• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rybízový sirup
Napište svůj komentář k receptu

Rybízový sirup

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 118
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rybízový sirup
Rybízový sirup
Rybízový sirup
Rybízový sirup
Rybízový sirup
Rybízový sirup
Rybízový sirup
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • kyselina citronová
    • černý rybíz nebo červený
    • cukr

Postup přípravy receptu

1
Rybíz odstopkujeme, umyjeme, rozmačkáme, přidáme vodu, aby byl ponořený (nebo více dle vlastní úvahy). Necháme do druhého dne, občas promícháme. Nesmí ale moc zkvasit. Pak přes gázu zlehka procedíme a vymačkáme, odměříme a dáme do větší nádoby.
2
Zahřejeme zhruba na 70 °C a přidáme na každý litr štávy 1,7 kg cukru a 3-10 g kyseliny citrónové. Čím víc vody, tak i více kyseliny citrónové. Zahřejeme na 85 °C, mícháme, sbíráme pěnu.

RADA: Tipy na domácí zavařování

3
Ihned ještě horké plníme do lahví, ty položíme a necháme až do vychladnutí. Takto připravený sirup v lahvích nerosolovatí.

RADA: Máte rádi sirupy? Zkuste bezinkový sirup!

4
Stejným postupem můžeme dělat sirup z jahod, malin, ostružin, ale přidáme více kyseliny citrónové.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bezinkový sirup

Bezinkový sirup

Nektarinkový sirup

Nektarinkový sirup

Broskvový / Meruňkový sirup

Broskvový / Meruňkový sirup

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jindřiška | 23. 7. 2014 18:15

    Dobrý den, dělala jsem podle vašeho receptu sirup z angreštu a špendlíků.Ještě jsem sterilizovala, aby mi dlouho vydržel, jestli tedy vydrží a hotovo. Sirup je krásně hustý a žádný rosol ani zdrcnutí. Sice jsem nevážila a dávala jsem vše od oko,i tak super. Děkuji :-)

  • Petra | 5. 7. 2013 17:42

    i když sem dodržovala postup tak mam rosol

  • Efufu | 15. 7. 2012 20:25

    Dávám dvojku, protože i přes dodržení postupu se mi to "zdrclo". Ale pít se dá a je docela dobrý. :)

  • Efufu | 15. 7. 2012 20:24

    Postupovala jsem podle návodu, ale i tak mi trochu zrosolovatěl. Ale používat se dá, když se ve vodě rozmíchá. Díky moc!

  • Lída Kotalíková | 7. 7. 2009 13:30

    Vynikající a oblíbený sirup. Musí se sesbírat opravdu hodně pěny (tu si pak schováváme třeba do jogurtů), ale každý rok se u nás dělá.Děkujeme!

  • Gábina | 9. 7. 2007 00:00

    Anonyme, když chceš hodnotit, musíš se nejdříve zaregistrovat a přihlásit.

  • Anonym | 8. 7. 2007 10:37

    Nejak mi sem nejde dat hodnoceni, ale kdyby to slo, tak davam za jedna. Je to dobrotka

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje Zavařování & nakládání Džemy a marmelády Rybízová
Nápoje Jiné Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Černý rybíz Cukr Kyselina citronová
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Polévka ze zeleného hrášku

Polévka ze zeleného hrášku

Xtý jogurtový koláč s ovocem a drobenkou

Xtý jogurtový koláč s ovocem a…

Fajnový mix na topinky a do salátů

Fajnový mix na topinky a do salátů

Karamelové řezy od Gizky

Karamelové řezy od Gizky

Vykrajované měsíčky

Vykrajované měsíčky

Anglické těstoviny se špenátem a sýrem

Anglické těstoviny se špenátem a sýrem

Rychlá tortilla

Rychlá tortilla

Almnüsse (smažené koblížky)

Almnüsse (smažené koblížky)

Dušená kapusta se slaninou

Dušená kapusta se slaninou

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

71
Domácí jablečný závin (štrůdl)
Domácí jablečný závin …
67
Porn Star Martini
Porn Star Martini
61
Fazolové pivní párky
Fazolové pivní párky
48
Polévka ze pstruha
Polévka ze pstruha
46
Pizza v trojobalu
Pizza v trojobalu

Zajímavé články

Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
AHA.cz Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Smutný pohled na vilu z Love Islandu: Bývalí soutěžící v slzách, z romantického místa jsou ruiny!

Smutný pohled na vilu z Love Islandu: Bývalí soutěžící v slzách, z romantického místa jsou ruiny!

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Další doporučené recepty:

Rybízový linecký koláč
Rybízový linecký koláč
Rybízový mřížkový koláč s tvarohem
Rybízový mřížkový koláč s tvarohem
Rybízový nepečený dort
Rybízový nepečený dort
Rybízový žmolenkový koláč
Rybízový žmolenkový koláč
Rychlá a bezkonkurenční buchta/zákusek
Rychlá a bezkonkurenční buchta/zákusek
Rychlá a výtečná kmínová polévka s kapustou
Rychlá a výtečná kmínová polévka s…
  • Recepty.cz
  • Rybízový sirup
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact