• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Řízek jinak
Napište svůj komentář k receptu

Řízek jinak

autor: Lenka Wenzelová
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Řízek jinak
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • maso Jakékoliv (kuřecí stehna, kuřecí řízky, krůtí, vepřové, králík)
    • sůl
    • strouhanka
    • vejce
    • olej
  • Zálivka
    • 3
      lžíce kečup - jemný
    • 3
      lžíce hořčice plnotučná
    • 1
      lžíce podravka
    • 2
      dl voda

Postup přípravy receptu

1
Maso naklepeme, mírně osolíme, obalíme ve strouhance, kterou do masa vklepeme paličkou, obalíme ve vejcích a usmažíme po obou stranách na oleji dozlatova (jen krátce, aby se vytvořila krusta).
2
Takto připravené řízky naskládáme nastojato do pekáčku s vyšším okrajem nebo do kastrolu a zalijeme zálivkou, kterou připravíme smícháním všech ingrediencí. Přiklopíme, nebo použijeme alobal, aby se nám řízky během pečení nepřipálily a dáme péci do trouby na cca 1-1,5 hod., podle druhu masa.
3
Podáváme s bramborovou kaší, bramborovým salátem, nebo jinak upravenými brambory.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Holandský řízek - sekaný vepřový řízek se sýrem

Holandský řízek - sekaný vepřový…

Vepřové na houbách jinak

Vepřové na houbách jinak

Linecký koláč trochu jinak

Linecký koláč trochu jinak

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ina DiRossi | 10. 5. 2010 18:16

    Tak jsem dnes dělala a všem moc chutnalo. Jen příště určitě dám míň Podravky (myslím že půl lžíce bude tak akorát). Dělala jsem z vepřové kýty a masíčko bylo měkoučké, kaši jsme polili šťávičkou zpod masa. Určitě zařadím do svého kuchařského repertoáru. :o)

  • Marta Salátová | 12. 9. 2007 01:53

    Nastojato, se myslí klást šikmo za sebe.Už jsem je tak dělala a jsou výborné.

  • Lenka Wenzelová | 11. 9. 2007 12:21

    Až nyní se dostávám k reakci na vaše komentáře,recept jsem převzala od kamarádky, opravduse má skládat vedle sebe (ne na sebe), protožeta vajíčková krusta by se slepila a spodní řízekby se přichytl k pekáčku. Množství masa jsemnepsala, ale zálivka je cca na 4 ks řízků. Když se dělají dva, tak to bude spíš ležet, je pravda, že vždy dělám větší počet. Doufám, že vám budou chutnat.

  • Petra | 10. 9. 2007 15:32

    ja si myslim, ze slovem "nastojato" autorka myslela naskladat na sebe - jakoby do kominku

  • lenka | 10. 9. 2007 13:59

    Taky myslím, že když je uvedeno množství surovin u zálivky, měla by se uvést i váha masa...Ale proč nastojato ? To taky netuším...

  • Anonym | 8. 9. 2007 19:45

    Proč nastojato? Když dělám dva, je to těžké....

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hořčice plnotučná Kečup - jemný Maso Olej Podravka Strouhanka Sůl Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smažené bramborové placičky

Smažené bramborové placičky

Zapečený bulgur

Zapečený bulgur

Zapečené brambory s mozzarellou a rajčaty

Zapečené brambory s mozzarellou a…

Smetanová polévka (Rahmsuppe)

Smetanová polévka (Rahmsuppe)

Křenová sekaná

Křenová sekaná

Domácí vanilková zmrzlina s mascarpone

Domácí vanilková zmrzlina s mascarpone

Meruňkové smoothie

Meruňkové smoothie

chili-medové paličky

chili-medové paličky

Melounový nanuk

Melounový nanuk

Doporučujeme

20 minut
Čočkový dhál

Čočkový dhál

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

45 minut
Jablečný bread cake

Jablečný bread cake

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

166
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
49
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem
Krupicový dezert se…
42
Ostružinový džem s jahodami
Ostružinový džem s…
33
Nepečený jablkový dort
Nepečený jablkový dort
27
Bramboračka s bylinkovými noky
Bramboračka s…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
AHA.cz Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ženy.cz Lidi, vzpamatujte se! Proč už nikdo nemá normální vztah k jídlu?

Lidi, vzpamatujte se! Proč už nikdo nemá normální vztah k jídlu?

Blesk.cz Manželka hokejisty Červenky Veronika: První slova o rozvodu!

Manželka hokejisty Červenky Veronika: První slova o rozvodu!

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

  • Recepty.cz
  • Řízek jinak
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact