• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Ruský guláš
Napište svůj komentář k receptu

Ruský guláš

autor: janca.tomca
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ruský guláš
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg vepřové maso 1/2 - 1 kg nakrájeného na menší plátky (může být kýta, krkovička nebo nějaké jiné pěkné masíčko, kte
    • 2
      balení šlehačka
    • 2
      hrst houby Sušených rozmixovaných - nejlépe praváků
    • sůl
    • pepř mletý
    • máslo Trocha
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Maso si nachystáme, osolíme a opepříme a opečeme na rozpáleném oleji, až se zatáhne a odstavíme je z ohně. Ve větším kastrolu zahřejeme máslo a do něj vsypeme mleté houby a orestujeme je. Do této směsi vlejeme výpek z masa 2 smetany, necháme jen prohřát (nevaříme) a vložíme maso.
2
Je to moc velká lahoda, obzvláště, když je jeden až dva dny zaleželá.
3
Podáváme s houskovým knedlíkem, nebo s těstovinou, nejlépe s makarony. Tuto omáčku nezahušťujeme. Alespoň my to neděláme. Chuť smetany a hub je dokonalá jen tak.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Lahůdkový guláš s fazolkami

Lahůdkový guláš s fazolkami

Segedínský guláš z pomalého hrnce

Segedínský guláš z pomalého hrnce

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jana krobotova | 26. 1. 2009 13:58

    Já to opravdu dělám doma z krkovičky, nebo z kýty. Když dělám řízky a vím, že mám dost masa, nechám ho na silnější plátky. Maso opeču na oleji na pánvi a pak ho dám do omáčky. Je měkké a hotové. U hub dávejte pozor, aby nebyly na ohni moc dlouho, jinak zhořknou. No a co to má společného s ruským gulášem? Nevím, odjakživa se tomuto jídlu u nás tak říká. Moje maminka ho vařívala podle své polské babičky.

  • Petr Bradáč | 21. 1. 2009 19:34

    Nechápu co to má společného s ruským gulášem.

  • Ivana Císařová | 21. 1. 2009 07:50

    Sice jsem toto jídlo nezkoušela, ale pokud použijete krkovičku, kterou byste měl dle receptu vlastně jen zataženou vložit do omáčky, tak bych tu krkovičku rozhodně dusila déle. Ten sós z krkovičky se stejně přidá do omáčky, tak je asi jedno, jak dlouho se bude maso připravovat. Krkovička nemůže být jedlá jen po "zatažení". A nebo použijte jiné libové maso (kotletku, panenku, příp. kýtu).

  • Venca Venca | 20. 1. 2009 12:55

    Jen maly dotaz nez se na to vrhnu. Pisete, ze maso nechame jen zatahnout a pak vlozite do...(nevarime). Maso se dodela kdy?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Dušení Vaření Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Houby Máslo Olej Pepř mletý Šlehačka Sůl Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí frikasé s houbovou omáčkou

Kuřecí frikasé s houbovou omáčkou

Pudinkový dort z listového těsta a jablky

Pudinkový dort z listového těsta a…

Domácí veka

Domácí veka

Vaječná pomazánka s rukolou

Vaječná pomazánka s rukolou

Makové řezy s citronem

Makové řezy s citronem

Celerová surimi pomazánka

Celerová surimi pomazánka

Hermelínové řízky

Hermelínové řízky

Pečený čaj - hruškový

Pečený čaj - hruškový

Uzenářský maxichleba s cibulovým salátem

Uzenářský maxichleba s cibulovým…

Doporučujeme

30 minut
"Pizza" z lilku

"Pizza" z lilku

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

27
Dušené zelí s řepou - sladkokyselé
Dušené zelí s řepou -…
25
Svíčková omáčka
Svíčková omáčka
22
Špagety s mletým masem a zeleninou
Špagety s mletým masem a…
22
Domácí lučina
Domácí lučina
20
Nakládané papriky, kozí rohy, feferony - nejen na gril
Nakládané papriky, kozí…

Zajímavé články

Salát z rozbouchnutých okurek: Osvěžující chuťovka, která se stala letním hitem
Salát z rozbouchnutých okurek: Osvěžující…
Zázračná kopřivová semínka: Česká superpotravina, kterou si právě teď můžete nasbírat úplně zadarmo
Zázračná kopřivová semínka: Česká superpotravina,…
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
AHA.cz Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Štvou sebe i okolí: Znáte největší puntičkáře podle horoskopu?

Štvou sebe i okolí: Znáte největší puntičkáře podle horoskopu?

Blesk pro ženy Podzimní novinky v televizi slibují pořádnou jízdu: Černý humor, vraždy i šance na lepší život!

Podzimní novinky v televizi slibují pořádnou jízdu: Černý humor, vraždy i šance na lepší život!

Ženy.cz Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Blesk.cz Lela Vémola má nové tetování: Pod klíční kostí má všechny děti

Lela Vémola má nové tetování: Pod klíční kostí má všechny děti

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy 4 znamení zvěrokruhu, která přehlížejí nevěru: Najdete se?

4 znamení zvěrokruhu, která přehlížejí nevěru: Najdete se?

  • Recepty.cz
  • Ruský guláš
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact