• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Ruský guláš
Napište svůj komentář k receptu

Ruský guláš

autor: janca.tomca
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ruský guláš
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg vepřové maso 1/2 - 1 kg nakrájeného na menší plátky (může být kýta, krkovička nebo nějaké jiné pěkné masíčko, kte
    • 2
      balení šlehačka
    • 2
      hrst houby Sušených rozmixovaných - nejlépe praváků
    • sůl
    • pepř mletý
    • máslo Trocha
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Maso si nachystáme, osolíme a opepříme a opečeme na rozpáleném oleji, až se zatáhne a odstavíme je z ohně. Ve větším kastrolu zahřejeme máslo a do něj vsypeme mleté houby a orestujeme je. Do této směsi vlejeme výpek z masa 2 smetany, necháme jen prohřát (nevaříme) a vložíme maso.
2
Je to moc velká lahoda, obzvláště, když je jeden až dva dny zaleželá.
3
Podáváme s houskovým knedlíkem, nebo s těstovinou, nejlépe s makarony. Tuto omáčku nezahušťujeme. Alespoň my to neděláme. Chuť smetany a hub je dokonalá jen tak.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Lahůdkový guláš s fazolkami

Lahůdkový guláš s fazolkami

Segedínský guláš z pomalého hrnce

Segedínský guláš z pomalého hrnce

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jana krobotova | 26. 1. 2009 13:58

    Já to opravdu dělám doma z krkovičky, nebo z kýty. Když dělám řízky a vím, že mám dost masa, nechám ho na silnější plátky. Maso opeču na oleji na pánvi a pak ho dám do omáčky. Je měkké a hotové. U hub dávejte pozor, aby nebyly na ohni moc dlouho, jinak zhořknou. No a co to má společného s ruským gulášem? Nevím, odjakživa se tomuto jídlu u nás tak říká. Moje maminka ho vařívala podle své polské babičky.

  • Petr Bradáč | 21. 1. 2009 19:34

    Nechápu co to má společného s ruským gulášem.

  • Ivana Císařová | 21. 1. 2009 07:50

    Sice jsem toto jídlo nezkoušela, ale pokud použijete krkovičku, kterou byste měl dle receptu vlastně jen zataženou vložit do omáčky, tak bych tu krkovičku rozhodně dusila déle. Ten sós z krkovičky se stejně přidá do omáčky, tak je asi jedno, jak dlouho se bude maso připravovat. Krkovička nemůže být jedlá jen po "zatažení". A nebo použijte jiné libové maso (kotletku, panenku, příp. kýtu).

  • Venca Venca | 20. 1. 2009 12:55

    Jen maly dotaz nez se na to vrhnu. Pisete, ze maso nechame jen zatahnout a pak vlozite do...(nevarime). Maso se dodela kdy?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Dušení Vaření Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Houby Máslo Olej Pepř mletý Šlehačka Sůl Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Indická kuřecí stehna

Indická kuřecí stehna

Kuře v kari omáčce - rychlé

Kuře v kari omáčce - rychlé

Amolety z kynutého těsta

Amolety z kynutého těsta

Čokoládový koláč s třešněmi

Čokoládový koláč s třešněmi

Jablečné koláčky z listového těsta

Jablečné koláčky z listového těsta

Chutnější obalované řízky nebo zelenina

Chutnější obalované řízky nebo…

Kuřecí řízky s klobáskou (v alobalu)

Kuřecí řízky s klobáskou (v alobalu)

Jednoduchá kávová roláda

Jednoduchá kávová roláda

Citronový koláč dle časopisu F.O.O.D.

Citronový koláč dle časopisu F.O.O.D.

Doporučujeme

60 minut
Chilli con carne

Chilli con carne

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

90 minut
Perníčky

Perníčky

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

54
Jalapeno Poppers
Jalapeno Poppers
40
Jalapeňos majonéza
Jalapeňos majonéza
23
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
21
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
14
Kuřecí prsa po asijsku
Kuřecí prsa po asijsku

Zajímavé články

Trápí vás úzkosti? Těchto 10 potravin vám od nich uleví
Trápí vás úzkosti? Těchto 10 potravin vám od nich…
Naučte se jíst hygge: Zkuste severský recept, díky kterému budete v pohodě i během ponurých dnů
Naučte se jíst hygge: Zkuste severský recept,…
Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z plechu
Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z…
Teplé saláty: Dokonalá porce vitaminů a chutí, která vás zasytí a potěší v chladných dnech
Teplé saláty: Dokonalá porce vitaminů a chutí,…
Dorty, které vypadají jako hořící svíčky: Sladká iluze, kterou můžete klidně i zapálit
Dorty, které vypadají jako hořící svíčky: Sladká…
AHA.cz Magda Vášaryová: Ty p*čo hnusná stará! Táhni už na hřbitov

Magda Vášaryová: Ty p*čo hnusná stará! Táhni už na hřbitov

Mimibazar Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Jediný doplněk, který letos v zimě potřebujete! Jak jej nosit, aby váš outfit působil stylově?

Jediný doplněk, který letos v zimě potřebujete! Jak jej nosit, aby váš outfit působil stylově?

Ženy.cz Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Blesk.cz Eva Perkausová si spletla hadice: Odrovnala manželův mercedes! Benzín není nafta…

Eva Perkausová si spletla hadice: Odrovnala manželův mercedes! Benzín není nafta…

SportRevue.cz FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy 7 tarotových karet, které předpovídají peníze a bohatství. Tyhle si chcete vytáhnout!

7 tarotových karet, které předpovídají peníze a bohatství. Tyhle si chcete vytáhnout!

  • Recepty.cz
  • Ruský guláš
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact