• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rybízový čaj
Napište svůj komentář k receptu

Rybízový čaj

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rybízový čaj
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg cukr
    • 2
      dl hnědý rum
    • 5
      hřebíček
    • 0,50
      ks skořice
    • 1
      kg rybíz Červený
    • 1
      kg ovoce (Jahody, maliny)

Postup přípravy receptu

1
Všechny suroviny smícháme a pečeme v troubě asi 30 minut. Pak naložíme do skleniček a sterilizujeme 20 minut při 80 °C. Po otevření skleničky dáme do hrnečku dle své chuti a zalijeme vodou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rybízový žmolenkový koláč

Rybízový žmolenkový koláč

Rybízový linecký koláč

Rybízový linecký koláč

Rybízový sirup

Rybízový sirup

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • nnln | 21. 6. 2011 19:51

    to nevypadá vůbec špatně! Každý rok rybíz jíme, pečeme koláče, zavařujeme, děláme marmeládu i šťávu a stejně ho všecek neupotřebíme.. že by konečně? ;-) Ale nepřipeče se to k tomu plechu? nebo dát pečící papír?

  • recepty73
    recepty73 | 21. 6. 2011 19:17

    ...výborný, dělám každoročně!

  • Stáňa V | 7. 8. 2006 13:45

    Paní Radko , bez rumu jsem to nikdy nezkoušela. V tom množství ty 2dl rumu nejsou cítit naopak v zimě si do čaje někdy i přidáme rumík.Paní Ivo jsem ráda, že se Vám povedl a jste spokojená s výsledkem. Já ten čas pečení teď už odhadují, záleží na ovoci, které přidáte, jak je měkké. Je vidět, že jste šikulka, když jste pokračovala s dušením do měkka. Moje chyba měla jsem to napsat. Já dělám vždy několik várek najednou.

  • Radka Albrechtová | 6. 8. 2006 19:05

    Může se udělat i bez rumu?

  • Ivana Přikrylová | 4. 8. 2006 22:02

    Včera jsem tento recept vyzkoušela a můžu všem doporučit. Udělala jsem kombinaci rybízu, ostružin a meruněk. V receptu je uvedena doba pečení 30 minut, ale není uvedeno na kolik stupňů. Já jsem to pekla nejprve 30 min. na 190 C, ale ovoce bylo ještě polosyrové, tak jsem ho pekla ještě dalších 30 min. a už to bylo přesně ono.

  • Květoslava B. | 2. 8. 2006 19:23

    Já dělám tento čaj podobně,dříve jsem taky pekla v troubě, teď normálně povařím v hrnci na plotýnce.Naleji do sklenic, zavíčkuji a obrátím vzhůru nohama.Koření dám jen do jedné dávky, zbytek dělám bez.Manžel to pije místo sirupu, takže i když jsme byli letos ovocem přeplněni, na zimu asi nezbyde.

  • Jara | 2. 8. 2006 17:59

    Na aký stupen tí suroviny pečete v troube?

  • Ivana Přikrylová | 2. 8. 2006 09:20

    Díky za odpověď, dnes to vyzkouším a dám vědět, jak jsem byla úspěšná

  • Stáňa V | 1. 8. 2006 19:15

    Drobné ovoce dávám celé a větší (např.broskve) nakrájím na menší kousky.Případně se dá malinko podlít vodou, ale většinou si ovoce pustí vlastní šťávu. Občas během pečení zamíchejte. Hotový čaj se po zalití vodou vypije a co zbyde z ovoce sníme lžičkou. Tento čaj je na způsob ovocných čajů , které nabízí prodejný zdravé výživy.Jen není sušený, ale zavařený.

  • Ivana Přikrylová | 1. 8. 2006 16:13

    Ještě se chci zeptat: to ovoce předem rozmixujeme a případně propasírujeme, nebo ho pečeme celé?

  • Ivana Přikrylová | 31. 7. 2006 16:38

    Skvělý nápad, zrovna nevím co s rybízem. Díky za recept a dávám za jedna.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje Ledový čaj
Nápoje Červenec Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hnědý rum Hřebíček Ovoce Rybíz Skořice
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené flíčky se šunkou

Zapečené flíčky se šunkou

Naložený hermelín s olivami

Naložený hermelín s olivami

Tvarohový krém s třešněmi a meruňkami

Tvarohový krém s třešněmi a meruňkami

Citronová bábovka z pomazánkového másla

Citronová bábovka z pomazánkového…

Sladké oplatky

Sladké oplatky

Kokosový dort nebo řez

Kokosový dort nebo řez

Bramborovo cuketová polévka - smetanová s koprem

Bramborovo cuketová polévka -…

Nepečené Cake Pops

Nepečené Cake Pops

Pikantní marináda na maso

Pikantní marináda na maso

Doporučujeme

20 minut
Marinované řecké kuře

Marinované řecké kuře

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

46
Veganské plněné papriky s rajskou omáčkou
Veganské plněné papriky…
34
Hlíva (bedly, václavky) na smetaně - rychle a chutně
Hlíva (bedly, václavky)…
22
Jednoduché lečo z trouby
Jednoduché lečo z trouby
19
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
14
Marinované řecké kuře
Marinované řecké kuře

Zajímavé články

KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od polévky až po šťavnatý koláč
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od…
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
AHA.cz Žádná role pro Obermaierovou! Vymazali ji z Ulice

Žádná role pro Obermaierovou! Vymazali ji z Ulice

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Móda z tiskovky TV Nova: Kdo byl za letní královnu a ukázal styl na jedničku?

Móda z tiskovky TV Nova: Kdo byl za letní královnu a ukázal styl na jedničku?

Ženy.cz Nejcennější suvenýr z dovolené? Vlastní deník je nejvíc

Nejcennější suvenýr z dovolené? Vlastní deník je nejvíc

Blesk.cz Dara o Nedvědovi zavěšeném do blondýny: Způsob, jak upustit páru!

Dara o Nedvědovi zavěšeném do blondýny: Způsob, jak upustit páru!

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Tarotoskop na srpen: Berany, Lvy a Ryby čekají žhavé milostné zážitky, Střelci ukončí jednu životní etapu

Tarotoskop na srpen: Berany, Lvy a Ryby čekají žhavé milostné zážitky, Střelci ukončí jednu životní etapu

Další doporučené recepty:

Rybízová šťáva za studena
Rybízová šťáva za studena
Rybízové víno II.
Rybízové víno II.
Rybízovo-angreštový koláč
Rybízovo-angreštový koláč
Rybízový dort s tvarohem
Rybízový dort s tvarohem
Rybízový koláč
Rybízový koláč
Rybízový koláč
Rybízový koláč
  • Recepty.cz
  • Rybízový čaj
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact