• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha
Napište svůj komentář k receptu

Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha

0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 172
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha
Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha
Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha
Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha
Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha
Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha
4fotografie
Nahrát fotku
 

Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha

Suroviny

4 porce
    • 400
      g kapří maso
    • 100
      g jikry
    • 5
      ks nové koření
    • 2
      ks bobkový list
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks šalotka
    • 0,50
      ks celer
    • 1
      ks petržel
    • 1
      špetka muškátový oříšek
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 1
      ks rohlík
    • 1
      lžíce máslo
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Do kastrolu vložíme rybí skelety, hlavy a všechny odřezky (z hlav vyndejte žábry, jinak bude polévka hořká). Přidáme pár kuliček černého pepře a nového koření, bobkový list, mrkev, cibuli, celer a kořen petržele. Zalijeme studenou vodou, osolíme. Jakmile polévka začne vařit, sebereme pěnu a 20 minut pomalu vaříme na mírném ohni.

RADA: Jak se zbavit zápachu z rybiny?

2
Poté vývar přecedíme.

RADA: Jak na silný vývar?

3
Na kousku másla orestujeme šalotku nasekanou najemno. Čerstvou mrkev a kousek kořene petržele nastrouháme a přihodíme do hrnce. Orestujeme a zasypeme tak dvěma lžícemi hladké mouky, uděláme obyčejnou jíšku. Zalijeme čirým rybím vývarem, promícháme a ochutíme špetkou muškátového oříšku. Do polévky přidáme jikry nebo mlíčí. Necháme pět minut povařit. Mezitím obereme z hlavy uvařené maso a dáme ho do hrnce.
4
Z rohlíku nakrájíme kostičky, dáme do pekáče a necháme v troubě pomalu péct na 140 °C dozlatova, čas od času promícháme.
5
Před servírováním krutonky přehodíme do pánve a na kousku másla orestujeme.

RADA: Co nesmí chybět na vánočním stole?

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rybí polévka

Rybí polévka

Rybí polévka II.

Rybí polévka II.

Rybí polévka s hrachem

Rybí polévka s hrachem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Jiné / speciální polévky Rybí
Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Celer Cibule Hladká mouka Jikry Kapří maso Máslo Mrkev Muškátový oříšek Nové koření Pepř mletý Petržel Rohlík Šalotka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Holandské řízky

Holandské řízky

Kuřecí čtvrtky po pražsku

Kuřecí čtvrtky po pražsku

Bábovka z vaječného likéru

Bábovka z vaječného likéru

Vepřové koleno na černém pivě

Vepřové koleno na černém pivě

Olejová bábovka VII.

Olejová bábovka VII.

Slaná bábovka s olivami

Slaná bábovka s olivami

Hřibová čalamáda tety Liduš

Hřibová čalamáda tety Liduš

Sýrová pomazánka s vejci

Sýrová pomazánka s vejci

Smažený řapíkatý celer

Smažený řapíkatý celer

Doporučujeme

35 minut
Mrkvový krém se zázvorem a chilli

Mrkvový krém se zázvorem a chilli

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

27
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
24
Cibulová polévka
Cibulová polévka
16
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
15
Cuketové placičky s žervé
Cuketové placičky s žervé
15
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
AHA.cz Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Od korunky krásy k politice: Jak šel čas s bývalou Miss ČR Monikou Brzeskovou?

Od korunky krásy k politice: Jak šel čas s bývalou Miss ČR Monikou Brzeskovou?

Ženy.cz Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Blesk.cz Operní pěvec Štefan Margita (69) odhalil: Zvláštní znamení nad hrobem Hanky (†75)!

Operní pěvec Štefan Margita (69) odhalil: Zvláštní znamení nad hrobem Hanky (†75)!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

Další doporučené recepty:

Rybí polévka
Rybí polévka
Rybí polévka - smetanová
Rybí polévka - smetanová
Rybí polévka II.
Rybí polévka II.
Rybí polévka s filetem z tresky
Rybí polévka s filetem z tresky
Rybí polévka s hrachem
Rybí polévka s hrachem
Rybí polévka s knedlíčky
Rybí polévka s knedlíčky
  • Recepty.cz
  • Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact