• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rybízová marmeláda II.
Napište svůj komentář k receptu

Rybízová marmeláda II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 40
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rybízová marmeláda II.
Rybízová marmeláda II.
Rybízová marmeláda II.
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • černý rybíz
    • červený rybíz
    • želírovací cukr
    • cukr krystal

Postup přípravy receptu

1
Červený a černý rybíz (nebo jen jeden druh) rozemeleme v kuchyňském mixéru, popřípadě v nějakém robotu, a z následné směsi necháme přes plátno vykapat šťávu z ovoce. Nejlépe je to nechat zatížené kapat přes noc, já to dělám do plastového 10litrového kbelíku.
2
Pro vaření marmelády odebereme do hrnce 1 kg (pozor - ne 1 litr) šťávy, přidáme sáček želírovacího cukru (Dr. Oetker je lepší nebo od Labety) a 2 polévkové lžíce cukru krystal a za studena dobře promícháme. Po rozmíchání přivedeme k varu a cca 10 minut pozvolna za stálého míchání provařujeme a odebíráme případnou pěnu.
3
Po dovaření sléváme ještě horké do připravených sklenic, uzavřeme a na cca 5 minut otočíme dnem vzhůru, pak otočíme zpět, aby marmeláda nezůstala na víčku. Dále již nezavařujeme. Dělám to již 30 let stejně a pokaždé je mameláda vynikající a bez zbytečných barviv a nežádoucích éček. Dobrou chuť.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rybízová marmeláda

Rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

Rybízová bublanina s krémem

Rybízová bublanina s krémem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Míla | 16. 7. 2013 12:25

    Dr. Oetker má jak želirovací přípravek, kam se přidává extra cukr, nebo už "namýchaný" želírovací cukr.

  • Jirik | 21. 8. 2012 14:25

    Zadneho DR Oetkera nedavat! Stava zeliruje sama o sobe, na 1 l stavy dam 80 dkg cukru, 15 minut povarim a je hotovo. Vyborna na palacinky - vyzkousejte

  • Martina | 17. 7. 2012 22:06

    Nemáte tam nějak málo cukru? Všude se uvádí na 1 kg rybízu přibližně 1 kg cukru. Teď to budu dělat poprvé v životě :-) tak mám strach, aby to nebylo kyselý. :-\

  • Tojefuk | 10. 7. 2012 12:04

    Dovolím si napsat důležitou opravu: právě u želírovacích přípravků Dr. Oetker je napsáno, že nejdřív se přidává želírovací přípravek (Gelfix) a teprve AŽ PO TÉ cukr. Je to důležité pro správné ztuhnutí marmelády. Já dělám marmeládu trochu jednodušeji - ovoce trochu rozvařím, rozmixuji tyčovým mixérem a teprve tuto směs protlačím přes síto. Je to rychlejší, ušpiní se méně nádobí a výsledek stejný. Rybíz zrovna želíruje dobře, tam stačí přípravku méně.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání Džemy a marmelády Rybízová
Ostatní Zavařování a nakládání Červenec Srpen Vaření Děti Vánoce Velikonoce Svatba Posvícení Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Černý rybíz Červený rybíz Cukr krystal Želírovací cukr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuře na soli

Kuře na soli

Babské kuře

Babské kuře

Jogurtová marináda na kuře

Jogurtová marináda na kuře

Tom Kha Gai

Tom Kha Gai

Broskvový želé řez

Broskvový želé řez

Fazolková omáčka

Fazolková omáčka

Pudinkové řezy čtyř barev se zakysanou smetanou

Pudinkové řezy čtyř barev se…

Česnekovo-zázvorové kuřecí (nejen) paličky

Česnekovo-zázvorové kuřecí (nejen)…

Rajčatové smoothie

Rajčatové smoothie

Doporučujeme

50 minut
Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a kuřetem

Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a…

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

38
Bezový sirup za studena
Bezový sirup za studena
18
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce
Cuketové kuličky v…
16
Klasické lečo
Klasické lečo
15
Makovec se švestkami
Makovec se švestkami
14
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…

Zajímavé články

5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se smetanou, kokosovým mlékem, kari i opečenou slaninou
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se…
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na cereálie a koláče, máme 5 lepších tipů!
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na…
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
Od pondělí do pátku: Rychlé večeře z pánve
Od pondělí do pátku: Rychlé večeře z pánve
Obědy do krabičky: Nejlepší recepty, se kterými ušetříte a hlavně si pochutnáte jako v restauraci
Obědy do krabičky: Nejlepší recepty, se kterými…
AHA.cz Zadlužená Gajerová se obrací na soud: Z herečky květinářkou

Zadlužená Gajerová se obrací na soud: Z herečky květinářkou

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Nejlepší boty na přechodné období pro dvacítky i ženy 60+? Vsaďte na tyto!

Nejlepší boty na přechodné období pro dvacítky i ženy 60+? Vsaďte na tyto!

Ženy.cz Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Blesk.cz Love Island 2025: Polibky i vyhazov už v prvním dílu?!

Love Island 2025: Polibky i vyhazov už v prvním dílu?!

SportRevue.cz Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Která znamení zvěrokruhu trpí obžerstvím a kdo si pečlivě hlídá jídelníček?

Která znamení zvěrokruhu trpí obžerstvím a kdo si pečlivě hlídá jídelníček?

Další doporučené recepty:

Rybízová bublanina s krémem
Rybízová bublanina s krémem
Rybízová buchta s čokoládou
Rybízová buchta s čokoládou
Rybízová marmeláda
Rybízová marmeláda
Rybízová pěna
Rybízová pěna
Rybízová šťáva za studena
Rybízová šťáva za studena
Rybízové víno II.
Rybízové víno II.
  • Recepty.cz
  • Rybízová marmeláda II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact