• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Rybí filé po provensálsku
Napište svůj komentář k receptu

Rybí filé po provensálsku

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rybí filé po provensálsku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g rybí file
    • 1
      ks pórek
    • provensálské bylinky
    • 4
      ks tavený sýr
    • rostlinný olej
    • 1
      ks masox (Kostka)
    • citronová šťáva
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Filé osolíme, posypeme provensálským kořením a jemně pokapeme citronovou šťávou. Orestujeme na oleji, maso vyjeme, přidáme trošku oleje a orestujeme kolečka pórku. Po chvíli přidáme sýry a necháme je roztavit, podlijeme vodou a přidáme provensálské koření. Na mírném ohni vaříme asi 3-5 minut. Poté do omáčky rozdrobíme kostku bujonu, chvíli povaříme, přidáme filé a dusíme 5-7 minut. Filé podáváme přelité omáčkou s brambory nebo hranolky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuřecí prsíčka po provensálsku

Kuřecí prsíčka po provensálsku

Pečený losos po provensálsku

Pečený losos po provensálsku

Tvaroh po provensálsku

Tvaroh po provensálsku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana | 29. 10. 2012 18:37

    Výborné. Přidala jsem jen špetku hořčice. Vynikající varianta. Díky za typ :-)

  • jwojnarova | 26. 10. 2012 19:42

    Moc dobré. Dostala jsem pochvalu od manžela, že to může jíst každý týden.

  • Kateřina Blažíková | 12. 12. 2008 16:47

    Bylo to výborný, akorát jsem takm ještě přidala jedno spařený tajče.. ale nemá to chybu :o)

  • Anonym | 10. 6. 2007 08:00

    Velmi chutnalo celé rodině,jednička

  • veronika | 5. 3. 2007 12:02

    můj mily mě tímto pokrmem přivítal o víkendu a málem jsem spadla ze židle, jak mi chutnalo! Recept skvělý, chutný a jednodušší, než by se na první pohled zdálo:-)

  • Petra J. | 16. 2. 2007 13:09

    Velmi dobré! Místo filé jsem použila jinou rybičku, ale výsledek byl perfektní!!!!Konečně výborná ryba na jiný zbůsob:)

  • Zdena z JM | 9. 11. 2006 06:58

    Bylo to vynikající.Sýrovou omáčku jsem trochu naředila mlékem,aby jí bylo víc,filé jsem nakrájela na kousky a vložila do omáčky.Podávala jsem s rýží.

  • Iveta | 6. 11. 2006 17:30

    Fakt to bylo dobrý!

  • Marcela Hrušková | 10. 9. 2006 15:29

    Výborné a rychlé jídlo, zkusila jsem citronový pepř. Neměla jsem pórek, místo něj jsem dala čerstvou papriku a bylo to velmi chutné.

  • Šárka | 4. 6. 2006 17:57

    Dnes jsem zkousela tento recept a musim rict, ze jsme si moc pochutnali. Mela jsem doma pouze 1 kostku taveneho syra, tak jsem do omacky pridala smetanu a trochu strouhaneho syra. Vynikajici.

  • Ren | 11. 4. 2006 12:54

    Omáčka byla výborná, ale rybí maso v ní trochu nevýrazné. Určitě to vyzkouším třeba s kuřecím plátkem. Jinak chválím:)

  • marcela | 14. 3. 2006 11:30

    Vyzerá to lákavo, akurat neviem aky bujon tam mam dat, alebo je to jedno?

  • petr nový | 10. 3. 2006 12:19

    Musím říct VELICE DOBRÉ.Zkoušel jsem místo provensálskýho koření bazalku a taky třída

  • george40 | 1. 2. 2006 11:59

    Tak musím říct, že výsledek předčil očekávání.Doplním: filé okořenit citronovým pepřem a kořením na ryby a samozřejmě přidat provensál. Do omáčky jsem kápnul smetanu. Nemělo to chybu.

  • george40 | 1. 2. 2006 07:49

    zkusím a budu referovat, myslím že je to snadná a nenáročná příprava oběda

  • Naďa | 8. 8. 2005 15:03

    Potvrzuji, opravdu velmi dobré. Vyzkoušeno i s kuřecími plátky, taky povedené.

  • Tereza | 1. 8. 2005 14:57

    woow, naprosto úžasné, jen to chce víc taveného sýra pro lepší chuť! s tímto receptem jsem sklidila úspěch jak u rodinky, tak u nastávaící tchýně :)

  • pavla švestková | 13. 4. 2005 19:35

    Mohu vřele doporučit, opravdu vynikající.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Oběd Večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Masox Pórek Provensálské bylinky Rostlinný olej Rybí file Sůl Tavený sýr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Guláš bez masa

Guláš bez masa

Krakonošův dlabanec

Krakonošův dlabanec

Nejrychlejší tvarohové kuličky

Nejrychlejší tvarohové kuličky

Ovocné knedlíky ze spařeného těsta

Ovocné knedlíky ze spařeného těsta

Klasická hrachová kaše

Klasická hrachová kaše

Dresing z kysané smetany

Dresing z kysané smetany

Česnekové závitky se slaninou v omáčce

Česnekové závitky se slaninou v omáčce

Bramborové noky s dušeným kysaným zelím a pečenou krkovicí

Bramborové noky s dušeným kysaným…

Zelňačka III.

Zelňačka III.

Doporučujeme

30 minut
Dýňový krém s pistáciemi

Dýňový krém s pistáciemi

45 minut
Vanilkové rohlíčky - rychlé

Vanilkové rohlíčky - rychlé

30 minut
Rumové kuličky nepečené a snadné

Rumové kuličky nepečené a snadné

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

60 minut
Linecké těsto pro začátečníky

Linecké těsto pro začátečníky

15 minut
Vaječný koňak

Vaječný koňak

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

Poslední sledované recepty

66
Pizza – Langoše
Pizza – Langoše
53
Pečená vepřová plec s bramborem
Pečená vepřová plec s…
51
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
37
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
35
Vepřové na houbách jinak
Vepřové na houbách jinak

Zajímavé články

TOP 6 druhů vánočního cukroví z bílků
TOP 6 druhů vánočního cukroví z bílků
Nejlepší bílková poleva aneb Jak nazdobit perníčky: S našimi tipy to zvládne i začátečník!
Nejlepší bílková poleva aneb Jak nazdobit…
Klasické české cukroví 10x jinak: Od perníčků přes vanilkové rohlíčky a linecké až po nepečené kuličky
Klasické české cukroví 10x jinak: Od perníčků…
Vanilkové rohlíčky podle cukráře Josefa Maršálka: Dva recepty, díky kterým budete za hvězdu
Vanilkové rohlíčky podle cukráře Josefa Maršálka:…
Dokonalé vánoční cukroví? 12 triků, aby se vám letos všechno povedlo
Dokonalé vánoční cukroví? 12 triků, aby se vám…
AHA.cz Šafářová ukázala děti: Dva stydlíni!

Šafářová ukázala děti: Dva stydlíni!

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Vánoční písně, které vás naladí: Od legend po guilty pleasures

Vánoční písně, které vás naladí: Od legend po guilty pleasures

Blesk pro ženy Nerozlučná dvojice Hezucký a Mareš: Jaký byl příběh přátelství, které vydrželo od začátku až do konce?

Nerozlučná dvojice Hezucký a Mareš: Jaký byl příběh přátelství, které vydrželo od začátku až do konce?

Ženy.cz Cukroví pro líné: 5 rychlovek, které zvládnete, i když máte prosince po krk

Cukroví pro líné: 5 rychlovek, které zvládnete, i když máte prosince po krk

Blesk.cz Magálová rok po smrti syna: Jen přežívám! Myslí i na vlastní skon

Magálová rok po smrti syna: Jen přežívám! Myslí i na vlastní skon

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Astroložka o nečekané energii: Superúplněk na magické datum 5. 12. 2025! A slova o nejtemnější temnotě

Astroložka o nečekané energii: Superúplněk na magické datum 5. 12. 2025! A slova o nejtemnější temnotě

  • Recepty.cz
  • Rybí filé po provensálsku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact