• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rizoto a la kung pao
Napište svůj komentář k receptu

Rizoto a la kung pao

autor: lvíček
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rizoto a la kung pao
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      balíček rýže
    • 1
      plechovka vepřové maso ve vlastní šťávě
    • 1
      balíček mražená zelenina např. Wok atp.
    • 1
      šálek arašídy pražené
    • rostlinný olej
    • 1
      ks cibule
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka paprika - sladká i ostrá
    • 1
      špetka hřebíček
    • 1
      lžička kari
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžička cukr popřípadě sladký kečup
    • 2
      lžíce sojová omáčka

Postup přípravy receptu

1
Uvaříme rýži v zeleninovém vývaru se 3-5 hřebíčky. Nahrubo pokrájenou cibuli zesklovatíme a přidáme mraženou zeleninu. Krátce orestujeme a přidáme maso z konzervy. Okořeníme mletým pepřem, paprikou, kari, nebo hotovou směsí na čínu. Podlijeme trochou vody, aby se směs nepřichytávala ke dnu, a přisypeme arašídy. Opět krátce podusíme, aby arašídy změkly a obsah vody se zredukoval. Zakápneme sojovou omáčkou a vmícháme uvařenou rýži. Dochucujeme solí a cukrem, kdo má rád, použije sladký kečup.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře Kung - Pao

Kuře Kung - Pao

Vegetariánské Kung Pao Asie

Vegetariánské Kung Pao Asie

Kung Pao Mango

Kung Pao Mango

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ruza | 8. 6. 2012 10:22

    jen se neposer

  • Tereza T
    Tereza T | 9. 11. 2010 16:30

    Opraveno, děkujeme za upozornění.

  • Jan Matěj Kubík | 9. 11. 2010 16:07

    zařazení v kategorii "bezmasé" mne trochu mate..

  • Monika Viktorinová | 6. 12. 2007 09:24

    Tento recept se mi líbí...maso z konzervy mi chutná...vyzkouším dnes k večeři..

  • Kamil Horák | 12. 11. 2007 15:49

    Díky luku3 za podporu, nicméně s tímto Anonymem, který se celou dobu snaží "nenápadně" poukázat na to, že má vysokoškolský titul, nemá smysl ztrácet v diskusi čas. To co Anonym baštil v době komunismu, kdy vysokoškolsky studoval, se s dnešní stravou nedá srovnávat.

  • Anonym | 10. 10. 2007 09:56

    Říkat tomu rizoto ještě větší? Kdy už české, post-komunistické kuchařky pochopí, že rizoto je vážně delikatesa a vaření zabere spoustu práce a je to uplně o něčem jiném. Konzervy jsou plné éček. Nevím, kdo by to dal dítěti.

  • Anonym | 9. 10. 2007 18:07

    PS: A říkat tomu Kung pao je od autora hooodně velká drzost

  • Anonym | 9. 10. 2007 18:06

    Pro luk3: "dvojitá večeře" byl balíček v menze za dvojnásobek ceny normálního jídla. Obvykle konzerva, kterou si lidi brali na víkend - na koleji většinou moc možností k vaření nebylo (na té naší jeden dvouplotýnkový vařič pro asi 40 dvoulůžkových pokojů, tj. včetně přistýlek asi pro 100 lidí. Když se na něm na celý den uhnízdily Bulharky se svými fazolemi, k obědu byl beztak kus chleba se sýrem. Dávat do kuchařky recept a la konzerva + mražená zelenina mi přijde krajně nesmyslné.

  • luk3 | 9. 10. 2007 07:17

    Nejraději mám názory typu Anonym - fuuuj atd. člověk nic nevyzkoušel a už remcá, jak píše Kamil určité druhy vepřových konzerv jsou chutné a ani není potřeba je dochucovat, jako kuchař to mohu potvrdit. No a když se Vám to nelíbí tak vepřovou konzervu jednoduše nahradíte vepřovým masem s vývarem a dochutíte dle vlastní chuti.

  • Anonym | 26. 2. 2007 18:41

    Maso z konzervy jsem sice naposled jedla někdy před x-třiceti lety - tzv. "dvojité večeře", a i když tomuto pojmu bude rozumět jen někdo, nevadí. Kvalita i chuť byla velmi nevalná a přebít se nedala ničím.

  • Kamil Horák | 26. 2. 2007 11:48

    Nevím, proč ty zoufalé výrazy údivu. Maso v některých konzervách je kvalitní a hlavně již uvařené. Jedná se o rychlý recept a tudíž návod na bleskovou večeři, když chybí čas a inspirace. Maso lze samozřejmě použít vepřové, hovězí i drůbeží podle toho, co máte "připravené" po ruce. Jinak proti hrášku žádná námitka.

  • Anonym | 21. 2. 2007 08:54

    Maso z konzervy? Suchej chleba bude lepší.

  • Anonym | 20. 2. 2007 12:00

    Vynikající.... vepřovku můžu, přidala jsem ještě trochu hrášku.

  • hmm | 20. 2. 2007 10:14

    Určitě maso z konzervy???Blee!!!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Rýže Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Pokrmy Z rýže Vepřové Oběd Večeře Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Arašídy Cibule Cukr Hřebíček Kari Mražená zelenina Paprika - sladká Pepř mletý Rostlinný olej Rýže Sojová omáčka Sůl Vepřové maso ve vlastní šťávě
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

"Pravé" Baileys

"Pravé" Baileys

Mexická zeleninová polévka

Mexická zeleninová polévka

Řezy z pudinku

Řezy z pudinku

Pečená francouzská bageta plněná kuřecím salátem

Pečená francouzská bageta plněná…

Pravé italské tiramisu II.

Pravé italské tiramisu II.

Mrkvové lívanečky

Mrkvové lívanečky

Tvarohové koblihy IV.

Tvarohové koblihy IV.

Meruňkové smoothie

Meruňkové smoothie

Věnečky podle Valiky

Věnečky podle Valiky

Doporučujeme

30 minut
Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami

Rybí karbanátky s bylinkovými…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

32
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
32
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
26
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…
22
Cuketové bramboráky
Cuketové bramboráky
21
Nepečený ovocný dort
Nepečený ovocný dort

Zajímavé články

Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od polévky až po šťavnatý koláč
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od…
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
AHA.cz Lela Vémola už pravdu neskrývá: Není lehké o tom mluvit

Lela Vémola už pravdu neskrývá: Není lehké o tom mluvit

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Denní horoskop na úterý 12. 8. 2025: Koho potěší příjemný rozhovor a koho čeká úspěšný pracovní den?

Denní horoskop na úterý 12. 8. 2025: Koho potěší příjemný rozhovor a koho čeká úspěšný pracovní den?

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Kordula Stropnická se odvázala: Žhavé chvíle s kámoškou

Kordula Stropnická se odvázala: Žhavé chvíle s kámoškou

SportRevue.cz FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

  • Recepty.cz
  • Rizoto a la kung pao
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact