• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rybízový žmolenkový koláč
Napište svůj komentář k receptu

Rybízový žmolenkový koláč

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rybízový žmolenkový koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 575
      g hrubá mouka
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 350
      g cukr
    • 2
      ks vejce
    • 250
      g hera
    • 1
      kg červený rybíz
    • 50
      g mleté mandle
    • 50
      g máslo

Postup přípravy receptu

1
Smísíme 500 g mouky, kypřící prášek, 150 g cukru, celá vejce a nasekanou heru. Jemné těsto zabalíme do fólie a uložíme na 30 minut do chladničky. Očistíme rybíz, otrháme od stonků, kuličky nasypeme do síta a propláchneme. Necháme je důkladně okapat. Posypeme 150 g cukru a natřásáním promícháme.
2
Připravíme žmolenku. Do mísy nasypeme zbývající mouku s cukrem, přidáme změklé máslo a mandle. Rukama zpracujeme do sypké hmoty. Troubu rozpálíme na 200 °C. Plech vyložíme pečícím papírem. Na pomoučeném vále vyválíme z těsta placku a položíme ji na plech. Těsto posypeme rybízem i žmolenkou a pečeme zhruba 30 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rybízový linecký koláč

Rybízový linecký koláč

Rybízový koláč

Rybízový koláč

Rybízový koláč II.

Rybízový koláč II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kar♥lina
    Kar♥lina | 20. 7. 2012 12:35

    Moc dobré, sice se mi to trošku rozpadlo, ale i tak to byla ňamka :-))

  • sarka rudlova | 17. 4. 2012 14:55

    U mě dobrý, ale přítel byl přímo nadšený, tak budu péct častěji ;-)

  • Jitka Ondryhalova | 10. 2. 2006 14:16

    Zkusila jsem, byl moc dobrý. Použila jsem mražený rybíz a tak jsem ho dala trochu míň, ale koláč snese opravdu 1kg ovoce, jak je v receptu. Je použita hrubá mouka, takže kdo má rád jemnější těsta asi bude zklamaný. My ale máme rádi krupici a tak, takže nám moc chutnal a určitě budeme péct docela často.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červený rybíz Cukr Hera Hrubá mouka Máslo Mleté mandle Prášek do pečiva Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Španělské ptáčky

Španělské ptáčky

Hodolanská omáčka

Hodolanská omáčka

Sekaná z ovesných vloček

Sekaná z ovesných vloček

Tom Kha Gai

Tom Kha Gai

Jablečný povidlovník - mokrý koláč

Jablečný povidlovník - mokrý koláč

Banánový dortík s kakaem

Banánový dortík s kakaem

Pomerančový sorbet

Pomerančový sorbet

Chuťovky (jednohubky) z listového těsta

Chuťovky (jednohubky) z listového…

Kuře v solné krustě

Kuře v solné krustě

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

27
Kynuté borůvkové knedlíky
Kynuté borůvkové knedlíky
19
Jednoduché cappuccino řezy
Jednoduché cappuccino…
18
Gratinované brambory (nejen) se špenátem
Gratinované brambory …
18
Veganské plněné papriky s rajskou omáčkou
Veganské plněné papriky…
18
Pudinkové šneky Ládi Hrušky
Pudinkové šneky Ládi…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Helena Dvořáková (46), hvězda Kriminálky Anděl: Teď bude tanečnice!

Helena Dvořáková (46), hvězda Kriminálky Anděl: Teď bude tanečnice!

SportRevue.cz FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Rybízový mřížkový koláč s tvarohem
Rybízový mřížkový koláč s tvarohem
Rybízový nepečený dort
Rybízový nepečený dort
Rybízový sirup
Rybízový sirup
Rychlá a bezkonkurenční buchta/zákusek
Rychlá a bezkonkurenční buchta/zákusek
Rychlá a výtečná kmínová polévka s kapustou
Rychlá a výtečná kmínová polévka s…
Rychlá babiččina bábovka 100 let starý
Rychlá babiččina bábovka 100 let starý
  • Recepty.cz
  • Rybízový žmolenkový koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact