka a jsou prima,trochu horší bylo to máčení v čokoládce,myslím jako popiplané lžičky i prsty,ale na mřížce okapalo a dobré.Hned jsem si taky dala do svých receptů.Hodnotím 1,je to fakt jak bonbony.

  • zdenka supolova | 9. 12. 2008 13:48

    Marti,čím potíráte tu čokoládu?Letím do vsi pro kávěnky a rum a jdu na to:-)

  • Martina Marťásek | 8. 12. 2008 21:30

    Katko , je tím myšlena silná uvařená káva :-)

  • Martina Marťásek | 8. 12. 2008 21:16

    Zorko , také děkuji a Vám též krásné svátky :-)

  • Katka Němcová | 7. 12. 2008 19:14

    2 lžíce silné kávy - je tím myšlena uvařená káva, nebo pouze sypká směs?

  • Zora Manasová | 24. 11. 2008 11:35

    Martinka, ďakujem, na 99 % vyskúšam. Pekné Vianoce.

  • Martina Marťásek | 23. 11. 2008 18:35

    Zorko , oříšky mohou být jakékoliv , které máte ráda :-)

  • Zora Manasová | 16. 11. 2008 17:09

    Prosím, aké oriešky, môžu byť vlašské? Chcem vyskúšať, lebo kávenky i čokoládu milujem. Ďakujem.

  • Lucia Drotárová | 31. 1. 2008 15:50

    Skvělé... u nás to nazvali "bonbony" :-)

  • Kuchařka on-line | 18. 12. 2007 10:33

    Opraveno.

  • Lucka | 18. 12. 2007 08:16

    ahojky,včera sem se do toho pustila a výsledek?VÝBORNÝ - myslím,že budu muset ještě přidělávat:-)

  • Martina Marťásek | 15. 12. 2007 23:35

    Prosím Kuchařku o upravení receptu , zapomněla jsem ještě na dvě lžíce silné kávy . Děkuji M*

  • Martina Marťásek | 12. 12. 2007 18:03

    Ano , Mirko , máte pravdu :-)) Hospodyňko , kupuji od firmy Sedita - Kávenky Maxi ( dělají i menší balení ) , koupím dvoje - jedno balení má 110 g + jedno malé a máte to přesně :-))

  • Miroslava Severová | 12. 12. 2007 13:02

    Hospodyňko, napadly mě jedině oplatky zvané "kávěnky" jsou to takové dva řezy, nevím jakou mají gramáž, musí jich být asi více kusů

  • Hospodyňka | 12. 12. 2007 11:39

    Martino a jaké kupujete kávové oplatky? Žádné si teď nedokážu vybavit...

  • Martina Marťásek | 12. 12. 2007 08:53

    Ahojky Luci , kdyby se hmota nechtěla spojit , přidej trošku kávy nebo rumu - nebo obojího :-)), taky jsem musela malinko přidat . Ať se daří a chutná :-)

  • lucka | 12. 12. 2007 07:36

    ahojky,tento recept je velice lákavý,určitě zítra vyzkouším a snad i uspěju:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Nepečené Zákusky Cukroví Vánoce Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládová poleva Hnědý rum Káva Kávové oplatky Moučkový cukr Ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bábovka tvarohovo-kokosová

Bábovka tvarohovo-kokosová

Tvarůžková pomazánka (vařená, jednoduchá)

Tvarůžková pomazánka (vařená,…

Vepřová pečeně s dušeným zelím a jablky

Vepřová pečeně s dušeným zelím a…

Halušky podle Daniely

Halušky podle Daniely

Obrácené řízky na zelenině

Obrácené řízky na zelenině

Velikonoční beránek dle časopisu F.O.O.D.

Velikonoční beránek dle časopisu F.O…

Bloody Mary II.

Bloody Mary II.

Banánový krém - poháry, dezerty, dorty...

Banánový krém - poháry, dezerty,…

Domácí ovocná limonáda

Domácí ovocná limonáda

Doporučujeme

110 minut
Kuřecí miso polévka s nudlemi a zeleninou

Kuřecí miso polévka s nudlemi a…

Meruňková marmeláda (džem)

Meruňková marmeláda (džem)

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

Poslední sledované recepty

62
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
45
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
21
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
19
Báječná cuketová polévka
Báječná cuketová polévka
18
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5 receptů, které budete milovat
Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5…
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety. Nasladko i naslano!
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety.…
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako únik od stresující práce. Dnes si je u ní objednávají i celebrity
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako…
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která většinou končí v koši!
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která…
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento nepečený piškotový dort s ovocem!
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento…
AHA.cz Místo svatby rozchod? První slova Rolins k Nedvědově známosti

Místo svatby rozchod? První slova Rolins k Nedvědově známosti

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Ženy.cz Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Blesk.cz Velký návrat Charlotte Gottové (19): Svůdná kráska!

Velký návrat Charlotte Gottové (19): Svůdná kráska!

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Další doporučené recepty:

Rychlá kachna z kuřete
Rychlá kachna z kuřete
Rychlá kakaová poleva
Rychlá kakaová poleva
Rychlá kapustová polévka
Rychlá kapustová polévka
Rychlá koprová omáčka s vařeným vejcem
Rychlá koprová omáčka s vařeným vejcem
Rychlá koprovka bez jíšky
Rychlá koprovka bez jíšky
Rychlá krevetová laksa
Rychlá krevetová laksa
  • Recepty.cz
  • Rychlá kávová zrna
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact