• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Rybí polévka
Napište svůj komentář k receptu

Rybí polévka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 16
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rybí polévka
Rybí polévka
Rybí polévka
Rybí polévka
Rybí polévka
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

5 porce
    • 1
      ks cibule
    • 30
      g celer
    • sůl
    • 30
      g mrkev
    • česnek
    • 30
      g petržel
    • petrželka
    • nové koření
    • 1
      ryba - hlava, kosti, ploutve a ocas z jednoho kapra

Postup přípravy receptu

1
Dobře očištěnou hlavu, ocas, ploutve a ocas dáme do hrnce, přidáme na plátky nakrájenou zeleninu, rozpůlenou cibuli, česnek, sůl a koření. Zalijeme osolenou vodou a zvolna vaříme. Když je maso měkké, polévku přecedíme. Vývar podle chuti přisolíme a vložíme do něj obrané maso z hlavy. Doplníme opraženou houskou a petrželkou a podáváme.

RADA: Polévky, které zaženou i ten největší hlad!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rybí polévka II.

Rybí polévka II.

Vánoční rybí polévka

Vánoční rybí polévka

Rybí polévka s hrachem

Rybí polévka s hrachem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Perla | 23. 12. 2011 00:29

    nejlepší jíška je máslová,ale z dětské krupičky.nahradí jikry. a trocha muškátového květu neuškodí.krásné vanoce všem

  • venyss venyss | 1. 1. 2010 18:31

    Hodnotím za jedna, i když jsem dělala s malými obměnami. Na jemno nastrouhanou zeleninu jsem osmahla na másle a ještě přidala trošku jíšky a nedávala jsem obrané maso, ale jinak moc dobré.

  • Jan Kratochvíl | 10. 9. 2009 22:28

    Tato polévka je vinikající ale musí v ní být zvláště uvařené jikry a opečená houska na kostečky

  • Dana Minaříková | 25. 12. 2006 16:59

    Také orestuji cibuli, pak přidám kořenovou zeleninu (osmažená mrkev dá polévce pěknou barvu), jen česneku dávám víc - tak 3 stroužky a dochucuji ještě trošku muškátového oříšku a pepřem.

  • Zuza K | 23. 12. 2006 10:44

    Polevku zahustuji jeste maslovou jiskou. Podle rady jsem podusila zeleninu na masle zvlast a polevka je fakt nejlepsi, co jsme kdy meli.

  • Marcela Vrabcová | 22. 8. 2005 18:48

    Ja kapra vetsinou vykostuji, takze vyvar delam i z patere. Na ni je pak mezi zebry maso, ktere davam do polevky. Mlici a jiker jsem se prejedla jako dite, takze uz je tam prilis nemusim. No a ta zeleninka na masle, to je opravdu delikatesa. Muj pritel rybi polevku neji, tak rekl, ze ta moje neni rybi :-), protoze tak dobra rybi polevka proste byt nemuze :-)

  • Jana z VM | 22. 8. 2005 12:18

    Potvrzuji komentář paní Marty, také smažím kostičky zeleniny na másle a ještě k tomu mlíčí (jenom trošku) a stejně postupuji i dále. Polévka není vůbec cítit rybinou a je to delikatesa!

  • Marta Hajkova | 22. 8. 2005 10:45

    Vanoce jsou jeste daleko ale az ji budete varit, zkuste korenovou zeleninu podusit zvlast na kousku masla a pak ji pridat (i s obranym masem z halv) do procezeneho vyvaru . Hlavy by mely byt alsespon 2, pridat bobkovy list, par kuĺicek celeho pepre a nove koreni, cibuli. sul. Nakonec jeste samozrejme trochu jisky a housticku osmazenou zase na masel si prida kazdy podle chuti. Priprava je ponekud pracnejsi ale zelenina podusena na masle doda polevce jemnejsi a svatecnejsi raz!

  • Honza Skořepa | 23. 12. 2004 14:42

    Dle mého názoru chybí bobkový list.

  • Majlenka | 21. 12. 2004 17:53

    Také ji tak dělám, jenom nedávám ploutve ani ocas. Hlava a vnitřnosti stačí.Chutná nám, ale máme ji jen jednou v roce, na vánoce.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Rybí
Polévky Oběd Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celer Česnek Cibule Mrkev Nové koření Petržel Petrželka Ryba Sůl

Vánoční rybí polévka

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zeleninové rizoto

Zeleninové rizoto

Falešné španělské ptáčky

Falešné španělské ptáčky

Bábovka vídeňská

Bábovka vídeňská

Jogurtová bábovka s pudinkem

Jogurtová bábovka s pudinkem

Šneci s anglickou slaninou a kořením

Šneci s anglickou slaninou a kořením

Citronový nebo pomerančový krém - pikantní

Citronový nebo pomerančový krém -…

Hráškovo pórkový krém

Hráškovo pórkový krém

Babiččiny palačinky

Babiččiny palačinky

Kokosové sušenky

Kokosové sušenky

Doporučujeme

30 minut
Špagety s kapustičkami, šunkou a ořechy

Špagety s kapustičkami, šunkou a…

45 minut
Linecké cukroví krok za krokem

Linecké cukroví krok za krokem

45 minut
Crinkles

Crinkles

55 minut
Pracny

Pracny

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

45 minut
Sušenky s arašídovým krémem

Sušenky s arašídovým krémem

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Vánoční rybí polévka

Poslední sledované recepty

68
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
54
Drožďová polévka s houbami a quinoou
Drožďová polévka s…
37
Sýrové nugetky s brokolicí
Sýrové nugetky s…
24
Těstoviny na curry s masem a cuketou
Těstoviny na curry s…
21
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…

Zajímavé články

Jak rozlousknout vlašské ořechy? Zkuste triky, díky kterým to půjde mnohem lépe
Jak rozlousknout vlašské ořechy? Zkuste triky,…
Linecké těsto, které se nelepí a nepraská: Naučte se ho podle video návodu
Linecké těsto, které se nelepí a nepraská: Naučte…
Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete mít hotové do 30 minut
Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete…
Masarykovo cukroví: Upečte si jednoduchá ořechová kolečka, která miloval náš první prezident
Masarykovo cukroví: Upečte si jednoduchá ořechová…
Perníkové chaloupky jako z Hollywoodu: Poznáte, z kterých filmů jsou?
Perníkové chaloupky jako z Hollywoodu: Poznáte, z…
AHA.cz Rozvod století: První vyjádření Karlose Vémoly ke krachu manželství s Lelou

Rozvod století: První vyjádření Karlose Vémoly ke krachu manželství s Lelou

Mimibazar Adventní čas: Víte, co symbolizuje?

Adventní čas: Víte, co symbolizuje?

Dáma.cz Jak na nejlepší vánoční cukroví? 12 tipů a triků, díky nimž zvládnete pečení jako profík!

Jak na nejlepší vánoční cukroví? 12 tipů a triků, díky nimž zvládnete pečení jako profík!

Blesk pro ženy Slavnostní oblečení podle stylistky: Co skryje větší boky a čemu se vyhnout s velkým poprsím?

Slavnostní oblečení podle stylistky: Co skryje větší boky a čemu se vyhnout s velkým poprsím?

Ženy.cz Nesnáším hrocení Vánoc! Řekněme dost předvánočnímu peklu

Nesnáším hrocení Vánoc! Řekněme dost předvánočnímu peklu

Blesk.cz Nový dokument o Jaroslavu Satoranském (85): Vstup do KSČ? Vběhl zrůdě do pasti!

Nový dokument o Jaroslavu Satoranském (85): Vstup do KSČ? Vběhl zrůdě do pasti!

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy 5 znamení, která potká do konce roku finanční překvapení: Kdo se může těšit na bonus a kdo bude počítat každou korunu?

5 znamení, která potká do konce roku finanční překvapení: Kdo se může těšit na bonus a kdo bude počítat každou korunu?

Další doporučené recepty:

Rybí krém bourride
Rybí krém bourride
Rybí muffiny (recept z Ruska)
Rybí muffiny (recept z Ruska)
Rybí nugetky se salátem
Rybí nugetky se salátem
Rybí polévka - smetanová
Rybí polévka - smetanová
Rybí polévka II.
Rybí polévka II.
Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha
Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha
  • Recepty.cz
  • Rybí polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact