• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rizoto extra
Napište svůj komentář k receptu

Rizoto extra

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rizoto extra
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 750
      g vepřové maso trochu prorostlé (mastnější)
    • 1
      ks cibule větší
    • 3
      ks mrkev nastrouhaná na co nejtenčí proužky
    • 2
      dl rýže
    • 1
      plechovka rajský protlak malá nebo 2 lžíce
    • 3
      stroužek česnek rozpůlit nebo celé

Postup přípravy receptu

1
Maso pokrájet na kostky a dát do kastrolu a míchat a smažit prudce, až chytne tmavou kůru (trvá to chvíli snad 15-20 minut) jako kaštan. Nedávat olej, maso samo pustí tuk. Až má maso správnou (kaštanovou) barvu, dát cibuli nakrájenou na poloviční kolečka, mrkvičku a česnek. Na to se dá umytá rýže a zalije vodou s rozmíchaným protlakem a rozpuštěnou solí asi na výšku dvou prstů. Vodu ale nutno lít po noži a pomalu, aby jednotlivé vrstvy zůstaly nad sebou a nesmíchaly se. (Na dvě dcl rýže asi 6-8 dcl vody. Na rýži dlouhou stačí méně vody, na rýži paraboiled více) a zakryje se pokličkou a vaří se pomalu na plotýnce a sleduje se, až zmizí voda. Pak se vypne oheň, na pokličku se položí přeložená utěrka (textilní, nikoliv papírová) a nechá se nejméně 1/2 hodiny dojít. Ihned po uvaření se musí dobře promíchat, aby se maso pěkně dostalo ze dna do rýže. Opakuji: vaří se na p l o t ý n c e.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tvarohová pomazánka extra

Tvarohová pomazánka extra

Tvarůžková pomazánka extra

Tvarůžková pomazánka extra

Mrkvová pomazánka extra

Mrkvová pomazánka extra

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza T
    Tereza T | 10. 6. 2011 13:42

    Opraveno, díky.

  • recepty73
    recepty73 | 10. 6. 2011 01:19

    ...není příloha ;-)

  • Jana Kutačová | 30. 4. 2006 10:13

    Mám dotaz.Proč se vrstvy nemohou smíchat,když nakonec se to vše promíchá?Recept zní zajímavě.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Rýže
Pokrmy Z rýže Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Mrkev Rajský protlak Rýže Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šafránová rýže

Šafránová rýže

Velikonoční mazanec

Velikonoční mazanec

Švýcarské fondue

Švýcarské fondue

Slavnostní špenátová roláda s lososem

Slavnostní špenátová roláda s lososem

Babiččina pudinková buchta

Babiččina pudinková buchta

Řízek bez vajec

Řízek bez vajec

Vynikající vanilková zmrzlina

Vynikající vanilková zmrzlina

Hlíva v těstíčku

Hlíva v těstíčku

Borůvkový koláč II. - jednoduchý a výborný

Borůvkový koláč II. - jednoduchý a…

Doporučujeme

30 minut
Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami

Rybí karbanátky s bylinkovými…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

270
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem
192
Klasické lečo
Klasické lečo
52
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
46
Zapečené těstoviny se slaninou a smetanou
Zapečené těstoviny se…
44
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…

Zajímavé články

Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od polévky až po šťavnatý koláč
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od…
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
AHA.cz Lela Vémola už pravdu neskrývá: Není lehké o tom mluvit

Lela Vémola už pravdu neskrývá: Není lehké o tom mluvit

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Ženy.cz Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Blesk.cz Kordula Stropnická se odvázala: Žhavé chvíle s kámoškou

Kordula Stropnická se odvázala: Žhavé chvíle s kámoškou

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

  • Recepty.cz
  • Rizoto extra
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact