• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rybízový čaj
Napište svůj komentář k receptu

Rybízový čaj

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rybízový čaj
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg cukr
    • 2
      dl hnědý rum
    • 5
      hřebíček
    • 0,50
      ks skořice
    • 1
      kg rybíz Červený
    • 1
      kg ovoce (Jahody, maliny)

Postup přípravy receptu

1
Všechny suroviny smícháme a pečeme v troubě asi 30 minut. Pak naložíme do skleniček a sterilizujeme 20 minut při 80 °C. Po otevření skleničky dáme do hrnečku dle své chuti a zalijeme vodou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rybízový žmolenkový koláč

Rybízový žmolenkový koláč

Rybízový linecký koláč

Rybízový linecký koláč

Rybízový sirup

Rybízový sirup

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • nnln | 21. 6. 2011 19:51

    to nevypadá vůbec špatně! Každý rok rybíz jíme, pečeme koláče, zavařujeme, děláme marmeládu i šťávu a stejně ho všecek neupotřebíme.. že by konečně? ;-) Ale nepřipeče se to k tomu plechu? nebo dát pečící papír?

  • recepty73
    recepty73 | 21. 6. 2011 19:17

    ...výborný, dělám každoročně!

  • Stáňa V | 7. 8. 2006 13:45

    Paní Radko , bez rumu jsem to nikdy nezkoušela. V tom množství ty 2dl rumu nejsou cítit naopak v zimě si do čaje někdy i přidáme rumík.Paní Ivo jsem ráda, že se Vám povedl a jste spokojená s výsledkem. Já ten čas pečení teď už odhadují, záleží na ovoci, které přidáte, jak je měkké. Je vidět, že jste šikulka, když jste pokračovala s dušením do měkka. Moje chyba měla jsem to napsat. Já dělám vždy několik várek najednou.

  • Radka Albrechtová | 6. 8. 2006 19:05

    Může se udělat i bez rumu?

  • Ivana Přikrylová | 4. 8. 2006 22:02

    Včera jsem tento recept vyzkoušela a můžu všem doporučit. Udělala jsem kombinaci rybízu, ostružin a meruněk. V receptu je uvedena doba pečení 30 minut, ale není uvedeno na kolik stupňů. Já jsem to pekla nejprve 30 min. na 190 C, ale ovoce bylo ještě polosyrové, tak jsem ho pekla ještě dalších 30 min. a už to bylo přesně ono.

  • Květoslava B. | 2. 8. 2006 19:23

    Já dělám tento čaj podobně,dříve jsem taky pekla v troubě, teď normálně povařím v hrnci na plotýnce.Naleji do sklenic, zavíčkuji a obrátím vzhůru nohama.Koření dám jen do jedné dávky, zbytek dělám bez.Manžel to pije místo sirupu, takže i když jsme byli letos ovocem přeplněni, na zimu asi nezbyde.

  • Jara | 2. 8. 2006 17:59

    Na aký stupen tí suroviny pečete v troube?

  • Ivana Přikrylová | 2. 8. 2006 09:20

    Díky za odpověď, dnes to vyzkouším a dám vědět, jak jsem byla úspěšná

  • Stáňa V | 1. 8. 2006 19:15

    Drobné ovoce dávám celé a větší (např.broskve) nakrájím na menší kousky.Případně se dá malinko podlít vodou, ale většinou si ovoce pustí vlastní šťávu. Občas během pečení zamíchejte. Hotový čaj se po zalití vodou vypije a co zbyde z ovoce sníme lžičkou. Tento čaj je na způsob ovocných čajů , které nabízí prodejný zdravé výživy.Jen není sušený, ale zavařený.

  • Ivana Přikrylová | 1. 8. 2006 16:13

    Ještě se chci zeptat: to ovoce předem rozmixujeme a případně propasírujeme, nebo ho pečeme celé?

  • Ivana Přikrylová | 31. 7. 2006 16:38

    Skvělý nápad, zrovna nevím co s rybízem. Díky za recept a dávám za jedna.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje Ledový čaj
Nápoje Červenec Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hnědý rum Hřebíček Ovoce Rybíz Skořice
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapr po mlynářsku

Kapr po mlynářsku

Krevety na česnekovém másle

Krevety na česnekovém másle

Mrkvové řezy s ananasem

Mrkvové řezy s ananasem

Pivní vrabci

Pivní vrabci

Bramborovo-kapustové placičky

Bramborovo-kapustové placičky

Italský rýžový salát

Italský rýžový salát

Hořčicové hovězí na špeku a zelenině

Hořčicové hovězí na špeku a zelenině

Jednoduchý koláč s rebarborou a drobenkou

Jednoduchý koláč s rebarborou a…

Krémová omáčka s kuřecím masem a žampiony

Krémová omáčka s kuřecím masem a…

Doporučujeme

30 minut
Fazolky nakyselo s vejci

Fazolky nakyselo s vejci

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

55
Pikantní výpečky z vepřového ořezu
Pikantní výpečky z…
35
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
22
Bramborovo-houskové knedlíky
Bramborovo-houskové…
21
Jednoduché švestkové knedlíky - kynuté, bez vajec
Jednoduché švestkové…
20
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Ženy.cz Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Blesk.cz Petr Janda (83) smutní: Opouští ho dcera (16)!

Petr Janda (83) smutní: Opouští ho dcera (16)!

SportRevue.cz FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Další doporučené recepty:

Rybízová šťáva za studena
Rybízová šťáva za studena
Rybízové víno II.
Rybízové víno II.
Rybízovo-angreštový koláč
Rybízovo-angreštový koláč
Rybízový dort s tvarohem
Rybízový dort s tvarohem
Rybízový koláč
Rybízový koláč
Rybízový koláč
Rybízový koláč
  • Recepty.cz
  • Rybízový čaj
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact