• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Roláda, která se vždy povede
Napište svůj komentář k receptu

Roláda, která se vždy povede

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 41
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Roláda, která se vždy povede
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 150
      g polohrubá mouka
    • 4
      ks vejce větší (nebo 5 malých)
    • 120
      g cukr krupice
  • Na náplň
    • 0,25
      l mléko
    • 170
      g cukr krupice
    • 1
      ks pudinkový prášek vanilkový
    • 250
      g máslo Hera

Postup přípravy receptu

1
Vejce vyšleháme s cukrem do hladké konzistence. Do této hmoty vmícháme mouku. Vlijeme na plech s pečícím papírem. Vložíme do vyhřáté trouby. Peče se asi 8-10 min. Roládu NEROLUJEME, jen ji stáhneme i s papírem na chladnou podložku.
2
Krém: svaříme část mléka s cukrem, přilijeme zbylé mléko rozmíchané s pudinkem, uvaříme, přikryjeme pokličkou a bez míchání vychladíme ve studené vodě. Po vychladnutí smícháme s máslem a vyšleháme dohladka. Natřeme na roládu a svineme. Doprostřed můžeme dát banán nebo použít jahodový pudink a kousky jahod.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bochánek, který se vždy povede

Bochánek, který se vždy povede

Výborný chléb, který se vždy povede

Výborný chléb, který se vždy povede

Bublanina, která dlouho vydrží jako čerstvá

Bublanina, která dlouho vydrží jako…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • quorthon | 7. 7. 2022 17:56

    to jako vazne 170gr cukru na tu polevu?vzdyt se to neda jist jak je to sladke.tak maximalne 50gr.

  • svišť | 1. 5. 2013 11:43

    To je pravda, litr mléka je nesmysl, aby byl pudink hustý, měly by ho být tak 3 deci.

  • ... | 13. 11. 2010 19:33

    No,je to pěkná blbost těsto bylo sice výborné ,ale ten krém se vůbec nepovedl :-! .Bylo to vidět na první pohled ,že z 1 litru mléka a 1 pudingu a másla nemůže být hustý krém.Prý že jeto Roláda ,která se vždy povede -to teda vidim. :-X

  • Anonym | 13. 12. 2007 13:59

    Díky,díky,díky!!!!Je výborná a krém teď použíám úplně do všeho!

  • Zuzana Šindlerová | 30. 5. 2007 15:00

    Jani, děkuji, zkusím teď tu vaši roládu. O tom jsem taky přemýšlela, mám vestavnou troubu Mielle a k ní byly 3 plechy. Určitě jsou vestavné trouby menší než klasické, ale je to ten největší plech co se tam vejde, je fakt, že roláda byla vyšší, právě 5 vajec mně připadne dost, hodně to nabyde, když se to šlehá.

  • Jana Tomčíková | 29. 5. 2007 22:35

    Zuzano, dělám roládu podobně jako Lenka D., jen ušlehám 6 lžic cukru moučka se 6 žloutky, přidám postupně 6 lžic polohrubé mouky,pak vařečkou opatrně vmíchám sníh ze 6 bílků a peču klidně i jen na 160°, tak 13-15minut,nechám vychladnout na papíru na pečení a nikdy mi při rolování nepraskne, ačkoliv se nepovažuji za zvlášť zručnou.Není problém ve velikosti plechu a tím pádem i v "tloušťce" rolády?

  • Zuzana Šindlerová | 28. 5. 2007 22:25

    Jarko, měla jsem ji na povrchu tak, jak píšete, vevnitř úplně světlou, přesto při rolování byly velké praskliny, ale byla vlhká. To už je asi rukama.Nicméně už je pryč celá, syn drží dietu, protože "v těhotenství" přibral, ale toto si neodpustí.

  • Jarka O. | 28. 5. 2007 14:20

    Roládu nesmíte přepéct. Pečte ji jen do tmavě žluta. Pak by praskat neměla.

  • Zuzana Šindlerová | 28. 5. 2007 13:16

    Vyzkoušela jsem, je výborná, rychlá, ale stejně se mně polámala. Byla hodně vysoká, při rolování popraskala, ach jo, já fakt už nevím, proč se mně vždycky rolády polámou, asi jsem na ně antitalent. Chuťově je vynikající, udělala jsem ji synovi ke 20. narozeninám včera a už jí půlku zlikvidoval.

  • Miluška | 17. 3. 2007 08:04

    Opravdu super! Mohu doporučit! Roláda se opravdu nelámala. Moc děkuji za radu.

  • Mirka | 1. 10. 2006 15:27

    Ja mám na roládu také jednoduchý a osvědčený recept,podobný Lenčinu .Dávám Sníh ze 6 vajec,6 lžic krystalu,6lžic hrubé mouky a těch 6 žloutků jemně smíchám peču při 220 jen dorůžova po vyndání lehce sroluji a za chvilku rozroluji.mažu čímkoli co máme rádi od marmelády až po krém.

  • Zdenka ze Z | 20. 9. 2006 14:59

    Vyzkoušela jsem a musím pochválit autorku receptu. Roláda se povedla a nelámala se mi, což se mi vždy stávalo. Piškot jsem potřela rybízovou marmeládou a do krému přidala ananas. Moc jsme si pochutnali, díky za prima recept.

  • Míša | 5. 4. 2006 21:11

    Recept je fakt super.

  • Lenka Dobešová | 14. 8. 2005 08:30

    Já mám jednoduhší recept na roládu.5 žloutek a 5 lžíc cukru krupice smícháme dohromady.Postupně přimícháváme TUHÝ sníh s bílků nakonec 5 lžíc pol.mouky.to vše jemně promícháme a nalejem na pečící papír.Peče se na prudším ohni,nesmí těsto shnědnout,bylo by suché! Po vychladnutí potřeme krémem a stočíme.Je to rychlé a dobré.

  • Iva | 12. 8. 2005 13:58

    Roláda nepraskne, když ji hned po upečení srolujeme spolu s mokrou vyždímanou utěrkou.Za pár minut utěrku vyndáme a roládu znovu srolujeme. Plníme po vychladnutí.

  • Anonym | 11. 8. 2005 22:16

    Roláda se musí péci co nejrychleji při vysoké teplotě! Za tepla zrolovat

  • VERA | 11. 8. 2005 21:41

    Upečený plát na roládu (peču při 220st) překlop Alexandro na vlhkou utěrku,třeba ji postříkej rozprašovačem a chvíli smotanou nech.No a pak ji i s tou roládou smotej(tu utěrku) nech vychladnout a pak opatrně rozdělej,naplň a opět smotej.Snad se v tom vyznáš.Takhle by se ti potrhat neměla.

  • Alexandra zBudějovic | 11. 8. 2005 11:53

    Roláda se mi nepovedla. Když jsem jí natřenou krémem chtěla smotat, potrhala se!

  • Jana z VM | 27. 6. 2005 09:09

    Na roládu je 140 st. opravdu málo !! Já peču rolády při 180 st. i trošku více. Vyzkoušejte znovu !!

  • Buchta z Tabora | 25. 6. 2005 22:49

    Rolada se mi nepovedla... Mozna to bude tim, ze jsem totalni amater a chybi mi zde, jako i v jinych receptech teplota peceni. Pekla jsem na cca 140C a testo bylo houzevnate, coz bylo vyborne pri rolovani, vydrzelo, ale na jidlo nic moc :-(

  • Světla | 25. 5. 2005 22:11

    Recept jsem vyzkoušela a roláda měla fakt úspěch, už jsem ji pekla podruhé. Těsto je rychle pečené a opravdu se neláme. Krém jsem dělala klasický pudinkový a zarolovala tam banán. Děkuju za bezva recept, už je v mých oblíbených.

  • Pavla Haralíková | 24. 5. 2005 17:24

    Opravdu se nepoláme,bez obav.

  • Soňka | 24. 5. 2005 13:34

    Recept se mě zdá snadný, tak zkusím o víkendu.Opravdu se mě nepoláme roláda?Nikdy jsem jí totiž nedělala a jen četla, že se má srolovat horká a nechat vychladnout. Jen pro úplné začátečníky je lepší přidávat pudink po troškách do másla, aby se nesrazil-tak dělám já krém.Díky za recept.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Svačina Pozdní večeře Vaření Výjimečný den Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Máslo Mléko Polohrubá mouka Pudinkový prášek Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborový salát s olejem

Bramborový salát s olejem

Moravské kuře

Moravské kuře

Tmavé housky pro domácí pekárnu

Tmavé housky pro domácí pekárnu

Grilované cukety a lilky v olejovo-octové marinádě

Grilované cukety a lilky v olejovo…

Houbový guláš na špeku s paprikou

Houbový guláš na špeku s paprikou

Vaječné placičky se sýrem a šunkou

Vaječné placičky se sýrem a šunkou

Jablečný (hruškový) koláč s mandlovým tvarohem

Jablečný (hruškový) koláč s mandlovým…

Chili (chilli) con carne

Chili (chilli) con carne

Zelný salát z kysaného zelí

Zelný salát z kysaného zelí

Doporučujeme

35 minut
Mrkvový krém se zázvorem a chilli

Mrkvový krém se zázvorem a chilli

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

52
Klasické lečo
Klasické lečo
34
Kuřecí maso ve sladko-kyselé omáčce
Kuřecí maso ve sladko…
27
Houbovo-smetanová krkovička
Houbovo-smetanová…
26
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
26
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
AHA.cz Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Od korunky krásy k politice: Jak šel čas s bývalou Miss ČR Monikou Brzeskovou?

Od korunky krásy k politice: Jak šel čas s bývalou Miss ČR Monikou Brzeskovou?

Ženy.cz Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Blesk.cz Meghan Markleová na týdnu módy: Zdrcující kritika jejího outfitu! Co fanouškům připomíná?

Meghan Markleová na týdnu módy: Zdrcující kritika jejího outfitu! Co fanouškům připomíná?

SportRevue.cz FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy Houby podle horoskopu. Na které dary lesa by se měla zaměřit jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Houby podle horoskopu. Na které dary lesa by se měla zaměřit jednotlivá znamení zvěrokruhu?

  • Recepty.cz
  • Roláda, která se vždy povede
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact