• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Řízek jinak
Napište svůj komentář k receptu

Řízek jinak

autor: Lenka Wenzelová
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Řízek jinak
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • maso Jakékoliv (kuřecí stehna, kuřecí řízky, krůtí, vepřové, králík)
    • sůl
    • strouhanka
    • vejce
    • olej
  • Zálivka
    • 3
      lžíce kečup - jemný
    • 3
      lžíce hořčice plnotučná
    • 1
      lžíce podravka
    • 2
      dl voda

Postup přípravy receptu

1
Maso naklepeme, mírně osolíme, obalíme ve strouhance, kterou do masa vklepeme paličkou, obalíme ve vejcích a usmažíme po obou stranách na oleji dozlatova (jen krátce, aby se vytvořila krusta).
2
Takto připravené řízky naskládáme nastojato do pekáčku s vyšším okrajem nebo do kastrolu a zalijeme zálivkou, kterou připravíme smícháním všech ingrediencí. Přiklopíme, nebo použijeme alobal, aby se nám řízky během pečení nepřipálily a dáme péci do trouby na cca 1-1,5 hod., podle druhu masa.
3
Podáváme s bramborovou kaší, bramborovým salátem, nebo jinak upravenými brambory.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Holandský řízek - sekaný vepřový řízek se sýrem

Holandský řízek - sekaný vepřový…

Vepřové na houbách jinak

Vepřové na houbách jinak

Linecký koláč trochu jinak

Linecký koláč trochu jinak

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ina DiRossi | 10. 5. 2010 18:16

    Tak jsem dnes dělala a všem moc chutnalo. Jen příště určitě dám míň Podravky (myslím že půl lžíce bude tak akorát). Dělala jsem z vepřové kýty a masíčko bylo měkoučké, kaši jsme polili šťávičkou zpod masa. Určitě zařadím do svého kuchařského repertoáru. :o)

  • Marta Salátová | 12. 9. 2007 01:53

    Nastojato, se myslí klást šikmo za sebe.Už jsem je tak dělala a jsou výborné.

  • Lenka Wenzelová | 11. 9. 2007 12:21

    Až nyní se dostávám k reakci na vaše komentáře,recept jsem převzala od kamarádky, opravduse má skládat vedle sebe (ne na sebe), protožeta vajíčková krusta by se slepila a spodní řízekby se přichytl k pekáčku. Množství masa jsemnepsala, ale zálivka je cca na 4 ks řízků. Když se dělají dva, tak to bude spíš ležet, je pravda, že vždy dělám větší počet. Doufám, že vám budou chutnat.

  • Petra | 10. 9. 2007 15:32

    ja si myslim, ze slovem "nastojato" autorka myslela naskladat na sebe - jakoby do kominku

  • lenka | 10. 9. 2007 13:59

    Taky myslím, že když je uvedeno množství surovin u zálivky, měla by se uvést i váha masa...Ale proč nastojato ? To taky netuším...

  • Anonym | 8. 9. 2007 19:45

    Proč nastojato? Když dělám dva, je to těžké....

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hořčice plnotučná Kečup - jemný Maso Olej Podravka Strouhanka Sůl Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sekané znojemské biftečky

Sekané znojemské biftečky

Vajíčková pomazánka VI.

Vajíčková pomazánka VI.

Marokánky IV.

Marokánky IV.

Steak Diane

Steak Diane

Jogurtová bábovka s pudinkem II.

Jogurtová bábovka s pudinkem II.

Banánovo-čokoládový vláčný koláč

Banánovo-čokoládový vláčný koláč

Jablečný cukrový závin (štrúdl) ze sterilovaných jablek

Jablečný cukrový závin (štrúdl) ze…

Koprová omáčka se žampiony

Koprová omáčka se žampiony

Škvarkové pečivo - housky, šneci, uzly... nejen z remosky

Škvarkové pečivo - housky, šneci,…

Doporučujeme

20 minut
Čočkový dhál

Čočkový dhál

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

128
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
112
Ostružinový džem s jahodami
Ostružinový džem s…
97
Lehký bramborový salát s hráškem a chřestem
Lehký bramborový salát s…
94
Guláš (nejen) se žampiony
Guláš (nejen) se žampiony
75
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou, zeleninou a mozzarellou
Zapečené těstoviny s…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
AHA.cz Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ženy.cz Lidi, vzpamatujte se! Proč už nikdo nemá normální vztah k jídlu?

Lidi, vzpamatujte se! Proč už nikdo nemá normální vztah k jídlu?

Blesk.cz Martina z nekonečné Ulice Holíková porodila! Ukázala první »selfie« miminka

Martina z nekonečné Ulice Holíková porodila! Ukázala první »selfie« miminka

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

  • Recepty.cz
  • Řízek jinak
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact