• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rohlíčky a pletýnky
Napište svůj komentář k receptu

Rohlíčky a pletýnky

autor: František Machara
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rohlíčky a pletýnky
Rohlíčky a pletýnky
Rohlíčky a pletýnky
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

32 porce
    • 600
      g hladká mouka
    • 300
      ml mléko
    • 42
      g droždí
    • 150
      g rostlinný olej
    • 1
      ks vejce do těsta
    • 1
      lžička cukr krupice
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      ks rozšlehané vejce na potření
    • 1
      hrst semínka na posypání
    • 100
      g rozpuštěné máslo na potření

Postup přípravy receptu

1
Z droždí, cukru a trochy mléka připravíme kvásek, necháme v teple 20 minut vzejít.
2
Do mísy dáme mouku, olej vejce, sůl a vzešlý kvásek. Poté vypracujeme tužší těsto a necháme 1 hodinu v teple vykynout.
3
Po vykynutí těsta jej vložíme na vál. Pokud chceme péct rohlíčky, rozdělíme těsto na 4 stejné části, každou na pomoučeném vále vyválíme do placky asi 5 mm tlusté. Placku poté rozdělíme krájecím kolečkem na 8 dílů - trojúhelníků. Tyto pak od nejširší strany zavineme, vytvarujeme do rohlíčku a klademe na plech s pečícím papírem. Rohlíčky necháme ještě asi 20 minut vykynout. Poté je potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme podle chuti buď hrubozrnnou solí, kmínem, sezamovým nebo lněným semínkem. Dáme péci do předehřáté trouby 180 stupňů na 15 až 18 minut, podle chuti a barvy.
4
Pokud chceme péct pletýnky, těsto rozdělíme na 8 stejných dílů a z každého dílu vytvoříme 3 části ve tvaru válečku. Z těch pak postupně splétáme pletýnky a vkládáme na plech s pečícím papírem. Necháme 20 minut vykynout a potíráme rozšlehaným vejcem. Podle chuti posypeme hrubozrnnou solí, kmínem, sezamovým nebo lněným semínkem. Dáme péci do předehřáté trouby 180 stupňů na 15 až 18 minut, podle chuti a barvy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hrníčkové rohlíčky a pletýnky

Hrníčkové rohlíčky a pletýnky

Pletýnky, uzly

Pletýnky, uzly

Pletýnky z domácí pekárny

Pletýnky z domácí pekárny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Housky a rohlíky
Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Droždí Hladká mouka Mléko Rostlinný olej Rozpuštěné máslo Rozšlehané vejce Semínka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněný hermelín II.

Plněný hermelín II.

Nivová omáčka ke grilovanému masu

Nivová omáčka ke grilovanému masu

Smradlavoučká topinka

Smradlavoučká topinka

Jitrnice se zelím, bramborem a cibulkou

Jitrnice se zelím, bramborem a…

Celerovo-mrkvová pomazánka s pečivem

Celerovo-mrkvová pomazánka s pečivem

Cuketová žemlovka (nádivka)

Cuketová žemlovka (nádivka)

Fazolková omáčka

Fazolková omáčka

Těstoviny se špenátem a uzeným masem

Těstoviny se špenátem a uzeným masem

Pikantní jogurtové filé

Pikantní jogurtové filé

Doporučujeme

25 minut
Houbová frittata s rajčaty

Houbová frittata s rajčaty

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

57
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
55
Plněné kynuté knedlíky vepřovými výpečky
Plněné kynuté knedlíky…
54
Netradiční štrúdl s drobenkou uvnitř
Netradiční štrúdl s…
45
Jablečný (hruškový) závin s tvarohem - kynutý
Jablečný (hruškový)…
39
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Mimibazar Tip na stylové zakončení prázdnin: Den plný zážitků pro celou rodinu

Tip na stylové zakončení prázdnin: Den plný zážitků pro celou rodinu

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Filip Blažek oslavil narozeniny: Mecheche na jevišti!

Filip Blažek oslavil narozeniny: Mecheche na jevišti!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Další doporučené recepty:

Roastbeef v peprném plášti
Roastbeef v peprném plášti
Robi maso na mrkvi
Robi maso na mrkvi
Rock 'n' Roll to panna
Rock 'n' Roll to panna
Rohlíčky bez cukru
Rohlíčky bez cukru
Rohlíčky k čaji a kávě (loupáky)
Rohlíčky k čaji a kávě (loupáky)
Rohlíčky plněné jablíčky
Rohlíčky plněné jablíčky
  • Recepty.cz
  • Rohlíčky a pletýnky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact