• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Ruské lívance bliny
Napište svůj komentář k receptu

Ruské lívance bliny

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ruské lívance bliny
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      l mléko
    • 10
      g droždí
    • 250
      g pohanková mouka
    • 1
      lžička cukr
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      ks žloutek
    • 50
      g máslo přepuštěné
    • 200
      g smetana
    • 100
      g kaviár pstruží

Postup přípravy receptu

1
Čerstvé droždí rozpustíme v 62,5 ml vlažného mléka. Opatrně smícháme pohankovou mouku s rozpuštěným droždím. Zakryté necháme asi 20 min. kynout.
2
Za míchání povaříme zbylé mléko se solí a cukrem a poté necháme vychladnout. K těstu přidáme máslo, žloutek a lehce vychlazené mléko a vypracujeme husté těsto. Toto těsto necháme dalších 60 - 90 min. kynout, až se na těstu začnou tvořit malé bubliny.
3
Na teflonové pánvi s přepuštěným máslem pečeme malé pohankové lívance při střední teplotě. Bliny podáváme se smetanou, pstružím a černým kaviárem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ruské okurky - rychlokvašky na slano

Ruské okurky - rychlokvašky na slano

Ruské vejce

Ruské vejce

Špenátové lívance s hummusem, batáty a vejcem

Špenátové lívance s hummusem, batáty…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • suse | 26. 9. 2011 21:24

    zajimalo by me, odkud tento recept pochazi, protoze ruske livance jsou-oladi, palacinky-bliny...

  • Di - | 19. 5. 2010 10:40

    Doufala jsem, že někde alespoň opraví chybu v nadpisu, ale jak vidím, marně.

  • Di - | 14. 5. 2010 10:53

    No jasně, té mouky tam musí být mnhem více.

  • Ladia - | 14. 5. 2010 09:05

    Recept na bliny http://gotovim-doma.ru/view.php?r=596-recept-Russkie-drozhzhevye-bliny

  • Di - | 14. 5. 2010 07:00

    Kromě toho by to měly být bliny, nikoliv blini. Snad jenom ten kaviár a pohanka jsou na tomhle receptu ruské. A taky si nedovedu představit, jak bych z tohohle těsta něco smažila.

  • Daniella O. | 13. 5. 2010 21:18

    Ruske bliny nejsou kynute, casto je delava kamaradka z Moskvy, v podstate jsou to takove nase palacinky:)

  • Míša mikklik | 13. 5. 2010 20:00

    Taky by mě zajímalo, jestli jde zadělat husté těsto z 250 g mouky a 1l mléka? Neumím si to představit.

  • Di - | 12. 5. 2010 15:59

    Opravdu zvláštní recept. Proč je například potřeba rozpouštět droždí právě v 62,5 ml mléka, kdo se s tím bude měřit? Kromě toho si myslím, že skutečné ruské bliny nejsou kynuté.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Z mléka / sýra Večeře Smažení Rusko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Kaviár Máslo Mléko Pohanková mouka Smetana Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Babiččiny rarášky

Babiččiny rarášky

Pleskačky

Pleskačky

Zeleninové placičky II.

Zeleninové placičky II.

Makronky se třemi náplněmi

Makronky se třemi náplněmi

Utopenci z vajec

Utopenci z vajec

Houbová staročeská pečínka s bramborem

Houbová staročeská pečínka s bramborem

Makové koláčky

Makové koláčky

Jednoduché kávové řezy s ořechy

Jednoduché kávové řezy s ořechy

Quinoa s houbami ala houbový kuba

Quinoa s houbami ala houbový kuba

Doporučujeme

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

36
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
23
Čočková polévka s uzenou krkovičkou
Čočková polévka s uzenou…
21
Domácí kečup
Domácí kečup
21
Milionářské řezy se slaným karamelem
Milionářské řezy se…
20
Rajčatový salát s balkánským sýrem
Rajčatový salát s…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Helena Dvořáková (46), hvězda Kriminálky Anděl: Teď bude tanečnice!

Helena Dvořáková (46), hvězda Kriminálky Anděl: Teď bude tanečnice!

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

  • Recepty.cz
  • Ruské lívance bliny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact