• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rozšlápnuté brambory
Napište svůj komentář k receptu

Rozšlápnuté brambory

autor: Marie H.
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 26
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rozšlápnuté brambory
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • vařené brambory ve slupce
    • olivový olej
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Brambory uvaříme ve slupce a necháme trochu vystydnout. Troubu rozehřejeme na 200 °C. Brambory dáme na plech. Vezmeme si šťouchadlo na bramborovou kaši a každou bramboru zploštíme aby popraskala, ale držela tvar. Zakápneme olejem a pečeme 20 minut.
2
Potom brambory obrátíme, znovu zakápneme olejem a dopečeme dozlatova. Osolíme a ochutíme podle chuti (ke konci pečení můžeme na každou dát např. snítku rozmarýnu nebo tymiánu). Servírujeme jako přílohu, nejlépe k minutkám nebo ke grilovaným masům. Výborná je k nim studená omáčka ze zakysané smetany s pažitkou, česnekem, jak kdo má rád.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Gratinované brambory (nejen) s cibulkou

Gratinované brambory (nejen) s…

Brambory s klobásou a špenátem

Brambory s klobásou a špenátem

Křupavé brambory s polentou

Křupavé brambory s polentou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ankamamka1
    Ankamamka1 | 21. 9. 2011 14:47

    musím uznat,že brambory jsou delikátní...k tomu z jedné strany ten nový česnekový dresing od knorru a z druhé tatarku a mohla jsem se přejíst :-) doporučuju dalším...

  • Petra Havlíková | 19. 12. 2009 23:27

    Dnes jsem dělala (včetně studené omáčky ze smetany a česneku) a musím říct, že jsou vynikající. Určitě znovu brzo zopakuji.

  • Petule B. | 13. 12. 2009 00:18

    Máme rádi pečené brambory na všechny způsoby, tak jsem dnes vyzkoušela i tento. Byly moc dobré a vypadaly přesně jako na obrázku. Udělala jsem k nim řecké tzatziky - mňami mňami!!!

  • Marie H. | 9. 11. 2007 07:37

    Tak jak koukám, někdo brambory ne rozšlápnul, ale přímo zašlápnul. Vzhledem k tomu, že se nejedná o klasický recept, kdy něco buď chutná nebo nechutná, ale jen o způsob servírování pečených brambor, je jasné, že chěl jen škodit.

  • Jenky.Kaulitz | 2. 11. 2007 17:36

    Mě chutná,když se uvařený brambory ve slupce vydlabají ze slupky,rozmačkají v misce,okoření třeba kořením na pizzu a dávám do nich třeba ještě kyselou smetanu a prostě podle chuti...to je strašně dobrý.......

  • Silva Machová | 2. 11. 2007 15:27

    Moc dobré!

  • Vera Dvorská | 30. 10. 2007 14:40

    Výborné !!!! příjemná změna :-)

  • V | 10. 10. 2007 19:24

    výborný recept, moc mi to chutnalo, jen tak dál

  • Radka | 9. 10. 2007 17:46

    Vynikající, jednoduché ! Chuťově naprosto dokonalé, všichni jsme se oblizovali !!!

  • pavlína houšková | 27. 9. 2007 10:07

    opravdu dobrý a chutný nápad

  • Jana M. | 9. 9. 2007 13:03

    Úžasné!! Sice jsem brambory "rozšlápla" asi trošku moc, ale na chuti to nic nemění (max. trochu ubere na kráse :-)) Dělala jsem k tomu masovou směs. Při servírování jsem na kazdý brambor dala trošku tvarohu rozmíchaného s mlékem a solí a sýr - výsledek super! Nic nezbylo :-) Všem doporučuju...

  • Iveta Dvořáková | 12. 6. 2007 12:17

    Je to výborné...

  • Paul Peshmerga | 19. 12. 2006 14:13

    Když smícháte bílé a červené brambory, pokud možno menší, pak to jako příloha opravdu vynikne nejenom chuťově ale i vzhledově. Něco pro žaludek a něco i pro oči.

  • Standa Jirásek | 26. 11. 2006 20:35

    Perfektní!!! Část brambor jsem pokapal normální olejem a část olivovým, takže každý mněl podle své chuti. Podával jsem je s "Lenochovými řízky."

  • maryhary | 15. 10. 2006 21:49

    Určo vyzkouším !!!!

  • nikola wlotzková | 27. 5. 2006 20:48

    no pečou se ve slupce

  • Jaroslava Oumarová | 1. 5. 2006 21:45

    Jo - a sypala jsem solí a kmínem, protože jsem je dělala ke kolenu na pivě. Ladilo to:-)

  • Jaroslava Oumarová | 1. 5. 2006 21:43

    Místo olivového jsem dala slunečnicový olej a byly výborné!! Dávám 1 a doporučuju:-))

  • ÁLA | 29. 3. 2006 15:17

    UŽ JSEM TO UDĚLALA DOMA A VŠEM TO CHUTNALO

  • šárka | 19. 2. 2006 15:19

    je to dobré a na talíři to vypadá moc dobře.dobrou chuť

  • Anonym | 3. 2. 2006 23:32

    Slečna/paní Jitka asi nečte ingredience ;0(

  • Marie Horáková | 1. 2. 2006 09:39

    Ano, brambory se pečou ve slupce.

  • Jitka Malinová | 1. 2. 2006 09:28

    Zní to dobře a jednoduše, ty brambory pečeme ve slupce ?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Olivový olej Sůl Vařené brambory
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pštrosí vejce II.

Pštrosí vejce II.

Blesková pomazánka

Blesková pomazánka

Jednoduchý grenadýrmarš

Jednoduchý grenadýrmarš

Poctivá zelňačka

Poctivá zelňačka

Koláč s jablečným tvarohem

Koláč s jablečným tvarohem

Báječné máslové koláčky - nejen svatební

Báječné máslové koláčky - nejen…

Borůvkový koláč - jednoduchý a výborný

Borůvkový koláč - jednoduchý a výborný

Ovocné smoothie s červenou řepou

Ovocné smoothie s červenou řepou

Losos na pomerančích

Losos na pomerančích

Doporučujeme

30 minut
Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami

Rybí karbanátky s bylinkovými…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

115
Keeftedes - rodinné Ťofty
Keeftedes - rodinné Ťofty
38
Mrkvovo-banánové smoothie
Mrkvovo-banánové smoothie
32
Kuřecí těstoviny v rajčatové omáčce
Kuřecí těstoviny v…
31
Výborný jahodový dort
Výborný jahodový dort
27
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od polévky až po šťavnatý koláč
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od…
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
AHA.cz Kordula Stropnická to rozjela u bazénu: Co na tohle řekne Žilková?

Kordula Stropnická to rozjela u bazénu: Co na tohle řekne Žilková?

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Ženy.cz Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Blesk.cz Moderátorka Nora Fridrichová v slzách: Odpadl kousíček mého srdce, hlásí zdrceně

Moderátorka Nora Fridrichová v slzách: Odpadl kousíček mého srdce, hlásí zdrceně

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně, hasička konfliktů… Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně, hasička konfliktů… Co prozradí den, kdy jste se narodila?

  • Recepty.cz
  • Rozšlápnuté brambory
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact