• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rusle - recept z přerostlých okurek
Napište svůj komentář k receptu

Rusle - recept z přerostlých okurek

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 16
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rusle - recept z přerostlých okurek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • okurka velké přerostlé
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks paprika
    • 1
      špetka sůl
  • Na nálev do 7dl sklenic
    • 4
      ks pepř celý kuličky
    • 4
      ks nové koření kuličky
    • 1
      ks hřebíček
    • 1
      lžička sůl
    • 4
      lžička cukr krystal
    • 50
      ml ocet

Postup přípravy receptu

1
Velké okurky omyjeme, očistíme od slupky a odstraníme jadérka s dužinou. Nakrájíme po délce na řezy. Očistíme cibuli, nakrájíme na měsíčky, smícháme s okurkami a přiměřeně osolíme. Přidáme pár kousků očištěné, na kolečka nakrájené mrkve (1 mm plátky) a také papriku na ozdobu. Necháme stát do druhého dne. Vymačkáme, dáme do 7 dcl sklenic. Přidáme ingredience, dolejeme vodou. Uzavřeme, sterilujeme tak, že necháme dobře přejít varem a odstavíme.
2
Tento recept je výborný i z cuket, resp. patizonů. Jen je potřeba nechat na odstání kratší dobu, stačí 2 hodiny, protože tato zelenina měkne rychleji. Cukety jsem krájela na VS kráječi asi 1 mm plátky. Mohu jen doporučit!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Salát z okurek

Salát z okurek

Sladký zeleninový salát z paprik, rajčat a okurek

Sladký zeleninový salát z paprik,…

Carpaccio z okurek

Carpaccio z okurek

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Daniela | 15. 8. 2013 21:43

    Cibule může být i více nezáleží na tom.My jsme to doma dělali tak že se dali rusle a o něco méně cibule.A pak to babička zalévala nálevem s deka.Moc nepřesolit.Rusle jsou potom takové skelné.Mrkev jsme nedávali.Je to moc dobré.Doporučuji. :-)

  • Daniela | 15. 8. 2013 21:39

    Moje babička na slovensku to zalévala nálevem s deka. :-)

  • Mirka | 21. 8. 2011 21:47

    Jaké množství okurek připadá na tu jednu cibuli, mrkev a papriku?

  • pekelnica | 29. 7. 2011 22:34

    Zdravím,já tomu říkám slimáci /po naložení v soli jsou kluzké / :-D ,jen nedávám mrkev ani papriku ale feferonku,jinak mohu doporučit,jsou výborné...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání
Zdravě i chutně Ostatní Zelenina Zavařování a nakládání Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cukr krystal Hřebíček Mrkev Nové koření Ocet Okurka Paprika Pepř celý Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mleté maso se špenátem

Mleté maso se špenátem

Čočková polévka s uzeným masem

Čočková polévka s uzeným masem

Ananasová podkova

Ananasová podkova

Krůtí stehno trochu na divoko

Krůtí stehno trochu na divoko

Šlehačková roláda IV.

Šlehačková roláda IV.

Borůvkový koláč IV.

Borůvkový koláč IV.

Nakládané brusinky

Nakládané brusinky

Campari Orange Passion

Campari Orange Passion

Květáková bramboračka

Květáková bramboračka

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

123
Dýňová tortila
Dýňová tortila
92
Máslové řízky
Máslové řízky
90
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
32
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
32
Ovesný pudink, základní recept
Ovesný pudink, základní…

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz 5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Blonďatá fanynka ukázala snímky z dovolené: Romantika s Miraiem!

Blonďatá fanynka ukázala snímky z dovolené: Romantika s Miraiem!

SportRevue.cz FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

  • Recepty.cz
  • Rusle - recept z přerostlých okurek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact