• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Ryba to bohužel není
Napište svůj komentář k receptu

Ryba to bohužel není

autor: airan
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ryba to bohužel není
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 6
      plátek vepřová krkovice á 150g
    • 60
      ml brandy 50-60, např. Stará myslivecká
    • 1
      lžička dijonská hořčice
    • 1
      lžíce med
    • 1
      ks citronová šťáva
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 200
      ml zakysaná smetana 150-200
    • 12
      plátek veka
    • 2
      ks vejce
    • zelenina na ozdobu

Postup přípravy receptu

1
Maso naložíme s 25-30 ml brandy, soli a pepře - nejméně na 4 hodiny do lednice. Poté dáme do pekáčku, zalejeme 1/2 hrnku vody a dáme zapéct na 20-25 minut do předehřáté trouby na 180 °C. Mezitím smícháme zbylé brandy, hořčici, smetanu, citronovou šťávu a med. Touto směsí maso zalejeme a zapečeme dalších 15 minut.
2
Podáváme s plátky veky (namočené do vejce a usmažené). Talíř ozdobíme zeleninkou. Porce vypadají menší, ale jídlo je velmi syté.
3
Tohle udělal můj syn své vyvolené, která vaří rybu nejméně 3x do týdne (syn si mi postěžoval, že má vážné obavy, zda mu z toho nenarostou ploutve). Po jídle na nás mrkl a lítostivě prohlásil: "není to špatné, ale ryba to bohužel není"
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ryba na estragonu z Provence

Ryba na estragonu z Provence

Ryba naostro na kapustovém pyré

Ryba naostro na kapustovém pyré

Amur (ryba) v bylinkovém těstíčku

Amur (ryba) v bylinkovém těstíčku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Iva Bednarova | 16. 1. 2007 14:05

    Lze na to pouzit i hovezi maso nebo kureci?My totiz veprovy nejime.

  • Airan | 15. 1. 2007 12:08

    Dekuji za mila slova. Tohle jidlo nam moc chutna, je to takova smetanovo-sladko-kysela chut v kombinace s veprovym masickem je urcita zmena oproti jine uprave:-)Jarusko, ja urcite tak casto ryby nedelam, to snacha:-)

  • Jaroslava Oumarová | 15. 1. 2007 11:45

    Airan, s Vaší mladou bych se mohla dát "do party" já, miluju ryby a klidně bych je jedla i čtyřikrát týdně, kdyby nebyly tak drahé:-)))

  • Gábina Houšková | 15. 1. 2007 11:17

    když jsem si přečetla název, řekla jsem si, to by mohlo být od Airan. A mám pravdu :-)) Skvělý nápad

  • Jana z VM | 15. 1. 2007 10:36

    Perfektní název a recept taky !!

  • Lenka | 15. 1. 2007 10:05

    Paní Airan, ukládám si recept-jednak to určitě bude křehké a šťavnaté masíčko, které vyrobím, až k nám dcera příště přiveze "toho svýho" a jednak kvůli tomu, že na sebe u stolu mrkáte :-)

  • Di | 15. 1. 2007 10:00

    Ten název je úžasný, Airan! Každý si určitě recept otevře.

  • Jana Kutačová | 15. 1. 2007 09:56

    Nádherný název receptu-už jen proto,jak vznikl.Nicméně si myslím,že to bude baštička:.o))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brandy Citronová šťáva Dijonská hořčice Med Pepř mletý Sůl Vejce Veka Vepřová krkovice Zakysaná smetana Zelenina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krupicové noky

Krupicové noky

Kuře královny Kálí

Kuře královny Kálí

Ředkvičkový salát

Ředkvičkový salát

Švei-ču-žou

Švei-ču-žou

Tvarohový makovec

Tvarohový makovec

Kořeněná panenka ve slanině

Kořeněná panenka ve slanině

Ovocný salátek

Ovocný salátek

Bílý roládový dort

Bílý roládový dort

Jíšková pórková polévka

Jíšková pórková polévka

Doporučujeme

20 minut
Letní bramboračka s rajčaty

Letní bramboračka s rajčaty

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

62
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
42
Klasické lečo
Klasické lečo
40
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
32
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
30
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…

Zajímavé články

KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od polévky až po šťavnatý koláč
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od…
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
AHA.cz Šeredová odtajnila soukromí: Dcera jako princeznička!

Šeredová odtajnila soukromí: Dcera jako princeznička!

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Blesk pro ženy Outfit podle oslavenkyně Táni Pauhofové: Tyhle kousky vás zachrání v největších vedrech!

Outfit podle oslavenkyně Táni Pauhofové: Tyhle kousky vás zachrání v největších vedrech!

Ženy.cz Nejcennější suvenýr z dovolené? Vlastní deník je nejvíc

Nejcennější suvenýr z dovolené? Vlastní deník je nejvíc

Blesk.cz Nezbedný syn Davida Beckhama: Druhá veselka! Rodiče o tom neměli ani páru

Nezbedný syn Davida Beckhama: Druhá veselka! Rodiče o tom neměli ani páru

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Tarotoskop na srpen: Berany, Lvy a Ryby čekají žhavé milostné zážitky, Střelci ukončí jednu životní etapu

Tarotoskop na srpen: Berany, Lvy a Ryby čekají žhavé milostné zážitky, Střelci ukončí jednu životní etapu

  • Recepty.cz
  • Ryba to bohužel není
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact