• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Řízek jinak
Napište svůj komentář k receptu

Řízek jinak

autor: Lenka Wenzelová
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Řízek jinak
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • maso Jakékoliv (kuřecí stehna, kuřecí řízky, krůtí, vepřové, králík)
    • sůl
    • strouhanka
    • vejce
    • olej
  • Zálivka
    • 3
      lžíce kečup - jemný
    • 3
      lžíce hořčice plnotučná
    • 1
      lžíce podravka
    • 2
      dl voda

Postup přípravy receptu

1
Maso naklepeme, mírně osolíme, obalíme ve strouhance, kterou do masa vklepeme paličkou, obalíme ve vejcích a usmažíme po obou stranách na oleji dozlatova (jen krátce, aby se vytvořila krusta).
2
Takto připravené řízky naskládáme nastojato do pekáčku s vyšším okrajem nebo do kastrolu a zalijeme zálivkou, kterou připravíme smícháním všech ingrediencí. Přiklopíme, nebo použijeme alobal, aby se nám řízky během pečení nepřipálily a dáme péci do trouby na cca 1-1,5 hod., podle druhu masa.
3
Podáváme s bramborovou kaší, bramborovým salátem, nebo jinak upravenými brambory.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Holandský řízek - sekaný vepřový řízek se sýrem

Holandský řízek - sekaný vepřový…

Vepřové na houbách jinak

Vepřové na houbách jinak

Linecký koláč trochu jinak

Linecký koláč trochu jinak

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ina DiRossi | 10. 5. 2010 18:16

    Tak jsem dnes dělala a všem moc chutnalo. Jen příště určitě dám míň Podravky (myslím že půl lžíce bude tak akorát). Dělala jsem z vepřové kýty a masíčko bylo měkoučké, kaši jsme polili šťávičkou zpod masa. Určitě zařadím do svého kuchařského repertoáru. :o)

  • Marta Salátová | 12. 9. 2007 01:53

    Nastojato, se myslí klást šikmo za sebe.Už jsem je tak dělala a jsou výborné.

  • Lenka Wenzelová | 11. 9. 2007 12:21

    Až nyní se dostávám k reakci na vaše komentáře,recept jsem převzala od kamarádky, opravduse má skládat vedle sebe (ne na sebe), protožeta vajíčková krusta by se slepila a spodní řízekby se přichytl k pekáčku. Množství masa jsemnepsala, ale zálivka je cca na 4 ks řízků. Když se dělají dva, tak to bude spíš ležet, je pravda, že vždy dělám větší počet. Doufám, že vám budou chutnat.

  • Petra | 10. 9. 2007 15:32

    ja si myslim, ze slovem "nastojato" autorka myslela naskladat na sebe - jakoby do kominku

  • lenka | 10. 9. 2007 13:59

    Taky myslím, že když je uvedeno množství surovin u zálivky, měla by se uvést i váha masa...Ale proč nastojato ? To taky netuším...

  • Anonym | 8. 9. 2007 19:45

    Proč nastojato? Když dělám dva, je to těžké....

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hořčice plnotučná Kečup - jemný Maso Olej Podravka Strouhanka Sůl Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní masové nudličky

Pikantní masové nudličky

Bílkový chlebíček

Bílkový chlebíček

Dietní jablečný závin

Dietní jablečný závin

Višňový šlehačkový dort

Višňový šlehačkový dort

Jogurtová jahodová zmrzlina

Jogurtová jahodová zmrzlina

Jahodové tiramisu II.

Jahodové tiramisu II.

Houbové lasagne

Houbové lasagne

Babiččin rychlý jogurtový koláč

Babiččin rychlý jogurtový koláč

Vaječná omeleta s medvědím česnekem

Vaječná omeleta s medvědím česnekem

Doporučujeme

Bleskové špagety s rajčaty a burratou

Bleskové špagety s rajčaty a burratou

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

234
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
31
Čokoládové cupcaky s mascarpone krémem
Čokoládové cupcaky s…
24
Zeleninový salát s kuřecím masem, krutony a česnekovou zálivkou
Zeleninový salát s…
22
Kuřecí kousky s nivou a smetanovou omáčkou
Kuřecí kousky s nivou a…
19
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka

Zajímavé články

Arónie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Arónie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
11 rajčatových polévek, které budete milovat. Ta ze školní jídelny jim nesahá ani po paty!
11 rajčatových polévek, které budete milovat. Ta…
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola jedno jídlo. Do dietního jídelníčku byste ho asi nezařadili
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola…
AHA.cz Ex-ministr zdravotnictví Vojtěch promluvil o Něrgešové

Ex-ministr zdravotnictví Vojtěch promluvil o Něrgešové

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Hvězdná módní inspirace do přechodného počasí: Bodovala Pavlová, Švandová i Leitgeb

Hvězdná módní inspirace do přechodného počasí: Bodovala Pavlová, Švandová i Leitgeb

Ženy.cz Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Blesk.cz Osudoví muži Zagorové (†75) Vágner a Margita na výročí: Míjeli se u hrobu! Proč nepřišli společně?

Osudoví muži Zagorové (†75) Vágner a Margita na výročí: Míjeli se u hrobu! Proč nepřišli společně?

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Bohyní po padesátce? Odbornice prozrazuje rituály, které změní váš pohled na stárnutí!

Bohyní po padesátce? Odbornice prozrazuje rituály, které změní váš pohled na stárnutí!

  • Recepty.cz
  • Řízek jinak
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact