• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rostbíf od kamarádky z Anglie
Napište svůj komentář k receptu

Rostbíf od kamarádky z Anglie

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rostbíf od kamarádky z Anglie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg hovězí maso
    • 2
      lžička sůl
    • 1
      lžička sojová omáčka
    • 2
      lžička bylinková marináda
    • 2
      dl rostlinný olej
    • 1
      dl voda
    • 1
      červené víno
    • 3
      ks bobkový list
    • 1
      lžička pepř mletý celý
    • 1
      lžička provensálské bylinky
    • 5
      ks nové koření
    • 1
      ks brokolice
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks cibule
    • 4
      ks brambory

Postup přípravy receptu

1
Maso naložíme do marinády připravené z uvedených surovin na 1 až 2 dny. Maso občas obrátíme. Dáme na plech do kterého nalijeme asi půl centimetru oleje a dáme do vyhřáté trouby na 10 minut zprudka zapéct a pak pečeme na 200-220 °C 1 a půl hodiny a hodně podléváme.
2
V polovině pečení přidáme zeleninu nakrájenoou na kolečka, brambory necháme i se slupkou a nakrájíme na měsíčky.
3
Na talíř dáme plátek masa a obložíme upečenou zeleninou. Je to opravdu výnikající.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kokosové dukátky (Anglie)

Kokosové dukátky (Anglie)

Buchta s marmeládou a kokosem z Anglie

Buchta s marmeládou a kokosem z Anglie

Pepřový rostbíf

Pepřový rostbíf

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Oldřich Gargulák | 6. 10. 2008 19:19

    Tento recept je zajímavý z několika důvodů: 1) Předně blíže nespecifikuje maso-není mi známo zda se používá jiné maso než svíčková, nebo nízký roštěnec. 2) Použití marinády-z masa se vyluhuje šťáva (především vlivem soli). 3) "Dáme na plech do kterého nalijeme asi půl ..."; Lépe je zprudka opéci na rozpáleném oleji (předem NESOLIT!!!). 4) Pečení, v tomto případě spíše vaření... 5) Asi to bude díky marinádě chutnější než "obyčejný" rostbíf který na rozdíl od pajšlu dělám bez zeleniny :-) Podle mne, je správně připravit rostbíf umění; mě se to daří tak na 50%...Především je to otázka dobře odleženého masa,ale i citu...

  • Lada Kovářová | 6. 10. 2008 18:47

    Pan Oldřichu, jen upozornění předem, že vaše dva poslední příspěvky budou smazány (jakmile se dotanu ke svému PC). V prvním z nich píšete pro iva stockingerova, jejíž komentář nebo receptu zde nevidím, tudíž nechápu souvislost s receptem a druhý příspěvek je samostatnýrecept, který zde nemá co dělat. Děkuji za pochopení

  • Jarka O. | 6. 10. 2008 18:23

    Oldřichu, proč tento recept nenapíšete jako samostatný? V komentářích zapadne. Nebo nemáte odvahu jít s kůží na trh a riskovat pětku od nějakého kritika?

  • Oldřich Gargulák | 6. 10. 2008 17:56

    ALE TOTO BY MĚ FAKT ZAJÍMALO!!! Kdo to první vyzkouší???....... ROSTBÍF (studený nářez) doba přípravy je cca 14-17 hodinIngredience:nejméně 1.5 kg roštěnky 1 litr vody1 dl solipolévková lžíce cukrucelý pepřbobkový listPříprava:Nejméně 1,5 kg roštěnky vcelku necháme zmrznout. Vložíme do pekáče, nesolíme ani jinak nekořeníme, vložíme do trouby vyhřáté na 75 stupňů a při této teplotě bez přikrytí a podlití pečeme v troubě 10-12 hodin (nejlépe přes noc - není třeba kontrolovat, při teplotě 75 stupňů se nepřipálí)Uvaříme 1 litr vody se solí , cukrem, celým pepřem a bobkovým listem a necháme vychladnout. Roštěnku po upečení vložíme do mikrotenového sáčku, zalijeme vychladlým vývarem , zavážeme a v nějaké nádobě (kdyby sáček náhodou tekl) necháme v lednici odležet 4-5 hodin. Po odležení krájíme na velmi tenké plátky. Ve Švédsku používají na tento recept losí maso. To je ještě šťavnatější.Původní kuchyní tohoto receptu je ŠvédskoAutorem receptu je stanislava

  • Oldřich Gargulák | 6. 10. 2008 17:50

    ALE TOTO BY MĚ FAKT ZAJÍMALO!!! Kdo to první vyzkouší???....... ROSTBÍF (studený nářez) ...doba přípravy je cca 14-17 hodin...Ingredience:nejméně 1.5 kg roštěnky... 1 litr vody...1 dl soli...polévková lžíce cukru...celý pepř...bobkový listPříprava:Nejméně 1,5 kg roštěnky vcelku necháme zmrznout. Vložíme do pekáče, nesolíme ani jinak nekořeníme, vložíme do trouby vyhřáté na 75 stupňů a při této teplotě bez přikrytí a podlití pečeme v troubě 10-12 hodin (nejlépe přes noc - není třeba kontrolovat, při teplotě 75 stupňů se nepřipálí)Uvaříme 1 litr vody se solí , cukrem, celým pepřem a bobkovým listem a necháme vychladnout. Roštěnku po upečení vložíme do mikrotenového sáčku, zalijeme vychladlým vývarem , zavážeme a v nějaké nádobě (kdyby sáček náhodou tekl) necháme v lednici odležet 4-5 hodin. Po odležení krájíme na velmi tenké plátky. Ve Švédsku používají na tento recept losí maso. To je ještě šťavnatější....Původní kuchyní tohoto receptu je ŠvédskoAutorem receptu je stanislava

  • Oldřich Gargulák | 6. 10. 2008 17:42

    Pro iva stockingerova: nebo to zkuste na LABUŽNÍKOVI. Zde tento recept je zajímavý z několika důvodů: 1) Předně blíže nespecifikuje maso-není mi známo zda se používá jiné maso než svíčková, nebo nízký roštěnec. 2) Použití marinády-z masa se vyluhuje šťáva (především vlivem soli). 3) "Dáme na plech do kterého nalijeme asi půl ..."; Lépe je zprudka opéci na rozpáleném oleji (předem NESOLIT!!!). 4) Pečení, v tomto případě spíše vaření... 5) Asi to bude díky marinádě chutnější než "obyčejný" rostbíf který na rozdíl od pajšlu dělám bez zeleniny :-) Podle mne, je správně připravit rostbíf umění; mě se to daří tak na 50%...Především je to otázka dobře odleženého masa,ale i citu...

  • Oldřich Gargulák | 6. 10. 2008 17:42

    Pro iva stockingerova: nebo to zkuste na LABUŽNÍKOVI. Zde tento recept je zajímavý z několika důvodů: 1) Předně blíže nespecifikuje maso-není mi známo zda se používá jiné maso než svíčková, nebo nízký roštěnec. 2) Použití marinády-z masa se vyluhuje šťáva (především vlivem soli). 3) "Dáme na plech do kterého nalijeme asi půl ..."; Lépe je zprudka opéci na rozpáleném oleji (předem NESOLIT!!!). 4) Pečení, v tomto případě spíše vaření... 5) Asi to bude díky marinádě chutnější než "obyčejný" rostbíf který na rozdíl od pajšlu dělám bez zeleniny :-) Podle mne, je správně připravit rostbíf umění; mě se to daří tak na 50%...Především je to otázka dobře odleženého masa,ale i citu...

  • D K | 26. 1. 2006 18:52

    Hanko, musím říct , že u nás se dělá víc propečený a peču ho asi hodinu a deset minut, tak vám přesně neřeknu ten správný čas. Chce to napoprvé zkusit třeba hodinu a pak uvidíte jestli přidat nebo ubrat. Doma jsme ho studený ještě nejedli, pokud zbude , tak ho druhý den ohřeji k obědu, ale kamarádka ho podává i studený.

  • D K | 26. 1. 2006 17:51

    Hanko, musím říct , že u nás se dělá víc propečený a peču ho asi hodinu a deset minut, tak vám přesně neřeknu ten správný čas. Chce to napoprvé zkusit třeba hodinu a pak uvidíte jestli přidat nebo ubrat. Doma jsme ho studený ještě nejedli, pokud zbude , tak ho druhý den ohřeji k obědu, ale kamarádka ho podává i studený.

  • Hanka | 26. 1. 2006 16:04

    prosím, ten rostbíf kdybych chtěla aby byl uvnitř narůžovělý peču v plynové troubě asi jakou dobu? A dá se tento rostbíf i studený, jak někde doporučují? Děkuji za odpověď, už se těším jak jej budu dělat :o)

  • D K | 20. 1. 2006 19:14

    Ano, marináda se pak už nepoužívá. Do marinády se to nakládá, aby maso změklo a nasáklo ingrediencemi. Stačí to při pečení podlévat jen vodou, já to taky většinou podlévám jen vodou. A použít marinádu na podlití jsem nezkoušela, tak nevím, možná ale kdyby se přecedila tak by to šlo. tak ať se podaří - dobrou chuť.

  • Marie | 20. 1. 2006 13:30

    Rizumím temu dobře - marináda se vyhodí a pakse dá do pekáče olej, zatáhne se a pak sepodlíva novým červeným vínem? Neni tý marinádyškoda?Promiň, jen chci to udělat co nejlepší, proto se ptám, chci to udělat v nedeli.Děkuji.

  • DK | 19. 1. 2006 10:39

    Vhodný je nízký roštěnec. Maso se před pečením vyndá z marinády. Na začátku podleji vínem a pak už jen vodou. Mám elektrickou troubu ve které se tekutina při pečení moc neodpařuje,tak na počátku podleju tak aby maso bylo do půlky ponořeno a pak jen přelévám štávou z pekáče.Pekla jsem to i v plynové troubě ,tam se ale tekutina rychleji odpařuje.Tak záleží jakou máte troubu , hlavně aby maso bylo stále do poloviny ponořeno.

  • Anonym | 18. 1. 2006 21:55

    jaké hovězí je na tohle nejlepší? A potom , peče se to i s tím bobkovým listem a celými pepř a novým kořeními? děkuji

  • Anonym | 18. 1. 2006 20:15

    prosím , podlévat hodně a to vodou nebo vínem?

  • D K | 18. 1. 2006 16:19

    prudce zapect znamená , že troubu rozpálíte na nejvyšší stupen a maso neobracíte, maso se zatáhne.pak snížíte teplotu a dopékáte.doba pečení je individuální,někdo má rád víc propečený, někdo zase krvavější. taky záleží na typu trouby,chce to vyzkoušet a zvolit si délku pečení tak, jak chcete mít maso propečené.

  • Anonym | 18. 1. 2006 14:01

    ČO to znamená prudko zapiecť, na najvyššom stupni a obracať mäso, aby sa opieklo z každej astrany alebio len navrchu opiecť na potom znížiť teplotu? A ak je to rostbift 1 a 1/2 hodinypiecť nie je to veľa?Ďakujem

  • DK | 18. 1. 2006 12:21

    ja používám sypkou směs od Vitany

  • Anonym | 17. 1. 2006 21:16

    prosím , bylinkovou marinádu koupenou?Jestli ano, jakou? recept vypadá moc dobře

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Brokolice Bylinková marináda Červené víno Cibule Hovězí maso Mrkev Nové koření Pepř mletý Provensálské bylinky Rostlinný olej Sojová omáčka Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuře dušené na rajčatech a cibuli

Kuře dušené na rajčatech a cibuli

Výborný narozeninový dort

Výborný narozeninový dort

Vanilkové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky

Škvarková pomazánka podle řezníka Pospíšila

Škvarková pomazánka podle řezníka…

Kuskus s tofu

Kuskus s tofu

Dortík s pudinkovým krémem, hoblinkami, madlemi a džemem

Dortík s pudinkovým krémem,…

Mléčná žampionová polévka

Mléčná žampionová polévka

Lahodné vafle

Lahodné vafle

Pikantní marináda na maso

Pikantní marináda na maso

Doporučujeme

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

142
Cuketové lasagne
Cuketové lasagne
62
Francúzska cibuľová polievka
Francúzska cibuľová…
57
Kuřecí vývar s ořechovými nudlemi
Kuřecí vývar s…
40
Řepová polévka s koprem
Řepová polévka s koprem
40
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých potravin by vám doma nemělo chybět
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých…
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a jak je poznáte?
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
AHA.cz Verdikt soudu v případu Dopita a Soukup: Hanychová vzteky bez sebe

Verdikt soudu v případu Dopita a Soukup: Hanychová vzteky bez sebe

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Stylově v dešti: Ultra trendy bundy a kabátky v barvách sezony, které vás nenechají zmoknout!

Stylově v dešti: Ultra trendy bundy a kabátky v barvách sezony, které vás nenechají zmoknout!

Ženy.cz Horoskopy, hvězdy, tarotové karty. Proč nás lákají, i když jim stoprocentně nevěříme?

Horoskopy, hvězdy, tarotové karty. Proč nás lákají, i když jim stoprocentně nevěříme?

Blesk.cz Fanoušci zuří: Exkluzivní fiasko s Johnem Rhysem-Daviesem! Místo setkání s hercem hořké zklamání!

Fanoušci zuří: Exkluzivní fiasko s Johnem Rhysem-Daviesem! Místo setkání s hercem hořké zklamání!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Mysterium podzimních barev: Jak ovlivňují váš život, sexualitu i duševní zdraví?

Mysterium podzimních barev: Jak ovlivňují váš život, sexualitu i duševní zdraví?

  • Recepty.cz
  • Rostbíf od kamarádky z Anglie
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact