• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rumpsteak na česnekovém másle do 10 min.
Napište svůj komentář k receptu

Rumpsteak na česnekovém másle do 10 min.

autor: Smith-P.
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rumpsteak na česnekovém másle do 10 min.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hovězí roštěná
    • 5
      stroužek česnek
    • 0,50
      svazek petrželka menší
    • 120
      g máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý černý čerstvě mletý
    • hranolky

Postup přípravy receptu

1
Dáme fritovat hranolky (po dobu uvedenou na obale), maso rozkrojíme na 2 steaky o tloušťce 3-4 cm, tukovou vrstvu neodkrajujeme, jen párkrát nakrojíme, petrželku nasekáme a česnek prolisujeme. Kouskem másla (cca 20 g) vymažeme masivní pánev s tlustým dnem, co z tohoto kousku zbyde v pánvi necháme, pánev silně rozpálíme, poté vložíme steaky a z obou stran přesně 1 minutu prudce opečeme (tedy celkem 2 min.), nyní maso z obou stran osolíme a opepříme, stáhneme teplotu, přidáme zbývajících 100 g másla, prolisovaný česnek a nasekanou petrželku, po přesně dvou minutách maso opět obrátíme, nyní již rozpuštěné máslo promícháme s petrželkou a česnekem a po dalších dvou minutách je jídlo již hotové, i hranolky už by měli být ufritované. Hranolky klademe spolu s masem na talíř, maso přelijeme česnekovým máslem s pánve.
2
Můžeme podávat i se salátem a červeným vínem či se světlým pivem. Po jídle mohou někteří uvítat i hlt dobrého koňaku.
3
Poznámka: maso by mělo po tomto způsobu úpravy být propečené na stupeň medium rare až medium. I přes jednoduchost přípravy má tento pokrm geniální chuť a určitě potěší milovníky steaků a rychlovek.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krevety na česnekovém másle

Krevety na česnekovém másle

Avignonský Rumpsteak s cibulí

Avignonský Rumpsteak s cibulí

Bylinkový řízek na česnekovém oleji

Bylinkový řízek na česnekovém oleji

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petra | 16. 6. 2016 10:49

    rump steak z roštěné? to asi fakt ne :o)

  • Marek | 13. 3. 2013 11:51

    Z rostence to neni rumpsteak. Mozna tak rib-eye... Rump je kyta.

  • Olga . | 11. 12. 2008 17:30

    Drobnost k přípavě roštěnce: pokud chystáte větší kus, nebo celý roštěnec, tak než nařežete např. na roštěnky, proveďte 3 až 4 podélné řezy pouze skrz kližkovou (šlachovitou) vrstvu. Ušetříte nějaký čas, než když budete každý plátek masa nařezávat zvlášť, nezaříznete tolik do masa a je to i bezpečnější...

  • Patrick Schmitt | 11. 12. 2008 16:34

    ...Na smažení je jinak lepší požít vždy přepuštěné máslo, později již stačí máslo obyčejné. Lidé kteří se však nebojí přepalování mohou samozřejmě použít máslo obyčejné hned od začátku. To je zase věc toho, jak zdravě chcete žít versus kolik do toho chcete investovat peněz či času. ;-)

  • Patrick Schmitt | 11. 12. 2008 16:34

    Omlouvám se, že odpovídám až dnes, nějak jsem Váš komentář přehlédl. Asi to bude tím, že název který jsem zvolil pro tento recept byl pozměněn (asi byl moc dlouhý?), a tak mi to nepadlo hned do oka. K Vašemu dotazu´: Nevím, zda jste někdy zkoušel porovnat chuť masa, které se smažilo na (přepuštěném či nepřepuštěném) másle s chutí masa, které se smažilo na oleji - ať už jakémkoliv. Při smažení maso přebírá částečně chuť tuku, na kterém se smaží. Některé oleje - jako třeba arašídový olej - jsou do jisté míry aromatické, i když jen mírně. Spíše bývá chuť olejů neutrální - oproti máslu, které maso chuťově příjemně zjemňuje. Na mase se dá poznat, že bylo "dělané" na másle, protože to máslo přímo cítíte. Zde sice máslo stejně v průběhu vaření ještě přidáme, i tak si myslím, že labužníci a gurmeti rozpoznají obyčený steak smaźený na oleji, který plave v másle od toho, který sám o sobě má uvnitř máslové aroma a ke kterému česnekové máslo tak leště lépe ladí. Je to věc harmonie chutí.

  • František Pazdera | 9. 12. 2008 12:44

    Patriku, proč na másle, má to nějaký zvláštní význam, např. nižší teplota při smažení? Máslo přepuštěné nebo obyč.? Nebylo by lepší úvodní fázi zvládnout např. na kukuřičném oleji a pak vytvořit ze 100gr másla sosík? Děkuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Hovězí roštěná Hranolky Máslo Pepř mletý Petrželka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Marinovaná kuřecí prsíčka na grilu

Marinovaná kuřecí prsíčka na grilu

Jablečný štrůdl

Jablečný štrůdl

Halušky se zelím II.

Halušky se zelím II.

Rychlé perníčky

Rychlé perníčky

Jablka v županu podle Lorenze Lamase

Jablka v županu podle Lorenze Lamase

Vajíčková tlačenka

Vajíčková tlačenka

Mrkvové placičky

Mrkvové placičky

Sladké jednohubky

Sladké jednohubky

Mámin ševcovský mls

Mámin ševcovský mls

Doporučujeme

30 minut
Květáková polévka v chlebu

Květáková polévka v chlebu

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

Poslední sledované recepty

51
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
22
Nejlepší horká čokoláda II. - méně sladká verze při nedostatku čokolády!
Nejlepší horká čokoláda…
15
Jednoduché tvarohové šátečky (závin) s marmeládou
Jednoduché tvarohové…
14
Švestkový koláč s vanilkovým krémem
Švestkový koláč s…
13
Švestkové buchty
Švestkové buchty

Zajímavé články

Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá i bez jíšky a chutná i těm, kteří cuketu moc nemusí
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá…
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou klasiku v jednom „kotlíku“
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou…
Samosběry ve Vraňanech nekončí – přichází ovocná a zeleninová vlna léta!
Samosběry ve Vraňanech nekončí – přichází ovocná…
Snídaně, kterou milovala princezna Diana: Je zdravá, rychlá a stala se hitem sociálních sítí
Snídaně, kterou milovala princezna Diana: Je…
Znáte recept na pravé maďarské lečo? Jedna pro nás nezbytná ingredience v něm chybí
Znáte recept na pravé maďarské lečo? Jedna pro…
AHA.cz Vojta Dyk: Dělá rodině ostudu, děti se za něho stydí

Vojta Dyk: Dělá rodině ostudu, děti se za něho stydí

Mimibazar Discgolf: Sport pro každého, který dobývá Česko

Discgolf: Sport pro každého, který dobývá Česko

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Alena Vránová slaví úctyhodných 93 let! Obdivuhodná žena, která se vám vryje pod kůži

Alena Vránová slaví úctyhodných 93 let! Obdivuhodná žena, která se vám vryje pod kůži

Ženy.cz První trimestr? Peklo, před kterým mě nikdo nevaroval

První trimestr? Peklo, před kterým mě nikdo nevaroval

Blesk.cz Jiří Krampol (†87): Detaily posledního rozloučení!

Jiří Krampol (†87): Detaily posledního rozloučení!

SportRevue.cz FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Největší skeptici zvěrokruhu: Kdo neustále o všem pochybuje a každého podezírá?

Největší skeptici zvěrokruhu: Kdo neustále o všem pochybuje a každého podezírá?

  • Recepty.cz
  • Rumpsteak na česnekovém másle do 10 min.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact