• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rybízový koláč s polevou
Napište svůj komentář k receptu

Rybízový koláč s polevou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rybízový koláč s polevou
Rybízový koláč s polevou
Rybízový koláč s polevou
Rybízový koláč s polevou
Rybízový koláč s polevou
Rybízový koláč s polevou
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

12 porce
  • Těsto
    • 1
      špetka sůl
    • 500
      g hladká mouka
    • 8
      lžíce rostlinný olej
    • 0,25
      l mléko
    • 30
      g droždí
    • 80
      g cukr
  • Poleva
    • 1
      špetka sůl
    • 4
      ks vejce
    • 2
      dl smetana ke šlehání
    • 30
      g škrobová moučka
    • 100
      g cukr
  • Ostatní
    • 10
      ks dětské piškoty nebo sušenek
    • 1,50
      kg rybíz

Postup přípravy receptu

1
Všechny suroviny na těsto dáme do mísy a vypracujeme nejlépe elektrickým ručním šlehačem. Až se těsto přestane lepit na stěny mísy, je hotové. Dáme ho kynout na teplé místo asi na 30 minut přikryté utěrkou. Pokud nám příliš vykynulo, ještě ho lehce znovu propracujeme.

RADA: Bublanina a další recepty, které využijete celé léto

2
Pak těsto vyválíme na plech nebo raději na pekáč o velikosti plechu a kolem dokola ještě vytvoříme prsty rámeček, aby náplň nevytékala. Na dno rozdrobíme sušenky nebo piškotky a poklademe silnou vrstvou očištěného rybízu.
3
Pak smícháme cukr se škrobovou močkou, přidáme celá vejce, smetanu a špetku soli, vše rozkvedláme a touto směsí stejnoměrně zalijeme rybíz. Koláč dáme do trouby vyhřáté na 150 °C (horkovzduch) a zvolna pečeme asi 20-30 minut, až okraje těsta začnou hnědnout.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rybízový koláč

Rybízový koláč

Rybízový koláč s drobenkou

Rybízový koláč s drobenkou

Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Vlasta Novák | 9. 7. 2012 09:41

    Dobrý den, opraveno dle staré verze webu. Díky

  • BindiDindi | 7. 7. 2012 09:22

    Nezlobte se, ale není náhodou v receptu na těsto chyba?? Přeci jen litr mléka a 1/2 kg mouky, to jsou spíš řídké lívance než těsto na koláč :-\

  • Olga Nachtigalová | 5. 8. 2010 19:43

    Koláč je výborný, snad jediná varianta receptu na moučník s rybízem, kdy rybíz není tak "agresivní", poleva ze smetany ho hodně zjemňuje. S těstem se krásně pracuje, zkrátka dávam za 1! Ještě přemýšlím, z jakého jiného ovoce by ještě šel udělat

  • Markéta Kloučková | 20. 6. 2009 12:12

    Těsto jsem udělala v pekárně na chleba, krásně se s ním pracovalo. Koláč jsem právě dopekla, těším se na ochutnání, ale věřím, že nebudu zklamaná. Pekla jsem při 150st. 30 minut (horkovzduch). Tak nevím :-) Jo a pozor, rybíz mi zuřivě poprskal celou troubu.

  • Jana Remková | 18. 7. 2008 17:20

    Je to docela dobré,ale nějak se mi tam stratila ta poleva.Příště bych zkusila tu šlehačku vyšlehat dohusta a pak přidat cukr a škrobovou moučku a pak nalít na rybíz.Myslím,že by z toho byla taková růžová krusta na koláči.

  • ladislava staffenová | 17. 7. 2008 17:52

    Nejenže to vypadá výborně,ono to je výborný.Je fakt,že jsem taky pekla kratší dobu na horkovzduch,navíc já musím otáčet plech - u zadní stěny mi to peče a připéká víc.Ale je to fakt dobré.( Snad mi konečně tenhle příspěvek vyjde,stránka mě zlobí od rána)

  • Jana Remková | 17. 7. 2008 17:19

    Tak,vypadá to výýýborně!! Voní po celém bytě.Jen pozor na dobu toho pečení,30-40 minut je moc.Pekla jsem snad polovinu té doby a ještě mi nezvoní ani minutka,takže na těch 150,ale tak 15-20 minut

  • Jana Remková | 12. 9. 2007 13:40

    Děkuji za recept,nemám rybíz,ale určitě to zkusím s malinami a určitě to bude mňamka. Jana R.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Dětské piškoty Droždí Hladká mouka Mléko Rostlinný olej Rybíz Škrobová moučka Smetana ke šlehání Sůl Vejce

Jak udělat piškot na dort

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Laskonky pravých Labužníků

Laskonky pravých Labužníků

Fofrperník

Fofrperník

Voňavý králík nebo kuře - s nádivkou

Voňavý králík nebo kuře - s nádivkou

Fazolky se slaninou a sýrem - zapékané

Fazolky se slaninou a sýrem - zapékané

Veganská houbová omáčka

Veganská houbová omáčka

Ananasový koláč naruby

Ananasový koláč naruby

Květákové makarony

Květákové makarony

Gulášová polévka

Gulášová polévka

Čočková polévka ze zbylé čočky II.

Čočková polévka ze zbylé čočky II.

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Šakšuka v praprikách

Šakšuka v praprikách

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Jak udělat piškot na dort

Poslední sledované recepty

43
Houbové škvarky z václavek či bedel
Houbové škvarky z…
32
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
23
Krémová žampionová polévka
Krémová žampionová…
20
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
19
Žampionová polévka se sýrem
Žampionová polévka se…

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
AHA.cz Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Ženy.cz 7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

Blesk.cz Růžovovlasá zpěvačka Mašková: Chlubí se těhotenským bříškem

Růžovovlasá zpěvačka Mašková: Chlubí se těhotenským bříškem

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Další doporučené recepty:

Rybízový koláč s drobenkou
Rybízový koláč s drobenkou
Rybízový koláč s drobenkou
Rybízový koláč s drobenkou
Rybízový koláč s kokosem
Rybízový koláč s kokosem
Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou
Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou
Rybízový koláč s tvarohem I.
Rybízový koláč s tvarohem I.
Rybízový linecký koláč
Rybízový linecký koláč
  • Recepty.cz
  • Rybízový koláč s polevou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact