• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Rybízová marmeláda II.
Napište svůj komentář k receptu

Rybízová marmeláda II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 40
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rybízová marmeláda II.
Rybízová marmeláda II.
Rybízová marmeláda II.
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • černý rybíz
    • červený rybíz
    • želírovací cukr
    • cukr krystal

Postup přípravy receptu

1
Červený a černý rybíz (nebo jen jeden druh) rozemeleme v kuchyňském mixéru, popřípadě v nějakém robotu, a z následné směsi necháme přes plátno vykapat šťávu z ovoce. Nejlépe je to nechat zatížené kapat přes noc, já to dělám do plastového 10litrového kbelíku.
2
Pro vaření marmelády odebereme do hrnce 1 kg (pozor - ne 1 litr) šťávy, přidáme sáček želírovacího cukru (Dr. Oetker je lepší nebo od Labety) a 2 polévkové lžíce cukru krystal a za studena dobře promícháme. Po rozmíchání přivedeme k varu a cca 10 minut pozvolna za stálého míchání provařujeme a odebíráme případnou pěnu.
3
Po dovaření sléváme ještě horké do připravených sklenic, uzavřeme a na cca 5 minut otočíme dnem vzhůru, pak otočíme zpět, aby marmeláda nezůstala na víčku. Dále již nezavařujeme. Dělám to již 30 let stejně a pokaždé je mameláda vynikající a bez zbytečných barviv a nežádoucích éček. Dobrou chuť.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rybízová marmeláda

Rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

Rybízová bublanina s krémem

Rybízová bublanina s krémem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Míla | 16. 7. 2013 12:25

    Dr. Oetker má jak želirovací přípravek, kam se přidává extra cukr, nebo už "namýchaný" želírovací cukr.

  • Jirik | 21. 8. 2012 14:25

    Zadneho DR Oetkera nedavat! Stava zeliruje sama o sobe, na 1 l stavy dam 80 dkg cukru, 15 minut povarim a je hotovo. Vyborna na palacinky - vyzkousejte

  • Martina | 17. 7. 2012 22:06

    Nemáte tam nějak málo cukru? Všude se uvádí na 1 kg rybízu přibližně 1 kg cukru. Teď to budu dělat poprvé v životě :-) tak mám strach, aby to nebylo kyselý. :-\

  • Tojefuk | 10. 7. 2012 12:04

    Dovolím si napsat důležitou opravu: právě u želírovacích přípravků Dr. Oetker je napsáno, že nejdřív se přidává želírovací přípravek (Gelfix) a teprve AŽ PO TÉ cukr. Je to důležité pro správné ztuhnutí marmelády. Já dělám marmeládu trochu jednodušeji - ovoce trochu rozvařím, rozmixuji tyčovým mixérem a teprve tuto směs protlačím přes síto. Je to rychlejší, ušpiní se méně nádobí a výsledek stejný. Rybíz zrovna želíruje dobře, tam stačí přípravku méně.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání Džemy a marmelády Rybízová
Ostatní Zavařování a nakládání Červenec Srpen Vaření Děti Vánoce Velikonoce Svatba Posvícení Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Černý rybíz Červený rybíz Cukr krystal Želírovací cukr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuře v pivní omáčce

Kuře v pivní omáčce

Moučník alá tiramisu

Moučník alá tiramisu

Banánové řezy

Banánové řezy

Janiny kuřecí medailonky

Janiny kuřecí medailonky

Brokolicová polévka se sýrem a máslovými krutony

Brokolicová polévka se sýrem a…

Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami

Pečené vepřové ocásky (nejen) s…

(nejen) Masové roládky / závitky s vejcem

(nejen) Masové roládky / závitky s…

Kapustové karbanátky s uzeným masem a sýrem

Kapustové karbanátky s uzeným masem a…

Cibulová polévka podle Marušky

Cibulová polévka podle Marušky

Doporučujeme

15 minut
Omeleta s cibulí a pórkem

Omeleta s cibulí a pórkem

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Poslední sledované recepty

34
Houbové roštěnky
Houbové roštěnky
31
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
23
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
18
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka

Zajímavé články

Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky těmto trikům budou při pečení krásně držet tvar
Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky…
Fantastické marokánky 3x jinak: se smetanou, salkem i arašídy
Fantastické marokánky 3x jinak: se smetanou,…
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Nemčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou verzi s mákem
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou…
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
AHA.cz Dusno mezi matkou a dcerou! KONEC DIPLOMACIE, vzdává to Jirešová

Dusno mezi matkou a dcerou! KONEC DIPLOMACIE, vzdává to Jirešová

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Co napsat na vánoční přání 2025? Vyberte si to nejhezčí přání pro své blízké

Co napsat na vánoční přání 2025? Vyberte si to nejhezčí přání pro své blízké

Blesk pro ženy Karmický horoskop na prosinec: Panny dožene minulost, Lvy čeká lekce pokory

Karmický horoskop na prosinec: Panny dožene minulost, Lvy čeká lekce pokory

Ženy.cz Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Blesk.cz 13. komnata Báry Munzarové: Před smrtí se rodiče změnili! Byli zlí

13. komnata Báry Munzarové: Před smrtí se rodiče změnili! Byli zlí

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy Karmický horoskop na prosinec: Panny dožene minulost, Lvy čeká lekce pokory

Karmický horoskop na prosinec: Panny dožene minulost, Lvy čeká lekce pokory

Další doporučené recepty:

Rybízová bublanina s krémem
Rybízová bublanina s krémem
Rybízová buchta s čokoládou
Rybízová buchta s čokoládou
Rybízová marmeláda
Rybízová marmeláda
Rybízová pěna
Rybízová pěna
Rybízová šťáva za studena
Rybízová šťáva za studena
Rybízové víno II.
Rybízové víno II.
  • Recepty.cz
  • Rybízová marmeláda II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact