• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Roláda se světlým pařížským krémem a jahodami
Napište svůj komentář k receptu

Roláda se světlým pařížským krémem a jahodami

autor: Hana Lorencová
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Roláda se světlým pařížským krémem a jahodami
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 70
      g hladká mouka
    • 25
      g maizena
    • 4
      bílek
    • 6
      žloutek
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • moučkový cukr na posypání utěrky
  • Náplň
    • 200
      g jahody
    • 5
      plátek želatina
    • 375
      ml smetana ke šlehání
    • 150
      g bílá čokoláda
    • 20
      ml pomerančový likér
  • Zdobení
    • moučkový cukr
    • mleté vlašské ořechy

Postup přípravy receptu

1
Žloutky utřeme s vanilkovým cukrem a 20 g moučkového cukru. Do vzniklého krému vmícháme prosátou mouku a maizenu. Z bílků a zbylého cukru vyšleháme pevný sníh, který nakonec zlehka zapracujeme do těsta. Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 180 °C asi 10-15 minut.
2
Upečený korpus překlopíme na utěrku poprášenou moučkovým cukrem a opatrně odstraníme pečící papír.
3
Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě. Pak ji vymačkáme. Smetanu zahřejeme. Rozpustíme v ní čokoládu i želatinu a odstavíme ji.
4
Když vychladne, dochutíme ji pomerančovým likérem a nejlépe na noc ji uložíme do chladničky. Druhý den krém vyšleháme a natřeme na piškotový plát.
5
Jahody očistíme, omyjeme a necháme okapat. Pak je rozložíme podél jedné z delších stran piškotu. Korpus stočíme a roládu necháme zatuhnout. Nakonec ji posypeme moučkovým cukrem a ozdobíme mletými ořechy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dort s vanilkovým krémem, jahodami a kiwi

Dort s vanilkovým krémem, jahodami a…

Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami

Tartaletky s vanilkovým krémem a…

Koláč s bazalkovým krémem a jahodami

Koláč s bazalkovým krémem a jahodami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zuzana Šindlerová | 19. 3. 2009 13:12

    Mirko, mám úplně stejné zkušenosti, doslova. Z plynové trouby jsem rolády nerolovala, ale lámala. Skončiíla jsem u třetího pokusu vzteky bez sebe. Koupila jsem elektrickou troubu, dlouho dlouho jsem se odhodlávala upéct roládu. Nakonec jsem zkusila a ejhle, ono se povedlo. Sice ještě sem tam praskla, ale spravilo se krémem. Roláda je opravdu jediná věc, u které se neustále bojím, když ji strkám do trouby.

  • Blanka Vr. | 19. 3. 2009 12:28

    V receptu se píše, že se krém nechá do druhého dne. ne upečená buchta. Udělala bych krém a druhý den upekla piškot a naplnila ....Tak jsem recept pochopila já. Jen jsem nikdy nedělala krém se želatinou, který bych druhý den šlehala. Nějak si to neumím představit, ale kdo vyzkoušíte, tak napište, jak to šlo. Díky.

  • Miroslava Severová | 19. 3. 2009 08:35

    No, víte devčata, já měla s roládami vždy trápení, dřívë jsem měla plynovou troubu a vždy se mě těsto moc upeklo a lámalo, nešlo zavinout. Asi 6 roků mám troubu elektrickou, stále jsem odmítala rolády péci, až jednou jsem se na sebe rozlobila a upekla piškotový plát s ořechy stočila, hele ono se to povedlo. Od té doby už peču rolády bez obav, ale stáčím hned po upečení. Tak to tedy zkusím stočit až po vychladnutí, při nejhorším z toho budou jen řezy a nebo do pudinku.

  • Klára Keselyova | 17. 3. 2009 19:25

    Snáď by bolo dobré plnku pripraviť a da do chladničky deň vopred.

  • Jarka O. | 17. 3. 2009 13:15

    Mirko, není to podmínka. Já mám od mojí mamky taky recept, kde se upečený plát nechá rovně vychladnout a pak se teprve plní a roluje. Když těsto nepřepečeš, aby zůstalo pružné, jde to dobře.

  • Miroslava Severová | 17. 3. 2009 12:18

    Mám jen dotaz, vždycky jsem si myslela, že roláda se stáčí hned po upečení, nechá vychladnout rozvine naplní a znovu zavine.A tady jestli jsem to dobře pochopila se plní a zavine až druhý den.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Dopolední svačina Svačina Pečení Vaření Chlazení Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílá čokoláda Bílek Hladká mouka Jahody Maizena Mleté vlašské ořechy Moučkový cukr Pomerančový likér Smetana ke šlehání Vanilkový cukr Želatina Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šťouchané brambory II.

Šťouchané brambory II.

Svíčková z kuřete

Svíčková z kuřete

Pampeliškový med II.

Pampeliškový med II.

Kanadský králík

Kanadský králík

Nepečený tvarohový dort  s ovocem II.

Nepečený tvarohový dort s ovocem II.

Placek ze strouhanky

Placek ze strouhanky

Jednohubky nebo chlebíčky se ,,Zaziky,,

Jednohubky nebo chlebíčky se ,,Zaziky…

Jednoduchý obrácený koláč s ovocem

Jednoduchý obrácený koláč s ovocem

Polévka z pečeného květáku

Polévka z pečeného květáku

Doporučujeme

Burgundská hovězí pečeně

Burgundská hovězí pečeně

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

120 minut
Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

50 minut
Podvodnice

Podvodnice

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

Poslední sledované recepty

24
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
22
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
18
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
15
Lehký bramborový salát s hráškem a chřestem
Lehký bramborový salát s…

Zajímavé články

Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte nejen na Vánoce
Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte…
Upečeno za víkend: Čtyři těsta, z nichž uděláte spoustu druhů cukroví
Upečeno za víkend: Čtyři těsta, z nichž uděláte…
Nepečené vánoční kuličky: Cukroví, které zvládne úplně každý
Nepečené vánoční kuličky: Cukroví, které zvládne…
Vánoční cukroví podle Josefa Maršálka: Vylepšené linecké, pracny, rohlíčky, ořechy i vosí hnízda
Vánoční cukroví podle Josefa Maršálka: Vylepšené…
Jak uložit cukroví? Linecké do krabice, kokosky do papírového sáčku
Jak uložit cukroví? Linecké do krabice, kokosky…
AHA.cz Pohřeb Patrika Hezuckého (†55): Vzkaz manželky a manévry před obřadem

Pohřeb Patrika Hezuckého (†55): Vzkaz manželky a manévry před obřadem

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Vánoční a zimní manikúra: 50+ nádherných nápadů, které musíte vidět

Vánoční a zimní manikúra: 50+ nádherných nápadů, které musíte vidět

Blesk pro ženy Nejlepší červené rtěnky podle redakce: Jak najít tu nejlepší v drogerii ke svému typu pleti?

Nejlepší červené rtěnky podle redakce: Jak najít tu nejlepší v drogerii ke svému typu pleti?

Ženy.cz Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo  moderní výmluva pro sobectví?

Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo moderní výmluva pro sobectví?

Blesk.cz Po ztrátě miminka se konečně zase směje: Arichteva to rozjela s Brzobohatou

Po ztrátě miminka se konečně zase směje: Arichteva to rozjela s Brzobohatou

SportRevue.cz FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Sváteční numerologie: Vypočítejte si svoje vánoční číslo a zjistěte, co vám přinese

Sváteční numerologie: Vypočítejte si svoje vánoční číslo a zjistěte, co vám přinese

  • Recepty.cz
  • Roláda se světlým pařížským krémem a jahodami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact