• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rizoto s hruškami a kaštany
Napište svůj komentář k receptu

Rizoto s hruškami a kaštany

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rizoto s hruškami a kaštany
Rizoto s hruškami a kaštany
Rizoto s hruškami a kaštany
Rizoto s hruškami a kaštany
Rizoto s hruškami a kaštany
Rizoto s hruškami a kaštany
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 4
      lžíce máslo
    • sůl
    • pepř mletý
    • 4
      snítka petrželka (hladkolistá)
    • 2
      ks bobkový list
    • 1
      lžíce rozmarýn (lístky)
    • 1
      ks šalotka
    • 1
      lžíce javorový sirup
    • 900
      ml zeleninový vývar
    • 80
      g mascarpone
    • 2
      ks hrušky (malé, pevné, oloupané, bez jader a nakrájené na kousky)
    • 200
      g kaštany (kuchyňsky upravené)
    • 2
      ks čekanka - červená (malé hlávky)
    • 2
      lžíce balzamikový ocet
    • 250
      g rýže na rizoto

Postup přípravy receptu

1
Máslo rozehřejte v hrnci a osmažte na něm šalotku nakrájenou na kostičky. Vmíchejte rýži a bobkový list, promíchejte, aby se vše obalilo máslem. Podlijte trochou vývaru a pak přidávejte vývar po naběračkách a vždy ho nechte za občasného promíchání téměř zcela odvařit. Po 10 minutách vmíchejte hrušky a kaštany a dále podlévejte vývarem a vařte, až bude rýže krémovitá, ale ještě stále pevná na skus – celkem budete vařit asi 20 minut. Na závěr vmíchejte nasekané bylinky, osolte a opepřete podle chuti, zakápněte balzamikovým octem a javorovým sirupem. Úplně nakonec vmíchejte mascarpone a rizoto podávejte s čekankou osmaženou na oleji.

RADA: Jak poznat pravé máslo?

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rizoto s kuřetem a liškami

Rizoto s kuřetem a liškami

Rizoto s citronem

Rizoto s citronem

Rizoto netradičně z ovesných vloček se slaninou a žampiony

Rizoto netradičně z ovesných vloček…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Ovocné Rýže
Pokrmy Zdravě i chutně Z rýže Ovoce Z ovoce Září Říjen Listopad Oběd Večeře Smažení Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Balzamikový ocet Bobkový list Čekanka - červená Hrušky Javorový sirup Kaštany Mascarpone Máslo Pepř mletý Petrželka Rozmarýn Rýže na rizoto Šalotka Sůl Zeleninový vývar

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hovězí maso na zelenině

Hovězí maso na zelenině

Bramborový salát s olejem

Bramborový salát s olejem

Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

Makový závin III.

Makový závin III.

Kelímková bábovka z jogurtu

Kelímková bábovka z jogurtu

Buchta z mikrovlnky

Buchta z mikrovlnky

Přírodní krkovička se zelím

Přírodní krkovička se zelím

Babiččina bábovka (výborná)

Babiččina bábovka (výborná)

Polévka z pečeného květáku

Polévka z pečeného květáku

Doporučujeme

20 minut
Parmazánová kaše s žampiony a rajčaty

Parmazánová kaše s žampiony a rajčaty

80 minut
Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

90 minut
Francouzský koláč s hruškami

Francouzský koláč s hruškami

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

95 minut
Brownies s ostružinovým pyré

Brownies s ostružinovým pyré

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

149
Česnečka z uzeného masa s quinoou
Česnečka z uzeného masa…
144
Šunkové silvestrovské rolky s Lučinou
Šunkové silvestrovské…
137
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
133
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
99
Jednoduché bramborovo-rohlíkové knedlíky
Jednoduché bramborovo…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé večeře z pánve
Od pondělí do pátku: Rychlé večeře z pánve
Obědy do krabičky: Nejlepší recepty, se kterými ušetříte a hlavně si pochutnáte jako v restauraci
Obědy do krabičky: Nejlepší recepty, se kterými…
Dorty pro knihomoly jsou hit! Pokochejte se sladkým uměním, které potěší každého milovníka literatury
Dorty pro knihomoly jsou hit! Pokochejte se…
Retro kvíz: Jak dobře znáte české hity 70., 80. a 90. let, v nichž se zpívá o jídle nebo pití?
Retro kvíz: Jak dobře znáte české hity 70., 80. a…
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší? Sladké i slané varianty!
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší?…
AHA.cz Rolins už má toho s Nedvědem po krk! Dara vydala zásadní prohlášení

Rolins už má toho s Nedvědem po krk! Dara vydala zásadní prohlášení

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Jaký účes byl trendy v roce, kdy jste se narodila? Zjistěte to!

Jaký účes byl trendy v roce, kdy jste se narodila? Zjistěte to!

Ženy.cz Proč říkáme „Jsem v pohodě”, když v nás zuří malá sopka?

Proč říkáme „Jsem v pohodě”, když v nás zuří malá sopka?

Blesk.cz Ina T. hodnotí: Vkus v kategorii 60 plus! Šmrnc Švandové i urputná snaha Steinmasslové!

Ina T. hodnotí: Vkus v kategorii 60 plus! Šmrnc Švandové i urputná snaha Steinmasslové!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Psychologický test: Která z trojic netvoří rodinu? Odpověď odhalí vaši osobnost!

Psychologický test: Která z trojic netvoří rodinu? Odpověď odhalí vaši osobnost!

Další doporučené recepty:

Rizoto s červenými krevetami podle Emanuela
Rizoto s červenými krevetami podle…
Rizoto s dýní a hráškem
Rizoto s dýní a hráškem
Rizoto s hlívou
Rizoto s hlívou
Rizoto s kuřetem a liškami
Rizoto s kuřetem a liškami
Rizoto s masem
Rizoto s masem
Rizoto s pórkem
Rizoto s pórkem
  • Recepty.cz
  • Rizoto s hruškami a kaštany
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact