• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rostbíf od kamarádky z Anglie
Napište svůj komentář k receptu

Rostbíf od kamarádky z Anglie

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rostbíf od kamarádky z Anglie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg hovězí maso
    • 2
      lžička sůl
    • 1
      lžička sojová omáčka
    • 2
      lžička bylinková marináda
    • 2
      dl rostlinný olej
    • 1
      dl voda
    • 1
      červené víno
    • 3
      ks bobkový list
    • 1
      lžička pepř mletý celý
    • 1
      lžička provensálské bylinky
    • 5
      ks nové koření
    • 1
      ks brokolice
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks cibule
    • 4
      ks brambory

Postup přípravy receptu

1
Maso naložíme do marinády připravené z uvedených surovin na 1 až 2 dny. Maso občas obrátíme. Dáme na plech do kterého nalijeme asi půl centimetru oleje a dáme do vyhřáté trouby na 10 minut zprudka zapéct a pak pečeme na 200-220 °C 1 a půl hodiny a hodně podléváme.
2
V polovině pečení přidáme zeleninu nakrájenoou na kolečka, brambory necháme i se slupkou a nakrájíme na měsíčky.
3
Na talíř dáme plátek masa a obložíme upečenou zeleninou. Je to opravdu výnikající.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kokosové dukátky (Anglie)

Kokosové dukátky (Anglie)

Buchta s marmeládou a kokosem z Anglie

Buchta s marmeládou a kokosem z Anglie

Pepřový rostbíf

Pepřový rostbíf

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Oldřich Gargulák | 6. 10. 2008 19:19

    Tento recept je zajímavý z několika důvodů: 1) Předně blíže nespecifikuje maso-není mi známo zda se používá jiné maso než svíčková, nebo nízký roštěnec. 2) Použití marinády-z masa se vyluhuje šťáva (především vlivem soli). 3) "Dáme na plech do kterého nalijeme asi půl ..."; Lépe je zprudka opéci na rozpáleném oleji (předem NESOLIT!!!). 4) Pečení, v tomto případě spíše vaření... 5) Asi to bude díky marinádě chutnější než "obyčejný" rostbíf který na rozdíl od pajšlu dělám bez zeleniny :-) Podle mne, je správně připravit rostbíf umění; mě se to daří tak na 50%...Především je to otázka dobře odleženého masa,ale i citu...

  • Lada Kovářová | 6. 10. 2008 18:47

    Pan Oldřichu, jen upozornění předem, že vaše dva poslední příspěvky budou smazány (jakmile se dotanu ke svému PC). V prvním z nich píšete pro iva stockingerova, jejíž komentář nebo receptu zde nevidím, tudíž nechápu souvislost s receptem a druhý příspěvek je samostatnýrecept, který zde nemá co dělat. Děkuji za pochopení

  • Jarka O. | 6. 10. 2008 18:23

    Oldřichu, proč tento recept nenapíšete jako samostatný? V komentářích zapadne. Nebo nemáte odvahu jít s kůží na trh a riskovat pětku od nějakého kritika?

  • Oldřich Gargulák | 6. 10. 2008 17:56

    ALE TOTO BY MĚ FAKT ZAJÍMALO!!! Kdo to první vyzkouší???....... ROSTBÍF (studený nářez) doba přípravy je cca 14-17 hodinIngredience:nejméně 1.5 kg roštěnky 1 litr vody1 dl solipolévková lžíce cukrucelý pepřbobkový listPříprava:Nejméně 1,5 kg roštěnky vcelku necháme zmrznout. Vložíme do pekáče, nesolíme ani jinak nekořeníme, vložíme do trouby vyhřáté na 75 stupňů a při této teplotě bez přikrytí a podlití pečeme v troubě 10-12 hodin (nejlépe přes noc - není třeba kontrolovat, při teplotě 75 stupňů se nepřipálí)Uvaříme 1 litr vody se solí , cukrem, celým pepřem a bobkovým listem a necháme vychladnout. Roštěnku po upečení vložíme do mikrotenového sáčku, zalijeme vychladlým vývarem , zavážeme a v nějaké nádobě (kdyby sáček náhodou tekl) necháme v lednici odležet 4-5 hodin. Po odležení krájíme na velmi tenké plátky. Ve Švédsku používají na tento recept losí maso. To je ještě šťavnatější.Původní kuchyní tohoto receptu je ŠvédskoAutorem receptu je stanislava

  • Oldřich Gargulák | 6. 10. 2008 17:50

    ALE TOTO BY MĚ FAKT ZAJÍMALO!!! Kdo to první vyzkouší???....... ROSTBÍF (studený nářez) ...doba přípravy je cca 14-17 hodin...Ingredience:nejméně 1.5 kg roštěnky... 1 litr vody...1 dl soli...polévková lžíce cukru...celý pepř...bobkový listPříprava:Nejméně 1,5 kg roštěnky vcelku necháme zmrznout. Vložíme do pekáče, nesolíme ani jinak nekořeníme, vložíme do trouby vyhřáté na 75 stupňů a při této teplotě bez přikrytí a podlití pečeme v troubě 10-12 hodin (nejlépe přes noc - není třeba kontrolovat, při teplotě 75 stupňů se nepřipálí)Uvaříme 1 litr vody se solí , cukrem, celým pepřem a bobkovým listem a necháme vychladnout. Roštěnku po upečení vložíme do mikrotenového sáčku, zalijeme vychladlým vývarem , zavážeme a v nějaké nádobě (kdyby sáček náhodou tekl) necháme v lednici odležet 4-5 hodin. Po odležení krájíme na velmi tenké plátky. Ve Švédsku používají na tento recept losí maso. To je ještě šťavnatější....Původní kuchyní tohoto receptu je ŠvédskoAutorem receptu je stanislava

  • Oldřich Gargulák | 6. 10. 2008 17:42

    Pro iva stockingerova: nebo to zkuste na LABUŽNÍKOVI. Zde tento recept je zajímavý z několika důvodů: 1) Předně blíže nespecifikuje maso-není mi známo zda se používá jiné maso než svíčková, nebo nízký roštěnec. 2) Použití marinády-z masa se vyluhuje šťáva (především vlivem soli). 3) "Dáme na plech do kterého nalijeme asi půl ..."; Lépe je zprudka opéci na rozpáleném oleji (předem NESOLIT!!!). 4) Pečení, v tomto případě spíše vaření... 5) Asi to bude díky marinádě chutnější než "obyčejný" rostbíf který na rozdíl od pajšlu dělám bez zeleniny :-) Podle mne, je správně připravit rostbíf umění; mě se to daří tak na 50%...Především je to otázka dobře odleženého masa,ale i citu...

  • Oldřich Gargulák | 6. 10. 2008 17:42

    Pro iva stockingerova: nebo to zkuste na LABUŽNÍKOVI. Zde tento recept je zajímavý z několika důvodů: 1) Předně blíže nespecifikuje maso-není mi známo zda se používá jiné maso než svíčková, nebo nízký roštěnec. 2) Použití marinády-z masa se vyluhuje šťáva (především vlivem soli). 3) "Dáme na plech do kterého nalijeme asi půl ..."; Lépe je zprudka opéci na rozpáleném oleji (předem NESOLIT!!!). 4) Pečení, v tomto případě spíše vaření... 5) Asi to bude díky marinádě chutnější než "obyčejný" rostbíf který na rozdíl od pajšlu dělám bez zeleniny :-) Podle mne, je správně připravit rostbíf umění; mě se to daří tak na 50%...Především je to otázka dobře odleženého masa,ale i citu...

  • D K | 26. 1. 2006 18:52

    Hanko, musím říct , že u nás se dělá víc propečený a peču ho asi hodinu a deset minut, tak vám přesně neřeknu ten správný čas. Chce to napoprvé zkusit třeba hodinu a pak uvidíte jestli přidat nebo ubrat. Doma jsme ho studený ještě nejedli, pokud zbude , tak ho druhý den ohřeji k obědu, ale kamarádka ho podává i studený.

  • D K | 26. 1. 2006 17:51

    Hanko, musím říct , že u nás se dělá víc propečený a peču ho asi hodinu a deset minut, tak vám přesně neřeknu ten správný čas. Chce to napoprvé zkusit třeba hodinu a pak uvidíte jestli přidat nebo ubrat. Doma jsme ho studený ještě nejedli, pokud zbude , tak ho druhý den ohřeji k obědu, ale kamarádka ho podává i studený.

  • Hanka | 26. 1. 2006 16:04

    prosím, ten rostbíf kdybych chtěla aby byl uvnitř narůžovělý peču v plynové troubě asi jakou dobu? A dá se tento rostbíf i studený, jak někde doporučují? Děkuji za odpověď, už se těším jak jej budu dělat :o)

  • D K | 20. 1. 2006 19:14

    Ano, marináda se pak už nepoužívá. Do marinády se to nakládá, aby maso změklo a nasáklo ingrediencemi. Stačí to při pečení podlévat jen vodou, já to taky většinou podlévám jen vodou. A použít marinádu na podlití jsem nezkoušela, tak nevím, možná ale kdyby se přecedila tak by to šlo. tak ať se podaří - dobrou chuť.

  • Marie | 20. 1. 2006 13:30

    Rizumím temu dobře - marináda se vyhodí a pakse dá do pekáče olej, zatáhne se a pak sepodlíva novým červeným vínem? Neni tý marinádyškoda?Promiň, jen chci to udělat co nejlepší, proto se ptám, chci to udělat v nedeli.Děkuji.

  • DK | 19. 1. 2006 10:39

    Vhodný je nízký roštěnec. Maso se před pečením vyndá z marinády. Na začátku podleji vínem a pak už jen vodou. Mám elektrickou troubu ve které se tekutina při pečení moc neodpařuje,tak na počátku podleju tak aby maso bylo do půlky ponořeno a pak jen přelévám štávou z pekáče.Pekla jsem to i v plynové troubě ,tam se ale tekutina rychleji odpařuje.Tak záleží jakou máte troubu , hlavně aby maso bylo stále do poloviny ponořeno.

  • Anonym | 18. 1. 2006 21:55

    jaké hovězí je na tohle nejlepší? A potom , peče se to i s tím bobkovým listem a celými pepř a novým kořeními? děkuji

  • Anonym | 18. 1. 2006 20:15

    prosím , podlévat hodně a to vodou nebo vínem?

  • D K | 18. 1. 2006 16:19

    prudce zapect znamená , že troubu rozpálíte na nejvyšší stupen a maso neobracíte, maso se zatáhne.pak snížíte teplotu a dopékáte.doba pečení je individuální,někdo má rád víc propečený, někdo zase krvavější. taky záleží na typu trouby,chce to vyzkoušet a zvolit si délku pečení tak, jak chcete mít maso propečené.

  • Anonym | 18. 1. 2006 14:01

    ČO to znamená prudko zapiecť, na najvyššom stupni a obracať mäso, aby sa opieklo z každej astrany alebio len navrchu opiecť na potom znížiť teplotu? A ak je to rostbift 1 a 1/2 hodinypiecť nie je to veľa?Ďakujem

  • DK | 18. 1. 2006 12:21

    ja používám sypkou směs od Vitany

  • Anonym | 17. 1. 2006 21:16

    prosím , bylinkovou marinádu koupenou?Jestli ano, jakou? recept vypadá moc dobře

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Brokolice Bylinková marináda Červené víno Cibule Hovězí maso Mrkev Nové koření Pepř mletý Provensálské bylinky Rostlinný olej Sojová omáčka Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sekaná pečeně plněná vejci

Sekaná pečeně plněná vejci

Pikantní segedínek

Pikantní segedínek

Kuře na nových bramborách

Kuře na nových bramborách

Kávový zákusek - řezy

Kávový zákusek - řezy

Kokosovo-ananasový dort

Kokosovo-ananasový dort

Papriková smetanová omáčka

Papriková smetanová omáčka

Přírodní maso se zeleninou

Přírodní maso se zeleninou

Sýrovo-smetanové zapékané řízky

Sýrovo-smetanové zapékané řízky

Slané lívance

Slané lívance

Doporučujeme

30 minut
Květáková polévka v chlebu

Květáková polévka v chlebu

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

60 minut
Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

55 minut
Čokoládová buchta z cukety

Čokoládová buchta z cukety

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

65
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
43
Kuřecí miso polévka s nudlemi a zeleninou
Kuřecí miso polévka s…
37
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
33
Báječná cuketová polévka
Báječná cuketová polévka
30
Vývar se slaninou a fazolemi
Vývar se slaninou a…

Zajímavé články

Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá i bez jíšky a chutná i těm, kteří cuketu moc nemusí
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá…
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou klasiku v jednom „kotlíku“
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou…
Snídaně, kterou milovala princezna Diana: Je zdravá, rychlá a stala se hitem sociálních sítí
Snídaně, kterou milovala princezna Diana: Je…
Znáte recept na pravé maďarské lečo? Jedna pro nás nezbytná ingredience v něm chybí
Znáte recept na pravé maďarské lečo? Jedna pro…
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety. Nasladko i naslano!
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety.…
AHA.cz Vojta Dyk: Dělá rodině ostudu, děti se za něho stydí

Vojta Dyk: Dělá rodině ostudu, děti se za něho stydí

Mimibazar Žvýkačky: Co jste o nich možná nevěděli

Žvýkačky: Co jste o nich možná nevěděli

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Alena Vránová slaví úctyhodných 93 let! Obdivuhodná žena, která se vám vryje pod kůži

Alena Vránová slaví úctyhodných 93 let! Obdivuhodná žena, která se vám vryje pod kůži

Ženy.cz Mít daddy issues je v pohodě. Starší chlapi jsou totiž spicy jako chilli

Mít daddy issues je v pohodě. Starší chlapi jsou totiž spicy jako chilli

Blesk.cz Krampolův manažer v šoku: Zmizelo jeho tělo!

Krampolův manažer v šoku: Zmizelo jeho tělo!

SportRevue.cz FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Největší skeptici zvěrokruhu: Kdo neustále o všem pochybuje a každého podezírá?

Největší skeptici zvěrokruhu: Kdo neustále o všem pochybuje a každého podezírá?

  • Recepty.cz
  • Rostbíf od kamarádky z Anglie
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact