• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Rumpsteak na česnekovém másle do 10 min.
Napište svůj komentář k receptu

Rumpsteak na česnekovém másle do 10 min.

autor: Smith-P.
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rumpsteak na česnekovém másle do 10 min.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hovězí roštěná
    • 5
      stroužek česnek
    • 0,50
      svazek petrželka menší
    • 120
      g máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý černý čerstvě mletý
    • hranolky

Postup přípravy receptu

1
Dáme fritovat hranolky (po dobu uvedenou na obale), maso rozkrojíme na 2 steaky o tloušťce 3-4 cm, tukovou vrstvu neodkrajujeme, jen párkrát nakrojíme, petrželku nasekáme a česnek prolisujeme. Kouskem másla (cca 20 g) vymažeme masivní pánev s tlustým dnem, co z tohoto kousku zbyde v pánvi necháme, pánev silně rozpálíme, poté vložíme steaky a z obou stran přesně 1 minutu prudce opečeme (tedy celkem 2 min.), nyní maso z obou stran osolíme a opepříme, stáhneme teplotu, přidáme zbývajících 100 g másla, prolisovaný česnek a nasekanou petrželku, po přesně dvou minutách maso opět obrátíme, nyní již rozpuštěné máslo promícháme s petrželkou a česnekem a po dalších dvou minutách je jídlo již hotové, i hranolky už by měli být ufritované. Hranolky klademe spolu s masem na talíř, maso přelijeme česnekovým máslem s pánve.
2
Můžeme podávat i se salátem a červeným vínem či se světlým pivem. Po jídle mohou někteří uvítat i hlt dobrého koňaku.
3
Poznámka: maso by mělo po tomto způsobu úpravy být propečené na stupeň medium rare až medium. I přes jednoduchost přípravy má tento pokrm geniální chuť a určitě potěší milovníky steaků a rychlovek.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krevety na česnekovém másle

Krevety na česnekovém másle

Avignonský Rumpsteak s cibulí

Avignonský Rumpsteak s cibulí

Bylinkový řízek na česnekovém oleji

Bylinkový řízek na česnekovém oleji

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petra | 16. 6. 2016 10:49

    rump steak z roštěné? to asi fakt ne :o)

  • Marek | 13. 3. 2013 11:51

    Z rostence to neni rumpsteak. Mozna tak rib-eye... Rump je kyta.

  • Olga . | 11. 12. 2008 17:30

    Drobnost k přípavě roštěnce: pokud chystáte větší kus, nebo celý roštěnec, tak než nařežete např. na roštěnky, proveďte 3 až 4 podélné řezy pouze skrz kližkovou (šlachovitou) vrstvu. Ušetříte nějaký čas, než když budete každý plátek masa nařezávat zvlášť, nezaříznete tolik do masa a je to i bezpečnější...

  • Patrick Schmitt | 11. 12. 2008 16:34

    ...Na smažení je jinak lepší požít vždy přepuštěné máslo, později již stačí máslo obyčejné. Lidé kteří se však nebojí přepalování mohou samozřejmě použít máslo obyčejné hned od začátku. To je zase věc toho, jak zdravě chcete žít versus kolik do toho chcete investovat peněz či času. ;-)

  • Patrick Schmitt | 11. 12. 2008 16:34

    Omlouvám se, že odpovídám až dnes, nějak jsem Váš komentář přehlédl. Asi to bude tím, že název který jsem zvolil pro tento recept byl pozměněn (asi byl moc dlouhý?), a tak mi to nepadlo hned do oka. K Vašemu dotazu´: Nevím, zda jste někdy zkoušel porovnat chuť masa, které se smažilo na (přepuštěném či nepřepuštěném) másle s chutí masa, které se smažilo na oleji - ať už jakémkoliv. Při smažení maso přebírá částečně chuť tuku, na kterém se smaží. Některé oleje - jako třeba arašídový olej - jsou do jisté míry aromatické, i když jen mírně. Spíše bývá chuť olejů neutrální - oproti máslu, které maso chuťově příjemně zjemňuje. Na mase se dá poznat, že bylo "dělané" na másle, protože to máslo přímo cítíte. Zde sice máslo stejně v průběhu vaření ještě přidáme, i tak si myslím, že labužníci a gurmeti rozpoznají obyčený steak smaźený na oleji, který plave v másle od toho, který sám o sobě má uvnitř máslové aroma a ke kterému česnekové máslo tak leště lépe ladí. Je to věc harmonie chutí.

  • František Pazdera | 9. 12. 2008 12:44

    Patriku, proč na másle, má to nějaký zvláštní význam, např. nižší teplota při smažení? Máslo přepuštěné nebo obyč.? Nebylo by lepší úvodní fázi zvládnout např. na kukuřičném oleji a pak vytvořit ze 100gr másla sosík? Děkuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Hovězí roštěná Hranolky Máslo Pepř mletý Petrželka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapékané brambory se zeleninou

Zapékané brambory se zeleninou

Buchty plněné jahodami a tvarohem

Buchty plněné jahodami a tvarohem

Halušky se zelím a vařeným masem

Halušky se zelím a vařeným masem

Tvarohový tunel plněný ovocem

Tvarohový tunel plněný ovocem

Šlehačkový beránek

Šlehačkový beránek

Červené zelí II.

Červené zelí II.

Dršťková polévka z kuřecích žaludků

Dršťková polévka z kuřecích žaludků

kuřecí srdíčka

kuřecí srdíčka

Bezmasá žampionová směs s mozzarellou

Bezmasá žampionová směs s mozzarellou

Doporučujeme

65 minut
Kuba s růžičkovou kapustou a šalvějí

Kuba s růžičkovou kapustou a šalvějí

50 minut
Vánočka ze šesti pramenů

Vánočka ze šesti pramenů

90 minut
Vánoční jihočeský kuba

Vánoční jihočeský kuba

10 minut
Pečené kapří hranolky s tymiánem a slaninou

Pečené kapří hranolky s tymiánem a…

50 minut
Štědrovečerní hrachová polévka

Štědrovečerní hrachová polévka

30 minut
Vídeňský bramborový salát

Vídeňský bramborový salát

40 minut
Smažený kapr bez kostí

Smažený kapr bez kostí

50 minut
Jemná rybí polévka

Jemná rybí polévka

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

Poslední sledované recepty

33
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
23
Vánočka ze šesti pramenů
Vánočka ze šesti pramenů
21
Česneková pomazánka se sýrem
Česneková pomazánka se…
14
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
13
Hubník
Hubník

Zajímavé články

Vánoční kapr 7x jinak: Smažený, marinovaný i zdravá verze z trouby
Vánoční kapr 7x jinak: Smažený, marinovaný i…
Jak se zbavit zápachu z rybiny – z rukou i z nádobí?
Jak se zbavit zápachu z rybiny – z rukou i z…
Staročeský houbový kuba: Ideální oběd na Štědrý den
Staročeský houbový kuba: Ideální oběd na Štědrý…
Vinná klobása 5x jinak: V trojobalu, s vejmrdou, pečená na pivě i v těstíčku z podmáslí
Vinná klobása 5x jinak: V trojobalu, s vejmrdou,…
Nejlepší vánočky: Zkuste vymazlenou Moniky Absolonové, dokonalou Ivety Fabešové nebo zdravou Ivky z MasterChefa
Nejlepší vánočky: Zkuste vymazlenou Moniky…
AHA.cz Umlkl hlas Kevina ze Sám doma: Herec prohrál boj s démony

Umlkl hlas Kevina ze Sám doma: Herec prohrál boj s démony

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Co napsat na vánoční přání 2025? Vyberte si to nejhezčí pro své blízké

Co napsat na vánoční přání 2025? Vyberte si to nejhezčí pro své blízké

Blesk pro ženy Retro Vánoce: Jak vypadala výzdoba v Československu a ve světě?

Retro Vánoce: Jak vypadala výzdoba v Československu a ve světě?

Ženy.cz Vánoční kvíz jinak: Poznáte sváteční filmové klasiky podle naštvaných recenzí?

Vánoční kvíz jinak: Poznáte sváteční filmové klasiky podle naštvaných recenzí?

Blesk.cz Zatčení Karlose Vémoly: Kam zmizela Lela s dětmi?!

Zatčení Karlose Vémoly: Kam zmizela Lela s dětmi?!

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Nejoblíbenější cukroví podle znamení zvěrokruhu: Raci milují vosí hnízda, Lvi zase vanilkové rohlíčky

Nejoblíbenější cukroví podle znamení zvěrokruhu: Raci milují vosí hnízda, Lvi zase vanilkové rohlíčky

  • Recepty.cz
  • Rumpsteak na česnekovém másle do 10 min.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact