• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Roštěná omáčka podle babičky ze Staňkova
Napište svůj komentář k receptu

Roštěná omáčka podle babičky ze Staňkova

autor: Kočičáček
0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 9
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Roštěná omáčka podle babičky ze Staňkova
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 4
      plátek hovězí roštěná
    • 150
      g anglická slanina
    • 1
      ks cibule velká
    • 1
      kelímek zakysaná smetana větší
    • 2
      kostka masox
    • olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • mletý kmín
    • mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

1
Plátky roštěné překrojíme na půlky, osolíme, opepříme, z jedné strany posypeme mletým kmínem a z druhé strany paprikou. V hrnci na oleji zpěníme cibuli nakrájenou na kostičky se slaninou (plátkovou) nakrájenou také na kostičky.
2
Když cibule zesklovatí vložíme maso a po olbou stranách osmahneme. Zalijeme vodou (asi 1 - 1,5 litru), přidáme masox, ještě mletý kmín a necháme pod pokličkou dusit do měkka (cca 1 a 1/2 hodiny podle kvality masa). Když je maso hotové a měkké "jako perník" přidáme zakysanou smetanu, rozmícháme a necháme krátce povařit. Já osobně preferuji víc zakysanky, ale každý může podle vlastní chuti. Když se omáčka se smetanou spojí (cca 10-15 minut), zahustíme moukou a necháme dojít. Nejlepší příloha jsou podle mě brambory na loupačku. Dobrou chuť!!!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Roštěná mé babičky

Roštěná mé babičky

Sekaná jako roštěná

Sekaná jako roštěná

Hovězí krk na hořčici alias chuďasova roštěná

Hovězí krk na hořčici alias chuďasova…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Míša | 13. 3. 2017 16:54

    Recept nezní špatně - až na masox (proč, když děláme z masa) a věta "zahustíme moukou a necháme dojít" mě dostala - pro nezkušené kuchařky - mouku MUSÍTE vařit nejméně 20 minut. Jinak vařená nebude a po jídle Vám bude v lepším případě jen těžko...

  • misa | 13. 3. 2017 16:54

    Recept nezní špatně - až na masox (proč, když děláme z masa) a věta "zahustíme moukou a necháme dojít" mě dostala - pro nezkušené kuchařky - mouku MUSÍTE vařit nejméně 20 minut. Jinak vařená nebude a po jídle Vám bude v lepším případě jen těžko...

  • Michaela | 7. 11. 2015 10:58

    Vyzkousela jsem, bylo to vyborne. Diky

  • Jirka | 4. 10. 2014 09:43

    Zase masox s umelim dochucovadlem, to bych blil, jak si vubec muzete dovolit napsat ze to je podle babicky

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Cibule Hovězí roštěná Masox Mletá sladká paprika Mletý kmín Olej Pepř mletý Sůl Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pizza – Langoše

Pizza – Langoše

Pikantní smažené tvarůžky

Pikantní smažené tvarůžky

Pomazánka s rajčetem

Pomazánka s rajčetem

Plněná vejce s kaviárem

Plněná vejce s kaviárem

Vepřové kousky na paprice

Vepřové kousky na paprice

Rychlá perníková roláda

Rychlá perníková roláda

Campari Orange Passion

Campari Orange Passion

Čočková polévka s klobásou a zeleninou

Čočková polévka s klobásou a zeleninou

Avokádová pomazánka na toasty

Avokádová pomazánka na toasty

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

90
Dýňová tortila
Dýňová tortila
74
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
73
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
63
Máslové řízky
Máslové řízky
41
Česnečka z uzeného masa s quinoou
Česnečka z uzeného masa…

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz 5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Rozlícená Gregorová: Drsná slova na obranu syna! Kdyby byl gay, tak idiotsky by se neoženil!

Rozlícená Gregorová: Drsná slova na obranu syna! Kdyby byl gay, tak idiotsky by se neoženil!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

  • Recepty.cz
  • Roštěná omáčka podle babičky ze Staňkova
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact