• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rybízový koláč s polevou
Napište svůj komentář k receptu

Rybízový koláč s polevou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rybízový koláč s polevou
Rybízový koláč s polevou
Rybízový koláč s polevou
Rybízový koláč s polevou
Rybízový koláč s polevou
Rybízový koláč s polevou
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

12 porce
  • Těsto
    • 1
      špetka sůl
    • 500
      g hladká mouka
    • 8
      lžíce rostlinný olej
    • 0,25
      l mléko
    • 30
      g droždí
    • 80
      g cukr
  • Poleva
    • 1
      špetka sůl
    • 4
      ks vejce
    • 2
      dl smetana ke šlehání
    • 30
      g škrobová moučka
    • 100
      g cukr
  • Ostatní
    • 10
      ks dětské piškoty nebo sušenek
    • 1,50
      kg rybíz

Postup přípravy receptu

1
Všechny suroviny na těsto dáme do mísy a vypracujeme nejlépe elektrickým ručním šlehačem. Až se těsto přestane lepit na stěny mísy, je hotové. Dáme ho kynout na teplé místo asi na 30 minut přikryté utěrkou. Pokud nám příliš vykynulo, ještě ho lehce znovu propracujeme.

RADA: Bublanina a další recepty, které využijete celé léto

2
Pak těsto vyválíme na plech nebo raději na pekáč o velikosti plechu a kolem dokola ještě vytvoříme prsty rámeček, aby náplň nevytékala. Na dno rozdrobíme sušenky nebo piškotky a poklademe silnou vrstvou očištěného rybízu.
3
Pak smícháme cukr se škrobovou močkou, přidáme celá vejce, smetanu a špetku soli, vše rozkvedláme a touto směsí stejnoměrně zalijeme rybíz. Koláč dáme do trouby vyhřáté na 150 °C (horkovzduch) a zvolna pečeme asi 20-30 minut, až okraje těsta začnou hnědnout.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rybízový koláč

Rybízový koláč

Rybízový koláč s drobenkou

Rybízový koláč s drobenkou

Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Vlasta Novák | 9. 7. 2012 09:41

    Dobrý den, opraveno dle staré verze webu. Díky

  • BindiDindi | 7. 7. 2012 09:22

    Nezlobte se, ale není náhodou v receptu na těsto chyba?? Přeci jen litr mléka a 1/2 kg mouky, to jsou spíš řídké lívance než těsto na koláč :-\

  • Olga Nachtigalová | 5. 8. 2010 19:43

    Koláč je výborný, snad jediná varianta receptu na moučník s rybízem, kdy rybíz není tak "agresivní", poleva ze smetany ho hodně zjemňuje. S těstem se krásně pracuje, zkrátka dávam za 1! Ještě přemýšlím, z jakého jiného ovoce by ještě šel udělat

  • Markéta Kloučková | 20. 6. 2009 12:12

    Těsto jsem udělala v pekárně na chleba, krásně se s ním pracovalo. Koláč jsem právě dopekla, těším se na ochutnání, ale věřím, že nebudu zklamaná. Pekla jsem při 150st. 30 minut (horkovzduch). Tak nevím :-) Jo a pozor, rybíz mi zuřivě poprskal celou troubu.

  • Jana Remková | 18. 7. 2008 17:20

    Je to docela dobré,ale nějak se mi tam stratila ta poleva.Příště bych zkusila tu šlehačku vyšlehat dohusta a pak přidat cukr a škrobovou moučku a pak nalít na rybíz.Myslím,že by z toho byla taková růžová krusta na koláči.

  • ladislava staffenová | 17. 7. 2008 17:52

    Nejenže to vypadá výborně,ono to je výborný.Je fakt,že jsem taky pekla kratší dobu na horkovzduch,navíc já musím otáčet plech - u zadní stěny mi to peče a připéká víc.Ale je to fakt dobré.( Snad mi konečně tenhle příspěvek vyjde,stránka mě zlobí od rána)

  • Jana Remková | 17. 7. 2008 17:19

    Tak,vypadá to výýýborně!! Voní po celém bytě.Jen pozor na dobu toho pečení,30-40 minut je moc.Pekla jsem snad polovinu té doby a ještě mi nezvoní ani minutka,takže na těch 150,ale tak 15-20 minut

  • Jana Remková | 12. 9. 2007 13:40

    Děkuji za recept,nemám rybíz,ale určitě to zkusím s malinami a určitě to bude mňamka. Jana R.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Dětské piškoty Droždí Hladká mouka Mléko Rostlinný olej Rybíz Škrobová moučka Smetana ke šlehání Sůl Vejce

Jak udělat piškot na dort

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bábovka z vaječného likéru

Bábovka z vaječného likéru

Musaka z cuket

Musaka z cuket

Falešný vlašský salát

Falešný vlašský salát

Česnečka se šunkou a sýrem

Česnečka se šunkou a sýrem

Bábovka triviální olejová

Bábovka triviální olejová

Zapečený lilek  (nejen) s rýží

Zapečený lilek (nejen) s rýží

Ruské okurky - rychlokvašky na slano

Ruské okurky - rychlokvašky na slano

Bramborovo-cuketová polévka jednoduše a zdravě

Bramborovo-cuketová polévka jednoduše…

Babiččiny palačinky

Babiččiny palačinky

Doporučujeme

30 minut
Vepřová krkovice s fazolovým hummusem a rajčatovou salsou

Vepřová krkovice s fazolovým hummusem…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Jak udělat piškot na dort

Poslední sledované recepty

50
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
49
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
49
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
48
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami
Strouhaný koláč s…
43
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5 osvědčených receptů, na kterých si pochutnáte!
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5…
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle bude milovat celá rodina
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle…
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Chantal Poullain vypadá rok před 70. úžasně! Co se naučit z jejího francouzského stylu?

Chantal Poullain vypadá rok před 70. úžasně! Co se naučit z jejího francouzského stylu?

Ženy.cz Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Blesk.cz Zemřela hvězda Supermana Terence Stamp (†87): Ikonický Zod se málem stal Bondem!

Zemřela hvězda Supermana Terence Stamp (†87): Ikonický Zod se málem stal Bondem!

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo se stane obětí závisti a koho čekají zásnuby?

Horoskop na další týden: Kdo se stane obětí závisti a koho čekají zásnuby?

Další doporučené recepty:

Rybízový koláč s drobenkou
Rybízový koláč s drobenkou
Rybízový koláč s drobenkou
Rybízový koláč s drobenkou
Rybízový koláč s kokosem
Rybízový koláč s kokosem
Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou
Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou
Rybízový koláč s tvarohem I.
Rybízový koláč s tvarohem I.
Rybízový linecký koláč
Rybízový linecký koláč
  • Recepty.cz
  • Rybízový koláč s polevou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact