• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rychlá bábovka V.
Napište svůj komentář k receptu

Rychlá bábovka V.

autor: VLindner@seznam.cz
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rychlá bábovka V.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      l hladká mouka
    • 0,25
      l cukr krupice
    • 0,25
      l sladká smetana
    • 4
      ks vejce
    • 1
      balíček prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

1
Vše až na prášek do pečiva zamíchat dohromady a míchat tak dlouho, až je těsto hladké. Potom teprve přidat prášek do pečiva a dobře promíchat. Těsto nalít do vymazané a vysypané formy a dát péct. Já to peču v elektrické troubě na 200 °C něco málo přes hodinu a ke konci zkouším špejlí, jestli už je bábovka hotová.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

Rychlá banánová bábovka

Rychlá banánová bábovka

Tvarohová bábovka rychlá a dietní

Tvarohová bábovka rychlá a dietní

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Iveta Janatová | 30. 1. 2008 14:34

    Včera jsem ji pekla jen jsem neměla doma smetanu,tak jsem dala mléko a bylo to výborné .Hned ten den se to snědlo.Je to rychlé a lahodné.

  • Di | 25. 1. 2008 09:08

    Naučila jsem se ji od manželovy maminky a to je "bytelná" kuchařka ze staré školy. Těsto (bez oříšků, jen šlehačkové jako je tady) má široké využítí a je vděčné (není suché jako třeba piškot).

  • K.H. | 24. 1. 2008 21:54

    Di,díky za radu,zase jsem o něco moudřejší.Ta vaše bábovka pro Musicu Bohemicu se mi také líbí.

  • Di | 24. 1. 2008 19:49

    To přece záleží na druhu těsta. Do šlehačkového se dává hladká. Já jsem podobné těsto pekla již mnohokrát jenom s malinko jiným poměrem surovin (4 dl mouky, 5 vajec ...viz Bábovka pro Musicu Bohemicu), rozhodně zklamaná nebudete.

  • K.H. | 24. 1. 2008 18:17

    Já nevím,ale dává se opravdu hladká mouka do bábovky? Bábovka je přece z polohrubé.Už jste ji někdo podle toho receptu dělal,ať nejsem zklamaná?

  • Jana Remková | 24. 1. 2008 17:32

    No,taky slyším poprvé že prášek až nakonec,dávám ho do mouky a tu přidávám naposledy,ale tady je psáno,že vše dohromady,tak asi proto se ten prášek přidává až nakonec.Co se délky pečení týká,tak hodina se mi zdá hodně,ale nevím,dnes mám nový sporák,tak uvidím.Ve starém sporáku tak půl hodiny a dost,byla by spálená.Jana

  • iva nemcova | 23. 1. 2008 10:58

    Plne souhlasim s pani Veselou,to mi vzdycky pripominala maminka: prasek nakonec,at babovka(buchta..)hezky naskoci...:-)

  • Lady | 22. 1. 2008 18:33

    Já dávám prášek do všech buchet až nakonec a myslím že není poznat rozdíl. :-)

  • Mila Veselá | 22. 1. 2008 10:52

    Pokud se dá prášek "moc brzy" tak začne ragovat než dáte těsto do trouby a pečivo pak tolik nenaskočí. Je dobré ho přimíchat do mouky a tu dát skutečně naposledy a pak hned do trouby. Já si polovinu mouky zamíchám většinou hned to třeného základu a druhou polovinu s práškem přidám se sněhem.

  • Di | 22. 1. 2008 09:06

    Potvrzuji. Také dělám bábovku ze šlehačky a prášek vmíchám až nakonec.

  • Ivana C. | 22. 1. 2008 08:26

    Ja taky davam do třených těst prdopeč až naposled. Šlehám vše včetně mouky a do hladkého těsta pomalu zapracuju prdopeč. Mouka mi občas dělala hrudky, tak jsem zvolila jiný postup. A ničemu to nevadí. Vždy mám buchtu pěkně vyskočenou.

  • Veronika Lindner | 21. 1. 2008 16:10

    Takhle mi to naucila moje maminka.Po pravde receno vam nedokazu presne odpovedet.Recept jsem takhle prevzala a presne takhle tu babovku delam.Opravdu nevim co je pravym duvodem,proc se ten prasek ma davat az naposledy.

  • Anonym | 21. 1. 2008 11:13

    Také si myslím, že prášek se musí dát do mouky ( do sucha) na tordíl od droždí, které naopak potřebuje tekutinu.

  • Klára Keselyova | 20. 1. 2008 21:10

    Veronika, môžete mi povedať, prečo ten prášok na posledy? Ja tak viem že sa vždy zmiešava s múkou a ta k sa pridáva do cesta. ďakujem.KLára

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Svačina Pečení Oslava Rychlovka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Prášek do pečiva Sladká smetana Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Skvělá italská pizza

Skvělá italská pizza

Gulášová polévka z předního hovězího masa

Gulášová polévka z předního hovězího…

Grilovaný losos v marinádě

Grilovaný losos v marinádě

Buchta z meruněk

Buchta z meruněk

Zlatý kokosovo-mrkvový koláč

Zlatý kokosovo-mrkvový koláč

Bramborové hrudky - smažené

Bramborové hrudky - smažené

Česneková pomazánka z červené řepy a nivy

Česneková pomazánka z červené řepy a…

Česneková pomazánka s mascarpone

Česneková pomazánka s mascarpone

Fitness MUGCAKE

Fitness MUGCAKE

Doporučujeme

40 minut
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu

Čevapčiči s brambory a žampiony na…

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

80
Drožďová (kvasnicová) pomazánka
Drožďová (kvasnicová)…
78
Banánové placičky / palačinky
Banánové placičky /…
48
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
47
Kávovo-ořechová roláda
Kávovo-ořechová roláda
37
Bramborovo-celerový salát
Bramborovo-celerový salát

Zajímavé články

Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
AHA.cz Tsunami u Moniky Marešové a Leoše: Jde o malou Alex

Tsunami u Moniky Marešové a Leoše: Jde o malou Alex

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Nejkrásnější české a slovenské zrzky: Která srší největším sex-appealem?

Nejkrásnější české a slovenské zrzky: Která srší největším sex-appealem?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Krásná misska Kadeřábková ve špitále: „Šlo o něco hodně otravného!“

Krásná misska Kadeřábková ve špitále: „Šlo o něco hodně otravného!“

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy 4 znamení zvěrokruhu, která vždy vyhrávají: Komu úspěch nikdy neuteče?

4 znamení zvěrokruhu, která vždy vyhrávají: Komu úspěch nikdy neuteče?

  • Recepty.cz
  • Rychlá bábovka V.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact