• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Řízek jinak
Napište svůj komentář k receptu

Řízek jinak

autor: Lenka Wenzelová
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Řízek jinak
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • maso Jakékoliv (kuřecí stehna, kuřecí řízky, krůtí, vepřové, králík)
    • sůl
    • strouhanka
    • vejce
    • olej
  • Zálivka
    • 3
      lžíce kečup - jemný
    • 3
      lžíce hořčice plnotučná
    • 1
      lžíce podravka
    • 2
      dl voda

Postup přípravy receptu

1
Maso naklepeme, mírně osolíme, obalíme ve strouhance, kterou do masa vklepeme paličkou, obalíme ve vejcích a usmažíme po obou stranách na oleji dozlatova (jen krátce, aby se vytvořila krusta).
2
Takto připravené řízky naskládáme nastojato do pekáčku s vyšším okrajem nebo do kastrolu a zalijeme zálivkou, kterou připravíme smícháním všech ingrediencí. Přiklopíme, nebo použijeme alobal, aby se nám řízky během pečení nepřipálily a dáme péci do trouby na cca 1-1,5 hod., podle druhu masa.
3
Podáváme s bramborovou kaší, bramborovým salátem, nebo jinak upravenými brambory.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Holandský řízek - sekaný vepřový řízek se sýrem

Holandský řízek - sekaný vepřový…

Vepřové na houbách jinak

Vepřové na houbách jinak

Linecký koláč trochu jinak

Linecký koláč trochu jinak

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ina DiRossi | 10. 5. 2010 18:16

    Tak jsem dnes dělala a všem moc chutnalo. Jen příště určitě dám míň Podravky (myslím že půl lžíce bude tak akorát). Dělala jsem z vepřové kýty a masíčko bylo měkoučké, kaši jsme polili šťávičkou zpod masa. Určitě zařadím do svého kuchařského repertoáru. :o)

  • Marta Salátová | 12. 9. 2007 01:53

    Nastojato, se myslí klást šikmo za sebe.Už jsem je tak dělala a jsou výborné.

  • Lenka Wenzelová | 11. 9. 2007 12:21

    Až nyní se dostávám k reakci na vaše komentáře,recept jsem převzala od kamarádky, opravduse má skládat vedle sebe (ne na sebe), protožeta vajíčková krusta by se slepila a spodní řízekby se přichytl k pekáčku. Množství masa jsemnepsala, ale zálivka je cca na 4 ks řízků. Když se dělají dva, tak to bude spíš ležet, je pravda, že vždy dělám větší počet. Doufám, že vám budou chutnat.

  • Petra | 10. 9. 2007 15:32

    ja si myslim, ze slovem "nastojato" autorka myslela naskladat na sebe - jakoby do kominku

  • lenka | 10. 9. 2007 13:59

    Taky myslím, že když je uvedeno množství surovin u zálivky, měla by se uvést i váha masa...Ale proč nastojato ? To taky netuším...

  • Anonym | 8. 9. 2007 19:45

    Proč nastojato? Když dělám dva, je to těžké....

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hořčice plnotučná Kečup - jemný Maso Olej Podravka Strouhanka Sůl Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuře po židovsku podle paní Konstancie Železné

Kuře po židovsku podle paní…

Pudinková bábovka II.

Pudinková bábovka II.

Špenátová polévka slavnostní

Špenátová polévka slavnostní

Andělská roláda

Andělská roláda

Bramboráky z chleba

Bramboráky z chleba

Zdravý chléb do formy

Zdravý chléb do formy

Domácí bylinková lučina

Domácí bylinková lučina

Sýrové karbanátky s uzeným  masem

Sýrové karbanátky s uzeným masem

Vepřové maso s celerem

Vepřové maso s celerem

Doporučujeme

30 minut
Tortilla wrap s lilkem a halloumi

Tortilla wrap s lilkem a halloumi

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

62
Guláš (nejen) se žampiony
Guláš (nejen) se žampiony
55
Svíčková z kuřete
Svíčková z kuřete
50
Lehký bramborový salát s hráškem a chřestem
Lehký bramborový salát s…
40
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
33
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak chutně naložit s úrodou cuket
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak…
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké letní moučníky, které mají šťávu
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké…
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s úrodou hravě poradíte. A ještě si pochutnáte!
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s…
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
AHA.cz Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Manikúra, kterou milují celebrity: Hitem sociálních sítí jsou mléčné nehty

Manikúra, kterou milují celebrity: Hitem sociálních sítí jsou mléčné nehty

Ženy.cz Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Blesk.cz Rapper Vercetti má problém: 5 let natvrdo a vyhoštění

Rapper Vercetti má problém: 5 let natvrdo a vyhoštění

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy 5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

  • Recepty.cz
  • Řízek jinak
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact