• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Ryba to bohužel není
Napište svůj komentář k receptu

Ryba to bohužel není

autor: airan
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ryba to bohužel není
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 6
      plátek vepřová krkovice á 150g
    • 60
      ml brandy 50-60, např. Stará myslivecká
    • 1
      lžička dijonská hořčice
    • 1
      lžíce med
    • 1
      ks citronová šťáva
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 200
      ml zakysaná smetana 150-200
    • 12
      plátek veka
    • 2
      ks vejce
    • zelenina na ozdobu

Postup přípravy receptu

1
Maso naložíme s 25-30 ml brandy, soli a pepře - nejméně na 4 hodiny do lednice. Poté dáme do pekáčku, zalejeme 1/2 hrnku vody a dáme zapéct na 20-25 minut do předehřáté trouby na 180 °C. Mezitím smícháme zbylé brandy, hořčici, smetanu, citronovou šťávu a med. Touto směsí maso zalejeme a zapečeme dalších 15 minut.
2
Podáváme s plátky veky (namočené do vejce a usmažené). Talíř ozdobíme zeleninkou. Porce vypadají menší, ale jídlo je velmi syté.
3
Tohle udělal můj syn své vyvolené, která vaří rybu nejméně 3x do týdne (syn si mi postěžoval, že má vážné obavy, zda mu z toho nenarostou ploutve). Po jídle na nás mrkl a lítostivě prohlásil: "není to špatné, ale ryba to bohužel není"
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ryba na estragonu z Provence

Ryba na estragonu z Provence

Ryba naostro na kapustovém pyré

Ryba naostro na kapustovém pyré

Amur (ryba) v bylinkovém těstíčku

Amur (ryba) v bylinkovém těstíčku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Iva Bednarova | 16. 1. 2007 14:05

    Lze na to pouzit i hovezi maso nebo kureci?My totiz veprovy nejime.

  • Airan | 15. 1. 2007 12:08

    Dekuji za mila slova. Tohle jidlo nam moc chutna, je to takova smetanovo-sladko-kysela chut v kombinace s veprovym masickem je urcita zmena oproti jine uprave:-)Jarusko, ja urcite tak casto ryby nedelam, to snacha:-)

  • Jaroslava Oumarová | 15. 1. 2007 11:45

    Airan, s Vaší mladou bych se mohla dát "do party" já, miluju ryby a klidně bych je jedla i čtyřikrát týdně, kdyby nebyly tak drahé:-)))

  • Gábina Houšková | 15. 1. 2007 11:17

    když jsem si přečetla název, řekla jsem si, to by mohlo být od Airan. A mám pravdu :-)) Skvělý nápad

  • Jana z VM | 15. 1. 2007 10:36

    Perfektní název a recept taky !!

  • Lenka | 15. 1. 2007 10:05

    Paní Airan, ukládám si recept-jednak to určitě bude křehké a šťavnaté masíčko, které vyrobím, až k nám dcera příště přiveze "toho svýho" a jednak kvůli tomu, že na sebe u stolu mrkáte :-)

  • Di | 15. 1. 2007 10:00

    Ten název je úžasný, Airan! Každý si určitě recept otevře.

  • Jana Kutačová | 15. 1. 2007 09:56

    Nádherný název receptu-už jen proto,jak vznikl.Nicméně si myslím,že to bude baštička:.o))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brandy Citronová šťáva Dijonská hořčice Med Pepř mletý Sůl Vejce Veka Vepřová krkovice Zakysaná smetana Zelenina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pomazánka na topinky a toasty

Pomazánka na topinky a toasty

Pletýnky, uzly

Pletýnky, uzly

Pomazánka s tuňákem pro děti i dospělé 123

Pomazánka s tuňákem pro děti i…

Utopenci IV.

Utopenci IV.

Anglické těstoviny se špenátem a sýrem

Anglické těstoviny se špenátem a sýrem

Bramborové knedlíky plněné cibulovo-masovou směsí

Bramborové knedlíky plněné cibulovo…

Krémová vajíčková pomazánka

Krémová vajíčková pomazánka

Zapečené kuřecí v bramborákové směsi

Zapečené kuřecí v bramborákové směsi

Čočkový salát s hořčicí

Čočkový salát s hořčicí

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

10 minut
Krémová dýňová polévka dle časopisu F.O.O.D.

Krémová dýňová polévka dle časopisu F…

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

10 minut
Vejmrda

Vejmrda

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

41
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
39
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
27
Tvarohové šátečky (závin) s rebarborou
Tvarohové šátečky (závin…
23
Grilovaná domácí pita s hummusem a jarní zeleninou
Grilovaná domácí pita s…
23
Bramborové šišky se zelím a kuřetem - "Sedlácké kuře"
Bramborové šišky se…

Zajímavé články

Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
Houby s octem: 3 vynikající recepty, jak si uchovat hříbky a další poklady z lesa na zimu
Houby s octem: 3 vynikající recepty, jak si…
Velký houbový speciál: Vše, co potřebujete vědět o houbách + nejlepší recepty z hub
Velký houbový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
Skořicové šneky 2x jinak: Upečte si voňavé podzimní blaho!
Skořicové šneky 2x jinak: Upečte si voňavé…
Zapomeňte na kuře! Květákové kung-pao chutná lépe než originální verze s masem
Zapomeňte na kuře! Květákové kung-pao chutná lépe…
AHA.cz Zoufalé volání o pomoc! Ohledně Adamce se mluví o vraždě

Zoufalé volání o pomoc! Ohledně Adamce se mluví o vraždě

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Proměna stylu Moniky Babišové za 10 let: V 51 letech může inspirovat daleko mladší ročníky!

Proměna stylu Moniky Babišové za 10 let: V 51 letech může inspirovat daleko mladší ročníky!

Ženy.cz Ženy, nebojte se říct ne. Kde končí flirt a začíná obtěžování?

Ženy, nebojte se říct ne. Kde končí flirt a začíná obtěžování?

Blesk.cz Týden módy v Paříži šokuje: Šaty visí na bradavkách

Týden módy v Paříži šokuje: Šaty visí na bradavkách

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na říjen: Kdo bude náchylnější k virózám a koho potrápí záněty močových cest?

Velký horoskop zdraví na říjen: Kdo bude náchylnější k virózám a koho potrápí záněty močových cest?

  • Recepty.cz
  • Ryba to bohužel není
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact