• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rozinkáčky
Napište svůj komentář k receptu

Rozinkáčky

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 23
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rozinkáčky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 210
      g vlašské ořechy
    • 210
      g moučkový cukr
    • 110
      g rozinky mleté
    • 2
      ks žloutek velký
    • 1
      lžíce hladká mouka

Postup přípravy receptu

1
Ořechy a rozinky umeleme na mlýnku na maso. Umletou hmotu dáme na vál a přidáme k ní cukr a žloutky. Zpracujeme v těsto, při propracování podsypeme lžící mouky a pěkně prohněteme. Potom vyválíme a vykrajujeme malé tvary (čtverečky, měsíčky apod.).
2
Upečeme na plechu vyloženém pečícím papírem při 160 °C. Z plechu sundaváme na rovný tác a necháme vychladit. Uložíme do krabičky asi na týden a pak slepujeme zavařeninou, poléváme libovolnou polevou (dobrá je čokoládová nebo rumová) a sypeme sekanými ořechy nebo dáváme do středu rozinku. Toto cukroví je po upečení a vychladnutí tvrdé, ale po slepení je krásně měkké (gumové).
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana Gjaurovová | 2. 12. 2012 18:52

    dobrý večer paní Vlastino :-) rozinkáčky jsou vynikající,díky za báječný recept :-) nemáte nějaké další eso v rukávu? :-)

  • Alena H. | 22. 12. 2006 12:59

    Vážená paní Vencová, děkuji Vám za vynikající recept. Rozinkáčky nám moc chutnají a toto cukroví nebude v příštích letech chybět na našem vánočním stole.Přeji Vám krásné, pohodové vánoční svátky a v příštím roce pevné zdraví, rodinnou pohodu, pracovní úspěchy a další vynikající recepty od Vás pro nás.

  • Andra | 20. 12. 2006 12:52

    Vynikajúce... ďakujem p. Vencovej za dobrý recept.

  • Anonym | 19. 12. 2006 23:23

    Nemají chybu, jsou takové "tahavé" měkoučké

  • Ivana | 17. 12. 2006 20:16

    Musím přiznat, že jsem byla zpočátku zklamaná. Zdály se mi tvrdé, nedobré. Po slepení marmeládou navlhly, staly se z nich dobrůtky. Chválím. Rozinky jsem nemlela, jen krájela. Asi se to nechtělo spojit právě proto.

  • Fleur | 10. 12. 2006 17:19

    Ivano, kde je chyba to tedy nevím, dělám je léta a vždy jdou spojit krásně a máslo nikdy nepřidávám. Měla jste umleté rozinky? To jste raději měla přidat jeden žloutek navíc, třeba byly malé

  • Ivana | 10. 12. 2006 16:51

    Těsto nešlo spojit, drobilo se, musela jsem přidat trochu másla. Kde je chyba?

  • Anonym | 19. 12. 2005 12:32

    Slepené kyselou rybízovou zavařeninou a pocákané čokoládou jsou fantastické

  • Martina | 18. 12. 2005 09:42

    Placičky chutnají výborně už po upečení, takže je asi nebudu ani slepovat, to už by asi bylo příliš sladké.

  • Lubor | 7. 12. 2005 23:31

    1******* to je bomba

  • Nová | 6. 12. 2005 23:34

    Paní V. V. Vaše recepty jsou prostě nepřekonatelné, tohle hodnotím velikánskou 1

  • Luba | 6. 12. 2005 23:32

    Mám jenom jedno hodnocení 1********** Je to zase úplně něco jiného než cukroví s moukou, no prostě bomba

  • Alis | 6. 12. 2005 09:53

    Výborné, chutnlo nám hned po upečení

  • Fleur | 5. 12. 2005 22:15

    Ne mouka tam nepatří, recept je zadán správně. Tento recept znám a již jsem ho několikrát dělala a je to naše nejoblíbenější cukroví. Je takové gumové, jak se tam správně píše

  • Anonym | 5. 12. 2005 15:46

    Je to správně, bez mouky? Nebyla v receptu opomenuta?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Moučkový cukr Rozinky Vlašské ořechy Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Salát z brambor a kyselého zelí

Salát z brambor a kyselého zelí

Karamelové řezy II.

Karamelové řezy II.

Jarní vajíčková pomazánka

Jarní vajíčková pomazánka

Lahodný čokoládový krém na dorty

Lahodný čokoládový krém na dorty

Čokoládová bomba bez pečení

Čokoládová bomba bez pečení

Rebarborové muffiny

Rebarborové muffiny

Višňové řezy II

Višňové řezy II

Celerová surimi pomazánka

Celerová surimi pomazánka

Tartaletky

Tartaletky

Doporučujeme

30 minut
Vepřová krkovice s fazolovým hummusem a rajčatovou salsou

Vepřová krkovice s fazolovým hummusem…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

54
Guláš s hráškem
Guláš s hráškem
43
Štrúdl s hroznovým vínem
Štrúdl s hroznovým vínem
39
Kulajda se zakysanou smetanou
Kulajda se zakysanou…
34
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
32
Hrášková polévka - jednoduchá
Hrášková polévka -…

Zajímavé články

Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Ženy.cz Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Blesk.cz Bratr Neckáře (82) Jan (76): Drsná slova o Vaškově smrti!

Bratr Neckáře (82) Jan (76): Drsná slova o Vaškově smrti!

SportRevue.cz FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

  • Recepty.cz
  • Rozinkáčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact