• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rizoto s červenými krevetami podle Emanuela
Napište svůj komentář k receptu

Rizoto s červenými krevetami podle Emanuela

0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 35 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rizoto s červenými krevetami podle Emanuela
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 1
      ks jablko
    • 1,20
      ks citronová šťáva
    • 1
      ks šalotka
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      lžíce olivový olej + na majonézu
    • 200
      g rýže carnaroli (k dostání v obchodě Little Italy)
    • 1,50
      dl prosecco
    • 1
      l zeleninový vývar
    • 10
      ks krevety

Postup přípravy receptu

1
10 červených krevet ze Sicílie hrst máty sůl a pepř Jablko nakrájejte na malé kostičky a zakápněte citronovou šťávou, aby nezhnědlo. Šalotku oloupejte a překrojte na polovinu. Ve vyšším hrnci rozehřejte máslo s olejem a šalotku v něm nechte krátce restovat. Pak přisypte rýži. Promíchejte a po chvíli zalijte vínem. Na mírném ohni vařte za stálého míchání.
2
Po několika minutách šalotku vyjměte. Průběžně přilévejte naběračkou horký vývar, aby se rýže nepřipalovala, a promíchávejte. Zatímco se rizoto vaří, oloupejte krevety a odstraňte hlavičky (nechte je ale stranou).
3
Maso z krevet nakrájejte na kousky. Do hrnce, kde se vaří rýže, přidejte nakrájená jablka a promíchejte. Asi po minutě přidejte nakrájené krevety a krátce provařte. Pak hrnec odstavte z plotny, vymáčkněte do něj mozeček z několika krevetových hlaviček a rychle rizoto promíchejte, aby se prohřál.
4
Přidejte natrhané lístky máty, dochuťte solí a pepřem. Nakonec v misce prošlehejte další tři mozečky z čerstvých krevet s trochou oleje a citronové šťávy, vznikne tak růžová krevetová majonéza. Tou na talíři pokapejte hotové rizoto, které ještě můžete ozdobit jednou celou krevetou a lístky máty.
5
Náš TIP: Vývar, kterým podléváte rýži, musí být horký, aby zbytečně neprocházela tepelnými šoky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chřestové rizoto s krevetami

Chřestové rizoto s krevetami

Tacos s krevetami a mangovou pikantní salsou

Tacos s krevetami a mangovou pikantní…

Rychlé červené karí s krevetami

Rychlé červené karí s krevetami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Ital - Emanuel Ridi
Pokrmy Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Jablko Krevety Máslo Olivový olej Prosecco Rýže Šalotka Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Perník II.

Perník II.

Skvělé kakaové věnečky

Skvělé kakaové věnečky

Šťavnatý citronový koláč

Šťavnatý citronový koláč

Pikantní nakládaný hermelín II.

Pikantní nakládaný hermelín II.

Išelské koláčky

Išelské koláčky

Cuketové řezy s tvarohovým krémem a polevou

Cuketové řezy s tvarohovým krémem a…

Chřest na másle

Chřest na másle

Bramborovo-špenátová polévka

Bramborovo-špenátová polévka

Čokoládová buchta z cukety

Čokoládová buchta z cukety

Doporučujeme

30 minut
Vepřová krkovice s fazolovým hummusem a rajčatovou salsou

Vepřová krkovice s fazolovým hummusem…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

63
Vepřová krkovice s fazolovým hummusem a rajčatovou salsou
Vepřová krkovice s…
44
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…
38
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
35
Domácí kečup
Domácí kečup
34
Cuketové bramboráky
Cuketové bramboráky

Zajímavé články

Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5 osvědčených receptů, na kterých si pochutnáte!
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5…
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle bude milovat celá rodina
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle…
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Chantal Poullain vypadá rok před 70. úžasně! Co se naučit z jejího francouzského stylu?

Chantal Poullain vypadá rok před 70. úžasně! Co se naučit z jejího francouzského stylu?

Ženy.cz Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Blesk.cz Štěpánka Fingerhutová se vdala! Je z ní paní Ligas

Štěpánka Fingerhutová se vdala! Je z ní paní Ligas

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo se stane obětí závisti a koho čekají zásnuby?

Horoskop na další týden: Kdo se stane obětí závisti a koho čekají zásnuby?

Další doporučené recepty:

Risotto se špenátem a bylinkami
Risotto se špenátem a bylinkami
Rizoto netradičně z ovesných vloček se slaninou a žampiony
Rizoto netradičně z ovesných vloček se…
Rizoto s citronem
Rizoto s citronem
Rizoto s dýní a hráškem
Rizoto s dýní a hráškem
Rizoto s hlívou
Rizoto s hlívou
Rizoto s hruškami a kaštany
Rizoto s hruškami a kaštany
  • Recepty.cz
  • Rizoto s červenými krevetami podle Emanuela
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact