• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Roláda z esíček
Napište svůj komentář k receptu

Roláda z esíček

autor: Jana z Vysočiny
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Roláda z esíček
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      balíček esíčka
    • 300
      g moučkový cukr
    • 4
      lžíce kakao
    • 1
      šálek černá káva silná vařená a vychlazená
  • Náplň
    • 250
      g máslo
    • 100
      g moučkový cukr
    • 2
      ks žloutek
  • Na posypání sáčku
    • 1
      hrst cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
Esíčka vysypeme na vál a válečkem je rozdrtíme na prášek. Přisypeme práškový cukr, kakao a přidáváme studenou kávu tak dlouho, až budeme moci vypracovat těsto. Těsto rozdělíme na 2 části a jednu ihned dáme do mikrotenového sáčku, aby neoschla.
2
Připravíme si dva veliké mikrotenové sáčky - nebo rozstřihneme dva menší a jeden posypeme pískovým cukrem. Vložíme těsto a přikryjeme druhým sáčkem. Takto lehce vyválíme plát tenký asi necelý 1 cm. Ten pak potřeme polovinou krému a pomocí podloženého sáčku srolujeme roládu. Lehounce ji přimáčkeme a dáme do lednice ztuhnout. Stejně vyrobíme druhou roládu.
3
Pokud jsme udělali dostatečně vláčné těsto, neměla by roláda praskat a po ztuhnutí se dá nakrájet na úhledné plátky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Karamelové kuličky z esíček

Karamelové kuličky z esíček

Sýrová roláda IV.

Sýrová roláda IV.

Roláda s nugátovým krémem

Roláda s nugátovým krémem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • thellma | 2. 9. 2011 12:05

    Opravdu je dost sladká, jinak je dobrá.

  • Mimiska1 | 5. 7. 2011 22:24

    Jednoduchá, ale tam je nejspíš napsáno moc cukru, jinak by určitě byla vynikající. (Strašně přeslazená až se to nedá jíst). Což mě moc mrzí protože to byla zbytečná práce :-( Nehodnotím, příště vyzkouším bez tolika cukru uberu aspon 100g z těsta.

  • Sylva P. | 29. 6. 2009 10:40

    Dělám podobně. Jen místo esíček dávám piškoty a náplň je z kokosu, másla a cukru.

  • jana v. | 11. 2. 2008 16:11

    Krém jsem si maličko upravila, nedala jsem do něj žloutky, ale trochu rumu a ten i do kávy na těsto. Nezkoušel jste někdo to těsto uhníst v mixéru? Je to dost práce, bylo by to jednodušší... díky

  • jana v. | 11. 2. 2008 16:09

    Hrozně dlouho jsem hledala tento recept bez syrových vajec, které nechci používat, až jsem našla! roláu dělala na vánoce jako cukroví už moje babička a všichni jsme to milovali.Tak jsem jí o víkendu zkusila. Chuťově je skvělá, jen se mi nepovedlo udělat dostatečně vláčné těsto, takže se hrozně trhala a lámala. Vypadala sice příšerně, ale jinak je super! Byl to první pokus, další už dopadne určitě líp, už to bude vychytané.Díky!!!

  • Marie Svobodová | 2. 1. 2008 12:42

    Vynikající - světlou náplň jsem sice pozměnila, použila jsem zbylý máslový krém s kokosem, přidala rum a nemělo chybu.

  • Radka | 17. 12. 2007 14:55

    Tuto roládu dělám každý rok.Bez ní se vánoce neobejdou.Do krému dávám uvařené žloutky natvrdo a trochu rumu.

  • Anonym | 27. 12. 2006 21:58

    fakt výborná.

  • Eva W. | 13. 5. 2006 09:12

    tato roláda je vynikající,stala se symbolem všech oslav,především narozenin.Moje starši dcera si tuto roládu přeje rok co rok jako jeden z dárků k narozeninám. Tuto roládu děláme už asi 20 let.

  • Jana Tichá | 8. 12. 2005 09:43

    Roládu dělám několik dní před Vánocema. Ne sice proto, aby se nezkazila, ale aby se nesnědla. Úplně nejlepší je, když se dá ztuhnout, pak se nakrájí, dobře zabalí do mikrotenového sáčku a dá zmrazit. Pak ji můžete udělat třeba i teď.

  • Marie | 5. 12. 2005 15:15

    Nesnáším krémy kde jsou syrové vejce

  • Marie Svobodová | 30. 11. 2005 10:32

    Jak dlouho před vánoci se dá roláda udělat? Chtěla bych si to letos zorganizovat tak, abych již poslední dny měla volno a již bylo vše připraveno, ale aby neztratila na kvalitě.Děkuji Marie

  • Alena H. | 28. 11. 2005 13:27

    Tuto roládu doma dělám často, máme ji moc rádi, děti ji přímo milují - doporučuji každému vyzkoušet, hodí se i jako vánoční cukroví.Ke kávě výborná pochoutka.

  • Dáša Holubcová | 22. 9. 2005 18:43

    To může být dobrý, určitě vyskouším a dám vědět jak to doma chutnalo.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Nepečené Zákusky Syrové Chlazení Vánoce Výjimečný den Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Černá káva Cukr krupice Esíčka Kakao Máslo Moučkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Gnocchi se špenátovou omáčkou

Gnocchi se špenátovou omáčkou

Zapečené brambory se smetanou

Zapečené brambory se smetanou

Piškotová bábovka II.

Piškotová bábovka II.

Guláš v papiňáku

Guláš v papiňáku

Křenová pomazánka k tyčinkám

Křenová pomazánka k tyčinkám

Jahelník mrkvový

Jahelník mrkvový

Zeleninový salát se sýrem

Zeleninový salát se sýrem

Mrkvovo-banánové smoothie

Mrkvovo-banánové smoothie

Margot řezy ....Danča

Margot řezy ....Danča

Doporučujeme

30 minut
Kotlety s rajčaty a bramborami

Kotlety s rajčaty a bramborami

80 minut
Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

90 minut
Francouzský koláč s hruškami

Francouzský koláč s hruškami

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

95 minut
Brownies s ostružinovým pyré

Brownies s ostružinovým pyré

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

104
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
92
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
86
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…
83
Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka
74
Švestkový koláč bez lepku s drobenkou
Švestkový koláč bez…

Zajímavé články

Vinobraní 2025: Tipy na akce na Moravě i v Čechách
Vinobraní 2025: Tipy na akce na Moravě i v Čechách
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si poklad, který oceníte nejen v zimě
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si…
Znáte pide? Turecká pizza ve tvaru loďky je hitem pouličních bister
Znáte pide? Turecká pizza ve tvaru loďky je hitem…
Školní svačiny podle znamení zvěrokruhu: Beran ocení něco zajímavého, malého Štíra budete muset trochu obelstít
Školní svačiny podle znamení zvěrokruhu: Beran…
4 nejlepší snídaně plné bílkovin: Zasytí vás, nepřiberete po nich a ještě si pochutnáte
4 nejlepší snídaně plné bílkovin: Zasytí vás,…
AHA.cz Fanoušci bijí na poplach! Co se proboha stalo s Marešem?

Fanoušci bijí na poplach! Co se proboha stalo s Marešem?

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy V 80 letech módní ikonou! Čím herečka Helen Mirren inspiruje ostatní ženy?

V 80 letech módní ikonou! Čím herečka Helen Mirren inspiruje ostatní ženy?

Ženy.cz Z pekla rovnou do ráje: druhý trimestr mi ukazuje krásy těhotenství

Z pekla rovnou do ráje: druhý trimestr mi ukazuje krásy těhotenství

Blesk.cz Eva Decastelo překvapila: Za rok zhubla 11 kilo

Eva Decastelo překvapila: Za rok zhubla 11 kilo

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Jména, která přitahují nehody a tragédie: Patří mezi ně i to vaše?

Jména, která přitahují nehody a tragédie: Patří mezi ně i to vaše?

Další doporučené recepty:

Roláda s paštikovou směsí
Roláda s paštikovou směsí
Roláda s vajíčkovým salátem
Roláda s vajíčkovým salátem
Roláda se šlehačkou
Roláda se šlehačkou
Roláda z panenky s bazalkovým pestem
Roláda z panenky s bazalkovým pestem
Roláda z vepřového masa
Roláda z vepřového masa
Roládky s kysaným zelím
Roládky s kysaným zelím
  • Recepty.cz
  • Roláda z esíček
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact