• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rudý králík Brežněv
Napište svůj komentář k receptu

Rudý králík Brežněv

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rudý králík Brežněv
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks králičí zadek
    • kečup - ostrý
    • červená paprika Menší lahvička
    • 3
      lžička tandoora Červené
    • sůl
    • 1
      ks cibule
    • rostlinný olej

Postup přípravy receptu

1
Králíka naporcujeme na menší porce, osolíme. V troubě v pekáčku si zatím necháme zesklovatět cibuli nakrájenou na kolečka. Králíka vložíme do pekáčku a chvíli ho pečeme odrytého. Kečup smícháme s kořením, trochu naředíme vodou nebo vývarem a nalejeme na králíka. Nejdřív pečeme přikryté. Chvíli před tím, než je králík úplně měkký, odklopíme, zvýšíme trochu teplotu a pečeme, až se při kraji trochu připéká. Musíme hlídat, dost se to připaluje.
2
Je dobrý s hranolky, ale i s rohlíkem.
3
Brežněv se jmenoval ten králík, ze kterého jsem to vařila poprvé. Jde to i z kuřete je to dřív.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ligurský králík

Ligurský králík

Pečený králík se žampiony

Pečený králík se žampiony

Králík na smetaně II.

Králík na smetaně II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • L.Hudcová | 30. 12. 2011 20:01

    Něco úžasného, všichni si moc pochutnali. :)))

  • L.Hudcová | 30. 12. 2011 20:01

    Něco úžasného, všichni si moc pochutnali. :)))

  • radka zelenková | 24. 2. 2009 08:32

    Roztrhal 12 vlastních potomků a jméno měl jen půl hodiny než visel,proto si zasloužil krvavou lázeň na pekáči.A vzhledem k tomu,že je to můj vlastní recept,vím,čím tandori případně nahrazuji.

  • Antonia Trusková | 21. 2. 2009 21:01

    Tandoori masala (Zmes tandoori) je zmes rôznych príchutí pouzívaných v indickej a pakistanskej kuchyni na prípravu jedál v peci Tandoor - odtial pochádza názov. Nemá nic spolocné s curry korením a preto sa ním nedá nahradit ani zmiesaním s cervenou paprikou!Myslím, ze ziadny králik si nezaslúzi, aby sa volal Breznev, ktorý znicil zivot miliónom ludí!

  • Jana Mojžíšová | 19. 2. 2009 20:20

    Vwlmi originlní název receptu :) Určitě "Brežněva" vyzkouším!

  • radka zelenková | 19. 2. 2009 14:35

    Je to indické koření-směs,něco jako kari.Dá se tím nahradit.Kari +č.paprika .Je i ve formě bez papriky a je tím pádem světlé,víc pálí.

  • Ivana Samcová | 19. 2. 2009 14:12

    Vůbec netuším, co je červené tandori za koření. Děkuji za vysvětlení. Ivana

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Králičí
Maso Králičí Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená paprika Cibule Kečup - ostrý Králičí zadek Rostlinný olej Sůl Tandoora
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Skvělá kynutá ořechová bábovka nebo srnčí hřbet

Skvělá kynutá ořechová bábovka nebo…

Hamburgery original

Hamburgery original

Sekané karbanátky

Sekané karbanátky

Žampionová játra

Žampionová játra

Ořechová roláda s rumem

Ořechová roláda s rumem

Smažený máslový celer

Smažený máslový celer

Spaghetti aglio olio e peperoncino

Spaghetti aglio olio e peperoncino

Drobenkový vločkový koláč - snadno, rychle, chutně

Drobenkový vločkový koláč - snadno,…

Celer smažený v kořeněné tempuře

Celer smažený v kořeněné tempuře

Doporučujeme

20 minut
Letní bramboračka s rajčaty

Letní bramboračka s rajčaty

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

762
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
90
Velikonoční beránek z třeného těsta
Velikonoční beránek z…
88
Velikonoční beránek z tvarohového těsta
Velikonoční beránek z…
54
Klasické lečo
Klasické lečo
29
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…

Zajímavé články

KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od polévky až po šťavnatý koláč
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od…
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
AHA.cz Šeredová odtajnila soukromí: Dcera jako princeznička!

Šeredová odtajnila soukromí: Dcera jako princeznička!

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Denní horoskop na středu 13. 8. 2025: Kdo by měl dnes následovat svou intuici a kdo dostane skvělou nabídku?

Denní horoskop na středu 13. 8. 2025: Kdo by měl dnes následovat svou intuici a kdo dostane skvělou nabídku?

Ženy.cz Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Blesk.cz Ostuda na karu za Jiřího Krampola (†87): Porvala se sama hostitelka!

Ostuda na karu za Jiřího Krampola (†87): Porvala se sama hostitelka!

SportRevue.cz 15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

Maminka.cz Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně, hasička konfliktů… Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně, hasička konfliktů… Co prozradí den, kdy jste se narodila?

  • Recepty.cz
  • Rudý králík Brežněv
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact