• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rybízová marmeláda II.
Napište svůj komentář k receptu

Rybízová marmeláda II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 40
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rybízová marmeláda II.
Rybízová marmeláda II.
Rybízová marmeláda II.
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • černý rybíz
    • červený rybíz
    • želírovací cukr
    • cukr krystal

Postup přípravy receptu

1
Červený a černý rybíz (nebo jen jeden druh) rozemeleme v kuchyňském mixéru, popřípadě v nějakém robotu, a z následné směsi necháme přes plátno vykapat šťávu z ovoce. Nejlépe je to nechat zatížené kapat přes noc, já to dělám do plastového 10litrového kbelíku.
2
Pro vaření marmelády odebereme do hrnce 1 kg (pozor - ne 1 litr) šťávy, přidáme sáček želírovacího cukru (Dr. Oetker je lepší nebo od Labety) a 2 polévkové lžíce cukru krystal a za studena dobře promícháme. Po rozmíchání přivedeme k varu a cca 10 minut pozvolna za stálého míchání provařujeme a odebíráme případnou pěnu.
3
Po dovaření sléváme ještě horké do připravených sklenic, uzavřeme a na cca 5 minut otočíme dnem vzhůru, pak otočíme zpět, aby marmeláda nezůstala na víčku. Dále již nezavařujeme. Dělám to již 30 let stejně a pokaždé je mameláda vynikající a bez zbytečných barviv a nežádoucích éček. Dobrou chuť.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rybízová marmeláda

Rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

Rybízová bublanina s krémem

Rybízová bublanina s krémem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Míla | 16. 7. 2013 12:25

    Dr. Oetker má jak želirovací přípravek, kam se přidává extra cukr, nebo už "namýchaný" želírovací cukr.

  • Jirik | 21. 8. 2012 14:25

    Zadneho DR Oetkera nedavat! Stava zeliruje sama o sobe, na 1 l stavy dam 80 dkg cukru, 15 minut povarim a je hotovo. Vyborna na palacinky - vyzkousejte

  • Martina | 17. 7. 2012 22:06

    Nemáte tam nějak málo cukru? Všude se uvádí na 1 kg rybízu přibližně 1 kg cukru. Teď to budu dělat poprvé v životě :-) tak mám strach, aby to nebylo kyselý. :-\

  • Tojefuk | 10. 7. 2012 12:04

    Dovolím si napsat důležitou opravu: právě u želírovacích přípravků Dr. Oetker je napsáno, že nejdřív se přidává želírovací přípravek (Gelfix) a teprve AŽ PO TÉ cukr. Je to důležité pro správné ztuhnutí marmelády. Já dělám marmeládu trochu jednodušeji - ovoce trochu rozvařím, rozmixuji tyčovým mixérem a teprve tuto směs protlačím přes síto. Je to rychlejší, ušpiní se méně nádobí a výsledek stejný. Rybíz zrovna želíruje dobře, tam stačí přípravku méně.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání Džemy a marmelády Rybízová
Ostatní Zavařování a nakládání Červenec Srpen Vaření Děti Vánoce Velikonoce Svatba Posvícení Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Černý rybíz Červený rybíz Cukr krystal Želírovací cukr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Linecké třené cukroví I.

Linecké třené cukroví I.

Jednoduchý jablkový koláč

Jednoduchý jablkový koláč

Křenová pomazánka k tyčinkám

Křenová pomazánka k tyčinkám

Jogurtová buchta II.

Jogurtová buchta II.

2x křenová omáčka se smetanou

2x křenová omáčka se smetanou

Zelná polévka IV.

Zelná polévka IV.

Kuřecí maso na gril i do trouby

Kuřecí maso na gril i do trouby

Izraelský hummus

Izraelský hummus

Kuřecí steak ze stehna ala čína

Kuřecí steak ze stehna ala čína

Doporučujeme

Bleskové špagety s rajčaty a burratou

Bleskové špagety s rajčaty a burratou

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

487
Míchaná vajíčka s paštikou
Míchaná vajíčka s…
255
Bramborový guláš s hlívou
Bramborový guláš s hlívou
146
Jarní salát Jaroslaw
Jarní salát Jaroslaw
129
Kuřecí kaldoun - polévka
Kuřecí kaldoun - polévka
86
Paštika z kuřecích jater
Paštika z kuřecích jater

Zajímavé články

Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
11 rajčatových polévek, které budete milovat. Ta ze školní jídelny jim nesahá ani po paty!
11 rajčatových polévek, které budete milovat. Ta…
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola jedno jídlo. Do dietního jídelníčku byste ho asi nezařadili
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola…
AHA.cz Finalistka soutěže krásy Beličková (52): Skok ze 3. patra před zraky dcery

Finalistka soutěže krásy Beličková (52): Skok ze 3. patra před zraky dcery

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Hvězdná módní inspirace do přechodného počasí: Bodovala Pavlová, Švandová i Leitgeb

Hvězdná módní inspirace do přechodného počasí: Bodovala Pavlová, Švandová i Leitgeb

Ženy.cz Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Blesk.cz Syn Myslivcové Derian slavil 2. narozeniny: Opulentní mejdan na zámku! Ex koupil velký dárek

Syn Myslivcové Derian slavil 2. narozeniny: Opulentní mejdan na zámku! Ex koupil velký dárek

SportRevue.cz FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Bohyní po padesátce? Odbornice prozrazuje rituály, které změní váš pohled na stárnutí!

Bohyní po padesátce? Odbornice prozrazuje rituály, které změní váš pohled na stárnutí!

Další doporučené recepty:

Rybízová bublanina s krémem
Rybízová bublanina s krémem
Rybízová buchta s čokoládou
Rybízová buchta s čokoládou
Rybízová marmeláda
Rybízová marmeláda
Rybízová pěna
Rybízová pěna
Rybízová šťáva za studena
Rybízová šťáva za studena
Rybízové víno II.
Rybízové víno II.
  • Recepty.cz
  • Rybízová marmeláda II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact