• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Rizoto raz dva
Napište svůj komentář k receptu

Rizoto raz dva

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rizoto raz dva
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 100
      g máslo
    • 3
      ks cibule 2-3
    • 3
      stroužek česnek
    • 100
      g anglická slanina
    • 300
      g rýže
    • 200
      g sterilovaný hrášek
    • vývar
    • sůl
    • pepř mletý
    • tvrdý sýr Na posypání
    • petržel

Postup přípravy receptu

1
Na másle zpěníme jemně krájenou cibuli, lisovaný česnek, nakrájenou slaninu, osolíme a opepříme. Chvilku restujeme a přidáme spařenou okapanou rýži, hrášek, promícháme a zalijeme vývarem. Dáme dusit do trouby. Hotové sypeme strouhaným sýrem. Můžeme ozdobit rajčaty a zelenou petrželkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kokosky raz dva

Kokosky raz dva

Salát raz dva

Salát raz dva

Makovec raz dva - výborný

Makovec raz dva - výborný

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Amy - | 8. 7. 2009 20:56

    máte pravdu. KVALITNÍ. Ale běžný olej v litrových petkách není kvalitní. Není lisovaný zastudena, dokonce ani za tepla, ale chemicky!

  • Radka Křížová | 8. 7. 2009 09:25

    nám bylo řečeno-od profesora analýzy potravin-že kvalitní slunečnicovej nebo řepkovej olej je po zdravotní stránce srovnatelný s běžným olivovým a rozhodně zdravější,než olivový olej z pokrutin..samozřejmě nemluvím o extra virgin.

  • Anonym | 4. 2. 2007 16:45

    Terezo a Danieli,olivový olej se VELMI hodí k tepelné úpravě,protože má vysoký tzv.kouřový bod,ale samozřejmě ne panenský.Lucie

  • Anonym | 4. 2. 2007 13:01

    Při kolika stupních dusíme?

  • Verca | 19. 1. 2007 08:01

    Ja pouzivam pri tepelne uprave take vetsinou olivovy olej, ale obycejny, tj. ne extra panensky. Extra panensky patri podle me do studene kuchyne. I me to tak vice chutove vyhovuje. A rizoto bylo mnam mnam :o)

  • Pastis Petite | 13. 1. 2007 15:27

    Udělala jsem to přesně podle předpisu, t.j. s máslem, a je to bomba - chutná skvěle!

  • Jana | 11. 1. 2007 13:10

    Nevím, jestli se tepelnou úpravou zničí nějaké látky v olivovém oleji, či ne. Každopádně jídlo tepelně upravené na olivovém oleji je chutnější a jemnější. Pochopitelně jiná otázka je jeho cena, takže ledckdy musíme dělat kompromisy, ale to asi ve všem, ne?

  • Giusseppe | 26. 11. 2006 18:48

    Danieli, nemas pravdu. Ano, panensky olivovy olej je sice drazsi ale po zdravotni strance je neprokonatelny i tepelne upraveny.

  • Hospodyňka | 29. 9. 2006 14:19

    Taky si myslím. Na "obyčejném" olivovém oleji (ne panenském, ten je moc silný) smažím nebo spíše opékám-restuji často.

  • Tereza Jarčušková | 29. 9. 2006 13:24

    Daniel má pravdu, olivový olej sa skutočne nehodí na tepelnú úpravu. Ostatne, panenský olej , ktorý je najkvalitnejší, je aj škoda použiť na tepelnú úpravu, pretože ňou sa zničia látky, ktoré sú najkvalitnejšie a pre organizmus najhodnotnejšie.

  • Hana Rožníčková | 29. 9. 2006 10:54

    Myslím si, že s tím olivovým olejem nemáte tak pravdu

  • Daniel PRAHA | 29. 9. 2006 10:37

    Oivový olej je vhodný do salátů na studenou kuchyni není vhodný k tepelné úpravě! Rychle se přepaluje a pak je více nezdravý jak normální slunečnicový olej.

  • Markéta Růžičková | 22. 5. 2006 12:34

    Bylo to vynikající! Opravdu rychlé, snadné a chutné! A co se mě týče, olivový olej mi nechutná, souhlasím s máslem.

  • Lenka Fortea | 18. 11. 2005 11:47

    meli byste pouzivat mene masla a vice olivoveho oleje. je to zdravejsi a chutnejsi.

  • tomas nedbal | 26. 10. 2004 16:13

    Recept se mi velice libyl a dekuji vam za nej

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Oběd Večeře Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Česnek Cibule Máslo Pepř mletý Petržel Rýže Sterilovaný hrášek Sůl Tvrdý sýr Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Valentýnský dort

Valentýnský dort

Pečená kuřecí stehna

Pečená kuřecí stehna

Hranolky se sýrem

Hranolky se sýrem

Klasický houskový knedlík

Klasický houskový knedlík

(nejen) Jahodovo-tvarohový dezert z máslových sušenek

(nejen) Jahodovo-tvarohový dezert z…

Chlebovky z žitné mouky (pro alergiky - bez pšenice, vajec, mléka)

Chlebovky z žitné mouky (pro alergiky…

Chlebová polévka se žampiony (hlívou)

Chlebová polévka se žampiony (hlívou)

Hrachová polévka

Hrachová polévka

Pikantní marináda na maso

Pikantní marináda na maso

Doporučujeme

30 minut
Treska s gratinovanou brokolicí a mandlemi

Treska s gratinovanou brokolicí a…

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

120 minut
Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

50 minut
Podvodnice

Podvodnice

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

Poslední sledované recepty

22
Čokoládový Baileys
Čokoládový Baileys
15
Banánky I
Banánky I
12
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
12
Marokánky ze smetany
Marokánky ze smetany
12
Vánoční marokánky
Vánoční marokánky

Zajímavé články

Vánoční cukroví podle Josefa Maršálka: Vylepšené linecké, pracny, rohlíčky, ořechy i vosí hnízda
Vánoční cukroví podle Josefa Maršálka: Vylepšené…
Jak uložit cukroví? Linecké do krabice, kokosky do papírového sáčku
Jak uložit cukroví? Linecké do krabice, kokosky…
Klasické vánoční cukroví bez másla: Vyzkoušejte linecké, pracny nebo sádlovky
Klasické vánoční cukroví bez másla: Vyzkoušejte…
Vitrážové cukroví: Vypadá nádherně, děti ho milují a nemusíte ho slepovat ani zdobit!
Vitrážové cukroví: Vypadá nádherně, děti ho…
Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky těmto trikům budou při pečení krásně držet tvar
Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky…
AHA.cz Kotek s manželkou v ohrožení života: Tohle opravdu zabíjí!

Kotek s manželkou v ohrožení života: Tohle opravdu zabíjí!

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Magické datum 12. 12.: Šance na restart. Jak vám pomůže energie dvanáctek?

Magické datum 12. 12.: Šance na restart. Jak vám pomůže energie dvanáctek?

Ženy.cz Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo  moderní výmluva pro sobectví?

Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo moderní výmluva pro sobectví?

Blesk.cz Kar po pohřbu »ministra spojů« Hezuckého (†55): Roztočili to tak, jak to miloval!

Kar po pohřbu »ministra spojů« Hezuckého (†55): Roztočili to tak, jak to miloval!

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Magické datum 12. 12.: Šance na restart. Jak vám pomůže energie dvanáctek?

Magické datum 12. 12.: Šance na restart. Jak vám pomůže energie dvanáctek?

  • Recepty.cz
  • Rizoto raz dva
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact