• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Růžový likér
Napište svůj komentář k receptu

Růžový likér

autor: airan
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Růžový likér
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      ml voda
    • 500
      ml vodka nebo 300 ml čistého lihu
    • 100
      ks růžové lístky z popínavé růže - pozor ! ne každá růže je vhodná !
    • 500
      ml cukr

Postup přípravy receptu

1
Růžové lístky sbíráme brzo po ránu (nejlépe kolem 4 h.), naložíme do alkoholu a necháme ve stínu a chladu odstát 3 dny. Vodu svaříme s cukrem na hustý sirup (skoro jako med). Přecedíme přes tenké plátýnko, alkohol a smícháme s ještě vařícím sirupem.
2
Používá se do pečení, nebo při přípravě domácího rahatu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Růžový salát

Růžový salát

Borůvkový (višňový)  likér

Borůvkový (višňový) likér

Třešňový likér

Třešňový likér

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Katuskab. | 8. 2. 2014 02:08

    Jinak prave jedna z prisad je ruzova voda(esence)

  • Katuskab. | 8. 2. 2014 02:07

    Raha je arabsky zakusek, jakoby bonbon z tuheho kukuricneho skrobu v ruznych barvach, v nekterych zemich se dela i s orisky. Mam originalni syrsky recept, kdyby nekdo chtel, ale doporucuji opravdu zkusenym kucharum, cukrarum, je to docela komplikovane a trva hodiny uvarit spravne skrob s prisadami

  • vaha | 11. 7. 2007 18:09

    Co to je "domácí rahat"?

  • Airan | 30. 3. 2006 14:39

    Anonyme, mylsim, ze urcite ano:-) Jinak se bezne pouziva ruzova popinava plnokveta ruze. Ze sipkove ruze mimo caje se delal jeste sirup na produsky ale bez alkoholu. Ten nam ale jako deti nechutnal tak moc jako liker alkoholovy, na ktery jsme tajne chodili a nase zlata babicka nad tim obcas privirala oci (nebo je taky obracela v sloup:-)))

  • Anonym | 30. 3. 2006 13:38

    Nedá se to dělal z rúže šípkovej?

  • Anonym | 29. 3. 2006 14:01

    Vim, ze se da koupit v Turecku, jinde jsem na neho nenarazila. Ale i ten domaci je vyborny:-)

  • beba | 29. 3. 2006 13:44

    A dá sa ten likér kúpiť? Ešte som o ňom nepočula.

  • Kuchařka on-line | 29. 3. 2006 11:56

    Jistě, budeme jen rádi :)

  • Airan Novakova | 29. 3. 2006 09:41

    Je to jedno z nejlepsich prirodnich projimadel, nema vedlejsi ucinky, je setrne, doporucuje se i malym detem. Nema chybu pri hubnuti - postaci panacka na vecer:-) Pokud bude mit kucharka on-line nebo nekdo z vas zajem, poslu fotku te ruze.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje Sirupy a šťávy a likéry
Nápoje Alkoholické Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Růžové lístky Voda Vodka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Arabské kuře

Arabské kuře

Šopský salát alá Verunka

Šopský salát alá Verunka

Celozrnné sušenky

Celozrnné sušenky

Prezidentské maso

Prezidentské maso

Pórková polévka se slaninou

Pórková polévka se slaninou

Řecké biftečky z mletého masa

Řecké biftečky z mletého masa

Zapečená brokolice s krabími tyčinkami

Zapečená brokolice s krabími tyčinkami

Tvarohový dort s malinami II.

Tvarohový dort s malinami II.

Bramborové knedlíky se švestkami

Bramborové knedlíky se švestkami

Doporučujeme

30 minut
Fazolky nakyselo s vejci

Fazolky nakyselo s vejci

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

62
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…
57
Celerový krém
Celerový krém
51
Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka
47
Vdolky s borůvkovým žahourem
Vdolky s borůvkovým…
42
Mrkvový hummus s pestem
Mrkvový hummus s pestem

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

Blesk pro ženy Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Ženy.cz Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Blesk.cz Anna Kadeřávková přiznala mentální blok: Má potíže s novým domem!

Anna Kadeřávková přiznala mentální blok: Má potíže s novým domem!

SportRevue.cz FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Další doporučené recepty:

Růžová citronáda
Růžová citronáda
Růžové grapefruity v rosolu
Růžové grapefruity v rosolu
Růžové vanilkové muffinky
Růžové vanilkové muffinky
Růžový salát
Růžový salát
Ryba hříbky plněná, na másle smažená
Ryba hříbky plněná, na másle smažená
Ryba na estragonu z Provence
Ryba na estragonu z Provence
  • Recepty.cz
  • Růžový likér
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact