• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Ryba to bohužel není
Napište svůj komentář k receptu

Ryba to bohužel není

autor: airan
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ryba to bohužel není
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 6
      plátek vepřová krkovice á 150g
    • 60
      ml brandy 50-60, např. Stará myslivecká
    • 1
      lžička dijonská hořčice
    • 1
      lžíce med
    • 1
      ks citronová šťáva
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 200
      ml zakysaná smetana 150-200
    • 12
      plátek veka
    • 2
      ks vejce
    • zelenina na ozdobu

Postup přípravy receptu

1
Maso naložíme s 25-30 ml brandy, soli a pepře - nejméně na 4 hodiny do lednice. Poté dáme do pekáčku, zalejeme 1/2 hrnku vody a dáme zapéct na 20-25 minut do předehřáté trouby na 180 °C. Mezitím smícháme zbylé brandy, hořčici, smetanu, citronovou šťávu a med. Touto směsí maso zalejeme a zapečeme dalších 15 minut.
2
Podáváme s plátky veky (namočené do vejce a usmažené). Talíř ozdobíme zeleninkou. Porce vypadají menší, ale jídlo je velmi syté.
3
Tohle udělal můj syn své vyvolené, která vaří rybu nejméně 3x do týdne (syn si mi postěžoval, že má vážné obavy, zda mu z toho nenarostou ploutve). Po jídle na nás mrkl a lítostivě prohlásil: "není to špatné, ale ryba to bohužel není"
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ryba na estragonu z Provence

Ryba na estragonu z Provence

Ryba naostro na kapustovém pyré

Ryba naostro na kapustovém pyré

Amur (ryba) v bylinkovém těstíčku

Amur (ryba) v bylinkovém těstíčku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Iva Bednarova | 16. 1. 2007 14:05

    Lze na to pouzit i hovezi maso nebo kureci?My totiz veprovy nejime.

  • Airan | 15. 1. 2007 12:08

    Dekuji za mila slova. Tohle jidlo nam moc chutna, je to takova smetanovo-sladko-kysela chut v kombinace s veprovym masickem je urcita zmena oproti jine uprave:-)Jarusko, ja urcite tak casto ryby nedelam, to snacha:-)

  • Jaroslava Oumarová | 15. 1. 2007 11:45

    Airan, s Vaší mladou bych se mohla dát "do party" já, miluju ryby a klidně bych je jedla i čtyřikrát týdně, kdyby nebyly tak drahé:-)))

  • Gábina Houšková | 15. 1. 2007 11:17

    když jsem si přečetla název, řekla jsem si, to by mohlo být od Airan. A mám pravdu :-)) Skvělý nápad

  • Jana z VM | 15. 1. 2007 10:36

    Perfektní název a recept taky !!

  • Lenka | 15. 1. 2007 10:05

    Paní Airan, ukládám si recept-jednak to určitě bude křehké a šťavnaté masíčko, které vyrobím, až k nám dcera příště přiveze "toho svýho" a jednak kvůli tomu, že na sebe u stolu mrkáte :-)

  • Di | 15. 1. 2007 10:00

    Ten název je úžasný, Airan! Každý si určitě recept otevře.

  • Jana Kutačová | 15. 1. 2007 09:56

    Nádherný název receptu-už jen proto,jak vznikl.Nicméně si myslím,že to bude baštička:.o))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brandy Citronová šťáva Dijonská hořčice Med Pepř mletý Sůl Vejce Veka Vepřová krkovice Zakysaná smetana Zelenina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí řízky v jogurtové marinádě

Kuřecí řízky v jogurtové marinádě

Krůtí prso jedna báseň

Krůtí prso jedna báseň

Vajíčková pomazánka III.

Vajíčková pomazánka III.

Aprílové řezy se zakysanou smetanou

Aprílové řezy se zakysanou smetanou

Masíčko po námořnicku

Masíčko po námořnicku

Pstruh na mandlích

Pstruh na mandlích

Blesková roláda s pudinkem

Blesková roláda s pudinkem

Citronové muffiny

Citronové muffiny

Cuketová bábovka s ovocem

Cuketová bábovka s ovocem

Doporučujeme

15 minut
Omeleta s cibulí a pórkem

Omeleta s cibulí a pórkem

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

120 minut
Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

50 minut
Podvodnice

Podvodnice

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

Poslední sledované recepty

49
Salát Caesar II.
Salát Caesar II.
46
Ocet z růží
Ocet z růží
46
Domácí pizza I.
Domácí pizza I.
42
Perník s jablky 2
Perník s jablky 2
34
Salát Caesar
Salát Caesar

Zajímavé články

Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky těmto trikům budou při pečení krásně držet tvar
Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky…
Fantastické marokánky 3x jinak: se smetanou, salkem i arašídy
Fantastické marokánky 3x jinak: se smetanou,…
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Nemčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou verzi s mákem
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou…
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
AHA.cz Pohřeb Hezuckého (†55): Co prozradilo parte a vrátí se Mareš?

Pohřeb Hezuckého (†55): Co prozradilo parte a vrátí se Mareš?

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Co napsat na vánoční přání 2025? Vyberte si to nejhezčí přání pro své blízké

Co napsat na vánoční přání 2025? Vyberte si to nejhezčí přání pro své blízké

Blesk pro ženy Módní inspirace ke stromečku podle slavných hvězd: Zazářila Morávková, Jandová i Vignerová

Módní inspirace ke stromečku podle slavných hvězd: Zazářila Morávková, Jandová i Vignerová

Ženy.cz Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Blesk.cz Zimní kolekce Marks & Spencer přilákala hvězdy: Morávková zářila, Navrátil přiběhl s cvočkem

Zimní kolekce Marks & Spencer přilákala hvězdy: Morávková zářila, Navrátil přiběhl s cvočkem

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Karmický horoskop na prosinec: Panny dožene minulost, Lvy čeká lekce pokory

Karmický horoskop na prosinec: Panny dožene minulost, Lvy čeká lekce pokory

  • Recepty.cz
  • Ryba to bohužel není
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact