• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Roštěnky Esterházy
Napište svůj komentář k receptu

Roštěnky Esterházy

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Roštěnky Esterházy
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks roštěná
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      lžíce sádlo
    • 1
      lžíce paprika - sladká
    • 0,50
      lžíce pálivá paprika
    • 2
      ks cibule
    • 2
      ks paprika
    • polohrubá mouka hrstka
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • 1
      sklenice tokajské víno
    • 100
      ml zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

1
Roštěnky omyjeme, odblaníme, po obvodu nařízneme a naklepeme. Prudce je po obou stranách opečeme na rozpáleném oleji. Vyjmeme, osolíme, opepříme a přidáme oba druhy papriky. Na tuku osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli a paprikové lusky. Zasmahneme moukou, zředíme vývarem a vložíme maso. Dusíme doměkka. Nakonec přidáme citronovou šťávu, víno a smetanu. Podáváme s rýží.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Roštěnky Esterházy dle časopisu F.O.O.D.

Roštěnky Esterházy dle časopisu F.O.O…

Primátorské roštěnky

Primátorské roštěnky

Roštěnky s kapustičkami na cibuli a česneku

Roštěnky s kapustičkami na cibuli a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ladia
    Ladia | 3. 6. 2012 17:50

    Hrnek mouky zcela jistě ně, a dříve jsem komentář nenašla... :'(

  • SisiZ | 3. 6. 2012 12:00

    Výborné i bez pálivé papriky.Dávám 1 a děkuji za recept:-)

  • SisiZ | 3. 6. 2012 12:00

    Výborné i bez pálivé papriky.Dávám 1 a děkuji za recept:-)

  • Vlasta Novák | 10. 2. 2012 16:36

    Opraveno, díky

  • recepty73
    recepty73 | 10. 2. 2012 16:31

    ...a fotka u receptu chybí...

  • recepty73
    recepty73 | 10. 2. 2012 16:30

    ...hrnek mouky to asi nebude?!...

  • László | 31. 1. 2012 22:18

    Esterházy-Rostbraten alebo Eszterházy rostélyos je známe jedlo z obdobia Rakúsko-Uhorska. Tak súčasné rakúske ako aj maďarské recepty na toto jedlo sa viac-menej podobajú tomuto receptu. Smotanu používajú kyslú a Tokajské som v tomto jedle ani nezažil a ani neobjavil v žiadnom recepte.

  • Bohumil Bidlo | 18. 12. 2006 14:05

    Doporučuji přidat kořenovou zeleninu a saturajku.Na závěr vložit do omáčky 1PL kaparů.Tak jsem to jedl v Maďarsku.výborné!

  • Milan Daniel | 22. 4. 2006 12:20

    Absolutně vynikající, pálivou papriku podle Petra Brauna jsem v dubnu nesehnal, ale i s obyčejnou masitou to bylo skvělé. Šlehačku doporučuji!! Lahůdka, že se mi nechtělo vstávat od stolu. Talíř jsem proti všem dobrým mravům vylízal.

  • Petr Braun | 4. 10. 2005 18:08

    Do výpeku po mase jsem přidal vynikající pálivý lusk slovenské papriky(jejich bohužel na trhu málo). Smetanu jsem nahradil 33%šlehačkou. Ano, doporučuji. Příjemně kořeněná chuť sosu zjemněná citronem a smetanou krásně doplňuje typickou chuť roštěné. Jde o pikantní pokrm. Dosud jsem ho v zemi původu neochutnal, takže hodnotím pokrm pouze podle uvedeného receptu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Smažení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Citronová šťáva Pálivá paprika Paprika Paprika - sladká Pepř mletý Polohrubá mouka Roštěná Sádlo Sůl Tokajské víno Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Minipizzy

Minipizzy

Rebarborový dort II.

Rebarborový dort II.

Čočková polévka s kořenovou zeleninou

Čočková polévka s kořenovou zeleninou

Bílkový MARGOT hřbet

Bílkový MARGOT hřbet

Thajská polévka

Thajská polévka

„Šiml“: makovo-tvarohová náplň do buchet, koláčů nebo závinů

„Šiml“: makovo-tvarohová náplň do…

Pečený čaj - hruškový

Pečený čaj - hruškový

Sýrová pomazánka s vejci

Sýrová pomazánka s vejci

Čokoládová buchta z remosky

Čokoládová buchta z remosky

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

76
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
75
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
54
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
28
Guláš (nejen) se žampiony
Guláš (nejen) se žampiony
28
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…

Zajímavé články

4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Úřadující misska Linda Górecká: První slova o rozchodu!

Úřadující misska Linda Górecká: První slova o rozchodu!

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

Další doporučené recepty:

Rösti - smažená nebo pečená příloha
Rösti - smažená nebo pečená příloha
Rošťáci II.
Rošťáci II.
Roštěná mé babičky
Roštěná mé babičky
Roštěnky Esterházy dle časopisu F.O.O.D.
Roštěnky Esterházy dle časopisu F.O.O.D.
Roštěnky na kmínu
Roštěnky na kmínu
Roštěnky na špeku
Roštěnky na špeku
  • Recepty.cz
  • Roštěnky Esterházy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact