• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rozmarýnový cheesecake
Napište svůj komentář k receptu

Rozmarýnový cheesecake

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rozmarýnový cheesecake
Rozmarýnový cheesecake
Rozmarýnový cheesecake
Rozmarýnový cheesecake
Rozmarýnový cheesecake
Rozmarýnový cheesecake
Rozmarýnový cheesecake
5fotografií
Nahrát fotku
 

Oblíbený dortík ze smetanového sýra a mascarpone vylepšený o najemno nasekané lístky rozmarýnu, které mu dají příjemnou chuť i vůni. Tenhle sladký a přitom lehký dezert se vám bude doslova rozplývat na jazyku.

Suroviny

12 porce
    • 115
      g máslo
    • 4
      ks vejce
    • 120
      ml smetana ke šlehání
    • 5
      ks rozmarýn + na ozdobu
    • 375
      g bílý jogurt tučný přes noc vykapaný
    • 1
      ks citronová šťáva
    • 200
      g mascarpone
    • 400
      g smetanový sýr
    • 55
      g mleté vlašské ořechy
    • 190
      g sušenky máslové
    • 200
      g cukr krupice
    • 2
      ks žloutky

Postup přípravy receptu

1
Předehřejte troubu na 180 °C. Formu vyložte pečicím papírem a zvnějška ji obalte alobalem, boky potřete máslem.
2
Rozdrťte sušenky a smíchejte je s ořechy a rozpuštěným máslem. Ve formě je lžící natlačte a uhlaďte. Korpus upečte dozlatova, 10–15 minut. V robotu při nízkých otáčkách míchejte smetanový sýr, mascarpone a cukr. Poté vmíchejte jedno po druhém vejce a žloutky.

RADA: Jak poznat opravdové máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!

3
Přilijte smetanu a citronovou šťávu, promíchejte a přidejte najemno nasekané lístky rozmarýnu, rozlijte na korpus.
4
Formu vložte do hlubšího pekáče, kam nalijte vodu.

RADA: Lahodný cheesecake jen ze tří ingrediencí

5
Pečte asi 40 minut. Cheesecake se musí uprostřed po poklepání chvět.
6
Vychlaďte a formu sundejte. Potřete jogurtem a ozdobte rozmarýnem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cheesecake s limetkami

Cheesecake s limetkami

Cheesecake s kdoulemi

Cheesecake s kdoulemi

Mangový cheesecake

Mangový cheesecake

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty FOOD
Moučníky Koláče Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Citronová šťáva Cukr krupice Mascarpone Máslo Mleté vlašské ořechy Rozmarýn Smetana ke šlehání Smetanový sýr Sušenky Vejce žloutky

Jak udělat piškot na dort

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Špagety sypané česnekem

Špagety sypané česnekem

Avokádová pasta

Avokádová pasta

Kuřecí prsa v hořčičné omáčce

Kuřecí prsa v hořčičné omáčce

Jablkový koláč s pudinkem

Jablkový koláč s pudinkem

Cookies z ovesných vloček

Cookies z ovesných vloček

Těšínská šoldra

Těšínská šoldra

Omáčka z vepřových jater

Omáčka z vepřových jater

Dušená kari z dýně v mletém mase

Dušená kari z dýně v mletém mase

Pomazánka z "vepřovky"

Pomazánka z "vepřovky"

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Jak udělat piškot na dort

Poslední sledované recepty

58
Little Gem s hořčicovým přelivem
Little Gem s hořčicovým…
31
Kuskus se zeleninou a tuňákem
Kuskus se zeleninou a…
19
Černá čočka se zeleninou - salát nebo příloha
Černá čočka se zeleninou…
18
Dušené kuře (králík) s cizrnou
Dušené kuře (králík) s…
17
Adžika - zeleninová pasta
Adžika - zeleninová pasta

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Konvičková, Bagárová a Bendig: Přiznali toxické vztahy!

Konvičková, Bagárová a Bendig: Přiznali toxické vztahy!

SportRevue.cz 45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Rozložené masové špízy se zeleninou
Rozložené masové špízy se zeleninou
Rozmarýnové hovězí na špeku
Rozmarýnové hovězí na špeku
Rozmarýnové telecí na houbách
Rozmarýnové telecí na houbách
Rozpečené TUCky
Rozpečené TUCky
Rozpečený camembert s česnekem
Rozpečený camembert s česnekem
Rozpékané bylinkové brambory
Rozpékané bylinkové brambory
  • Recepty.cz
  • Rozmarýnový cheesecake
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact